METALMANIA 2017- 22.04.2017, Katowice, Spodek.

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: METALMANIA 2017- 22.04.2017, Katowice, Spodek.

Post autor: LukaSieka »

Dzosef pisze:Running Wild by pasowało, bo mają grać m.in na Rock Fescie, wiec trochę pokoncertuja.

Może Destruction? Chociaz to tez nie zespół na headlinera.
Na wieść o Running Wild na Metalmanii bym się ucieszył, na Destruction chyba jeszcze bardziej, pomimo, ze widziałem ich już 8 razy.

Tak czy siak ja będę na 666% ze względu na Sodom. Do szczęścia mi nic już więcej nie potrzeba. Też ostatni raz widziałem ich w Jaworznie na Metalfescie, wcześniej jeszcze 5 razy i ciągle mam niedosyt :D.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Destruction to kompletny strzał. Rolfa byłbym w stanie obstawić ;) .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Zupełnie nie kumam tego sentymentu do tego kwadratowego, nudnego jak telefony od teściowej niemieckiego thrash metalu z lat 90tych i poźniej.
Skoro jest już przedstawiciel gatunku - Sodom - to może już wystarczy tej niemieckiej przaśności i warto byłoby postawić na coś wartościowego dla innych. Wszak Metalmania nie jest festem wyłącznie dla fanatyków niemieckiego thrashu...
Ja chętnie widziałbym na Metalmanii Kinga Diamonda lub Mercyful Fate albo choć jego doskonałego coveranta Snowy Shawa.
Chętnie zobaczyłbym na scenie jakiegoś kultowego przedstawiciela szwedzkiego death metalu. Entombed, Grave, Dimsmember.
Chętnie obczaiłbym coś niemieckiego ale raczej z puli Helloween, a nawet bardziej chętnie Gamma Ray i Unisonic.
Z wielką radością zobaczyłbym jakąś kolejną odsłonę Death To All.
Fajnie byłoby zobaczyć Megadeth lub Slayer.
Mam nadzieję, że ogłoszone zespoły to jakiś głęboki support a nie gwiazdy wieczoru.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja chętnie widziałbym na Metalmanii Kinga Diamonda
King zapowiedział kilka festiwalowych gigów w 2017, więc jego obecność w Europie typowałbym na okres maj-lipiec, Metalmania może być trochę za wcześnie.
Fajnie byłoby zobaczyć Megadeth lub Slayer.
Raczej bez szans, zwłaszcza Megadeth.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Na razie ogłoszone zostały dopiero 3 kapele. Mniemam, że jeszcze wiele przed nami. Dla mnie fajna byłaby powtórka z koncepcji z 2008 roku, czyli "dla każdeg coś miłego". Świetnie byłoby zobaczyć jakieś nawiązanie do starych MM, na przykład ze wspomnianym już Running Wild i jeszcze z jedną kapelą z tych klimatów, Gamma Ray czy Rage. Do tego coś z blacku, deathu, nowoczesnych rzeczy (jak DEP w 2008) i druga scena, z mniejszymi kapelami. Mam nadzieję, że powtórzą taką właśnie formułę.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Pierre Dolinski pisze:Zupełnie nie kumam tego sentymentu do tego kwadratowego, nudnego jak telefony od teściowej niemieckiego thrash metalu z lat 90tych i poźniej.
Trochę dziwnie się czyta kiedy ktoś pisze "nudny" i "kwadratowy" o zespołach, które inspirowały większość zespołów metalowych na świecie z końca lat osiemdziesiątych i początku dziewięćdziesiątych :).

Odnośnie składu to napiszę tylko, ze Running Wild to byłoby spełnienie marzeń dla mnie :D :D :D :D .
Pierre Dolinski pisze: Chętnie zobaczyłbym na scenie jakiegoś kultowego przedstawiciela szwedzkiego death metalu. Entombed, Grave, Dimsmember.
Grave grał miesiąc temu w Polsce, Entombed jest za dwa tygodnie w Wawie, a Dismember już parę ładnych lat nie istnieje.
Niemniej jednak miło byłoby zobaczyć coś w podobie. Np Unleashed, Bloodbath, Hypocrisy bądź jakiś band zza oceanu jak Autopsy, Six Feet Under, Deicide.
Kingiem albo Mercyfulem tez bym nie pogardził :D.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Mercyful Fate to na półkę z marzeniami można odłożyć ;) Ale King...Tak, to jest możliwe. Z mojej strony wręcz bardzo pożądane. Chyba jedyna kapela z kręgu moich ulubionych, których jeszcze nie widziałem.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Adrian S.O.S. pisze:Trochę dziwnie się czyta kiedy ktoś pisze "nudny" i "kwadratowy" o zespołach, które inspirowały większość zespołów metalowych na świecie z końca lat osiemdziesiątych i początku dziewięćdziesiątych :).
Podobno mówi się - Gust jest jak dupa. a każdy ma własną.
Być może zespoły te inspirowały większość metalowych zespołów na świecie z końca lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych, aczkolwiek pozostają dla mnie kwadratowym nudziarstwem.... jak większość ich naśladowców zresztą. :D
Niemiecki thrash - zdecydowanie nie moja bajka, więc myślę, że Sodom na Metalmanii 2016 jest wystarczającą dawką. I styknie. :D
Niech pograją inni. Po jakiego grzyba jeszcze do tego Destruction czy Kreator? :D
Awatar użytkownika
LukaSieka

