Kilka razy było już wspominane, że nie ma szans. Schodzi ze sceny i tyle go widzieli
05/03/2020 - Bruce Dickinson "What Does This Button Do" - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 05/03/2020 - Bruce Dickinson "What Does This Button Do" - Warszawa
www.MetalSide.pl
Kto siedzi ze mną w pierwszym rzędzie? 
W Antyradiu pojawiły się darmowe wejściówki.
https://blabbermouth.net/news/watch-iro ... -in-paris/ - Nie wiem czy było. Bruce śpiewa fragment Wasting Love. Ciekawie to brzmi po tych kilkunastu latach 
Ostatnio zmieniony czw lut 20, 2020 11:57 am przez Kevin18, łącznie zmieniany 1 raz.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Całkiem spoko mu wyszło. BTW- mogliby to włączyć do setu.
Zdecydowanie tak. Jedna z moich ulubionych ballad Iron Maiden o ile nie ulubiona w ogóle. Ale ja w ogóle kocham całe ' FOTD ' łącznie z ' Weekend Warrior ' i ' Apparition ' więc nie jestem obiektywny 
Ale nawet taki fragment Wasting Love pokazuje ile perełek jest w dyskografii Maiden które aż proszą się o odswieżenie. Z drugiej strony jestem realistą i wiem że jakby nagle ze sceny poleciało ' Sea Of Madness ' , ' Rainmaker ' , ' Still Life ' czy ' Public Enema Number One ' to 95 % Stadionu nie wiedziałoby co się nagle wydarzyło i o co chodzi.
Ostatnio zresztą Hammerfall wrzucił do setu nigdy nie grany wcześniej utwór ' Redemption ' i ludzie w trakcie koncertu pytali na Facebookowej grupie co to za utwór teraz leci ze sceny. Taki obraz przeciętnego fana metalu.
Ale nawet taki fragment Wasting Love pokazuje ile perełek jest w dyskografii Maiden które aż proszą się o odswieżenie. Z drugiej strony jestem realistą i wiem że jakby nagle ze sceny poleciało ' Sea Of Madness ' , ' Rainmaker ' , ' Still Life ' czy ' Public Enema Number One ' to 95 % Stadionu nie wiedziałoby co się nagle wydarzyło i o co chodzi.
Ostatnio zresztą Hammerfall wrzucił do setu nigdy nie grany wcześniej utwór ' Redemption ' i ludzie w trakcie koncertu pytali na Facebookowej grupie co to za utwór teraz leci ze sceny. Taki obraz przeciętnego fana metalu.
W sumie co z tego, że 95% stadionu by czegoś nie znało? Przecież wielu osobom mogłoby się spodobać coś "nowego", zapoznali by się z całą płytą z danym utworem, może nawet kupili, dzięki czemu nowa partnerka Dickinsona mogłaby sobie zafundować waciki. Masa innych kapel chyba właśnie tak rozumuje, to wydaje mi się dość logiczne podejście do tematu. Jeśli grupa podstarzałych rockmanów z gitarami boi się reakcji publiki i to jest powodem stojącym za trzymaniem tyłu perełek w szafie, to są dla mnie pośmiewiskiem i karykaturą postawy muzyków tego nurtu.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nonsens! Na koncerty się chodzi nie tylko wtedy, gdy znasz wszystkie teksty na pamięć. To jest bardzo fajne, jeśli są na sali ludzie życzliwie, ale i krytycznie nastawieni, którzy przyszli ocenić występ.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale żeby pytac w trakcie gigu na fb to już grubo
Ale akurat "Infected" z którego pochodzi rzeczone Redemption to dość szczególnie traktowany album. Takie trochę nie wiadomo co w ich dorobku. I zespół sam jest temu winien nie grając nic z tego albumu w przeszłości, nie licząc trasy promującej. Sami zepchnęli ten album w otchłań.
Ciekawe jaka byłaby reakcja jakby Helloween zagrał Crazy Cat.
Nie bronię oczywiście tego typu zachowań fanów ale rozumiem, że nie trzeba znać dosłownie wszystkiego z twórczości danej kapeli, żeby iść na koncert. Gdyby chodzili na nie tylko "dajhardzi" to wiecie jaka byłaby frekwencja.
Ciekawe jaka byłaby reakcja jakby Helloween zagrał Crazy Cat.
Nie bronię oczywiście tego typu zachowań fanów ale rozumiem, że nie trzeba znać dosłownie wszystkiego z twórczości danej kapeli, żeby iść na koncert. Gdyby chodzili na nie tylko "dajhardzi" to wiecie jaka byłaby frekwencja.