Pierre Dolinski pisze: Być może zespoły te inspirowały większość metalowych zespołów na świecie z końca lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych, aczkolwiek pozostają dla mnie kwadratowym nudziarstwem.... jak większość ich naśladowców zresztą. :D
To właśnie min. Entombed, Dismember i Grave, które wymieniałeś wcześniej jako główne źródła inspiracji wymieniają Sodom, Destruction i Kreator wraz z Bathory, Venom i szwedzką sceną punk z pod znaku Anti Cimex, Totalitar na czele. Żadne tam Megadeth, Metallica, Anthrax albo Testament... Ale już mniejsza z tym, bo nie o tym jest temat.

Dla mnie tak jak pisałem wcześniej - Sodom dostatecznie wystarczy. Dziś jest niestety 2016, zaraz będzie 2017 i same zespoły w stylu thrash albo death metalowym jak na tych kultowych Metalmaniach z przełomu 80/90 gdzie przeważały death / thrashowe rakiety mogą wiele osób razić....
Dlatego bardzo dobrym rozwiązaniem byłoby dać i coś heavy metalowego, i death metalowego, jak i zarówno black czy nawet doom, gothic.
Ja bym się nie obraził gdyby pojawiły się np. My Dying Bride, Ulver, Katatonia, Triptykon, Emperor, Trouble, Candlemass czy Saint Vitus.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

kmberserker pisze:Mercyful Fate to na półkę z marzeniami można odłożyć ;) Ale King...Tak, to jest możliwe. Z mojej strony wręcz bardzo pożądane. Chyba jedyna kapela z kręgu moich ulubionych, których jeszcze nie widziałem.
Moim zdaniem niemożliwe. King zapowiedzial na 2017 pracę nad plyta i tylko kilka festiwalowych gigow w Europie. Metalmania jest za wcześnie chyba.

Tryptikon miesiąc wczesniej zagra kilka klubowych koncertów.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Napisał też, że być może odwiedzą parę miejsc, w których dawno nie byli. W Polsce ostatnio gościł w 2013 roku, więc trochę czasu już minęło.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
LukaSieka

Na prawdę fajnie byłoby gdyby w spodku wystąpił ktoś "większy" niż Sodom, Moonspell i tak na pewno się stanie. Ale jak dla mnie miło byłoby zobaczyć coś ze starych wyjadaczy. Do tego coś co u nas grywało dawno, rzadko albo wcale. Po głowie chodzą mi np. Diamond Head, Exciter, Angel Witch, Armored Saint, Omen, Satan, Razor, Helstar.... Chociaż to marzenia ściętej głowy :). Dobrze byłoby gdyby jeszcze ze starych załóg było coś sprawdzonego jak Anvil albo Raven, które dały wyśmienite koncerty tego roku w Polsce. Ewentualnie mógłby być Metal Church :wink: :) .
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Przypomnę tylko, że zimowa Metalmania w Czechach z Gammą, Saxonem i Overkillem jest za 130 zł
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

LukaSieka pisze:Na prawdę fajnie byłoby gdyby w spodku wystąpił ktoś "większy" niż Sodom, Moonspell i tak na pewno się stanie. Ale jak dla mnie miło byłoby zobaczyć coś ze starych wyjadaczy. Do tego coś co u nas grywało dawno, rzadko albo wcale. Po głowie chodzą mi np. Diamond Head, Exciter, Angel Witch, Armored Saint, Omen, Satan, Razor, Helstar.... Chociaż to marzenia ściętej głowy :). Dobrze byłoby gdyby jeszcze ze starych załóg było coś sprawdzonego jak Anvil albo Raven, które dały wyśmienite koncerty tego roku w Polsce. Ewentualnie mógłby być Metal Church :wink: :) .
Anvil był w Polsce???!!!

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

z Udo Dirkschneiderem
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
LukaSieka

Dzosef pisze:Anvil był w Polsce???!!!
Tak. W marcu w Warszawie. Razem z Udo Dirkschneiderem.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

LukaSieka pisze:
Prawie się popłakałem, że nie wiedzialem o tym gigu...

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
LukaSieka

Dzosef pisze:
LukaSieka pisze:
Prawie się popłakałem, że nie wiedzialem o tym gigu...
A ja się prawie popłakałem na tym gigu z kolei. Anvil dał niesamowity koncert. Potem jeszcze konkretnie Udo poprawił. Nic dodać nic ująć.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Jutro kolejne ogłoszenie. Będą psychotropy <3
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

W takim razie stawiam na SLAYERA !!!
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
ODPOWIEDZ