Artysta występujący pod dyktando fanów to nieporozumienie. Szacunek dla takich załóg jak King Diamond, które wyciągają wydawać by się mogło randomowe numery i konsekwentnie je grają. A jak ktoś chce Abigail i The Family Ghost? No przykro mi bardzo, innym razem
I oczywiście, że koncert nie jest tylko dla die hardów, tak zresztą być powinno. Ale to niczego nie zmienia w kwestii setlist.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja uważam że idealny koncert to taki z trójpodziałem na którym mamy 6-7 kotletów, 3 najlepsze z nowego albumu i 3-4 perełki dla die-hardów zmieniane co trasę. Taki King Diamond faktycznie bardzo fajnie miesza ostatnio z setem bo potrafi do niego wrzucić nawet bonusowy utwór z debiutu niegrany od kilkudziesięciu lat i nie grać ' Family Ghost ' który jest jego największym hitem. Czyli w sumie tak jakby Maiden olało ' Fear Of The Dark ' a zamiast tego zagrało ' To Tame A Land ' .
A ' Infected ' Hammerfall to w sumie nie jest zły album. Ale zupełnie nie pasujący do nich i fajnie że zdali sobie z tego sprawę. To chyba jedyny album na którym nie znajdziemy żadnego żelaznego hiciora. Ten zespół to musi być kicz, młot na scenie i patetyczne refreny, a nie odliczanie przed inwazją zombie
A ' Infected ' Hammerfall to w sumie nie jest zły album. Ale zupełnie nie pasujący do nich i fajnie że zdali sobie z tego sprawę. To chyba jedyny album na którym nie znajdziemy żadnego żelaznego hiciora. Ten zespół to musi być kicz, młot na scenie i patetyczne refreny, a nie odliczanie przed inwazją zombie
Dobrze widziałem, że o Wasting Love poprosił go ktoś w pytaniu z kartki?Kevin18 pisze: ↑czw lut 20, 2020 11:12 am https://blabbermouth.net/news/watch-iro ... -in-paris/ - Nie wiem czy było. Bruce śpiewa fragment Wasting Love. Ciekawie to brzmi po tych kilkunastu latach![]()
To ja poproszę, żeby zaśpiewał Caught Somewhere in Time.
prodiża kabel wskazał mi drogę
A ja The Thin Line albo Mother RussiaTweener pisze: ↑pt lut 21, 2020 2:52 pmDobrze widziałem, że o Wasting Love poprosił go ktoś w pytaniu z kartki?Kevin18 pisze: ↑czw lut 20, 2020 11:12 am https://blabbermouth.net/news/watch-iro ... -in-paris/ - Nie wiem czy było. Bruce śpiewa fragment Wasting Love. Ciekawie to brzmi po tych kilkunastu latach![]()
To ja poproszę, żeby zaśpiewał Caught Somewhere in Time.
![]()
Wygląda na to, że zmieniła się godzina rozpoczęcia spotkania. Na bilecie mam 19:00, ale w wydarzeniu na facebooku i eventim.pl widnieje godzina 20:00. Nie wiem, czy jest to związane z poniższą informacją czy nie:
prodiża kabel wskazał mi drogę
Może o 19 wpuszczają 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

19.00 - drzwi
20.00 - 23.00/30 - Bruce
Pierwsza czesc, w ktorej opowiada o swoim zyciu (dziecinstwo, brytyjski system edukacji, pierwsze muzyczne perypetie z Samson i wybrane anegdoty z Maiden) trwa ok. 90 min. Potem ok. 20 min przerwy i kolejna czesc z Q&A, ktora potrwa do 90 min. Pytania dla Bruce´a zapisujecie (po angielsku) na specjalnych karteczkach, z Bruce w trakcie przerwy wybiera te najciekawsze, na ktore odpowiada potem na scenie. Jesli kogos interesuje osoba Bruce´a to naprawde polecam ten event. Oczywiscie trzeba znac komunikatywnie angielski.
20.00 - 23.00/30 - Bruce
Pierwsza czesc, w ktorej opowiada o swoim zyciu (dziecinstwo, brytyjski system edukacji, pierwsze muzyczne perypetie z Samson i wybrane anegdoty z Maiden) trwa ok. 90 min. Potem ok. 20 min przerwy i kolejna czesc z Q&A, ktora potrwa do 90 min. Pytania dla Bruce´a zapisujecie (po angielsku) na specjalnych karteczkach, z Bruce w trakcie przerwy wybiera te najciekawsze, na ktore odpowiada potem na scenie. Jesli kogos interesuje osoba Bruce´a to naprawde polecam ten event. Oczywiscie trzeba znac komunikatywnie angielski.