Najlepszy utwór z lp.Rock in Rio
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp.Rock in Rio
Poza FOTD, jeszcze Sign Of The Cross jest niesamowite, Bruce dał czadu i chyba nie ma wątpliwości kto ten utwór lepiej wykonuje...
No i oczywiście Clansman! A pozostałe są takie średnie... wydaje mi się, że nie zawsze, ale najczęściej, zespół lepiej brzmi na studyjnych, ale za to na koncertówkach jest lepszy klimacik...

-
Deleted User 2868
The Wicker Man za super otwarcie i świetnie wykonany utwór i extra publikę. :solo
intro. bo fajne i żeby miało jakiś głos 
już nie mam tu najwięcej postów

Wzialem Fear'a bo swietnie sie publika bawi przy nim a tak to super jest Clansman , 2 minutes to midnight i Dream of Mirrors
- Bruce Dickinson
- -#Prowler

Według mnie najlepszym wykonaniem z Rock in Rio była piosenka Iron Maiden. Trochę zwolnili z tempa ale wyszło wybornie. Cały koncert był the best. Widać było, że mimo wieku granie sprawia im radość. Bawiąsię na koncertach i zabierają kasę! W Rock in Rio niezły popis dał Nicko McBrain. Szalał na tej perkusji. A Dickinson latał w tą i z powrotem. Wspaniałe widowisko.
PS: To od tego koncertu zacząłem przygodę z IM.
PS: To od tego koncertu zacząłem przygodę z IM.
666 the number of the beast!
A niech będzie, ze Clansman
Szkoda że niema do wyboru "wszystkie"
Bo bardzo ciężko jest wybrać z tego koncertu jeden utwór.
THE TROOPER. Za kopa w dupe. Nie ma lepszego kawalka koncertowego maiden, jak kawalerzysta. Reszta sie chowa. Choc na rio jeszcze 2 minutes i Wrathchild daja kopa. No i moze Hallowed, Fear. Ale moj glos na Trooper. Dla mnie git.
Zdecydowanie FOTD za mocnego kopa w dupe, najlepsza wersja tego utworu.
The wicker man :rocx opad gaci
The Sign of the Cross rewelacyjne wykonanie tego utworu oraz znakomite zachowanie sie czlakow zespolow podczas tej piosenki
Zdecydowanie Sign of the cross! Fantastyczne pod wzgledem foni i wizji. Zajebisty klimacik, genialny śpiew Bruce'a i ruch sceniczny wszystkich muzyków. Chyba ze 30 razy samą te piosenkę oglądałem na youtube...
The Ghost Of Navigator, bo jak się na tej koncertówce zaczyna, to mam największe ciary.
Our time will come! Oooo...
The sign of the Cross choć są też inne ten jednak ma to cos
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

W RIR wszystkie utwory są świetnie zagrane i zremasterowane. Szczególnie w wersji DVD. Ja wybrałem Hallowed ze względu na masakrujące solo Janicka. Pogrom!
the sign of the cross
uwielbiam ten utwor zarowno w oryginalnej wersji, ale na RiR z Brucem rownie genialny!
uwielbiam ten utwor zarowno w oryginalnej wersji, ale na RiR z Brucem rownie genialny!
Faktycznie, RiR to koncert na którym sola Janicka wychodzą całkiem nieźleIRONSPARTAN pisze:W RIR wszystkie utwory są świetnie zagrane i zremasterowane. Szczególnie w wersji DVD. Ja wybrałem Hallowed ze względu na masakrujące solo Janicka. Pogrom!
Jak dla mnie zdecydowanie Run to the Hills
The Sign of the Cross!
Uwielbiam cały koncert, ale ten utwór to prawdziwe arcydzieło, beznadziejny w The X Factor, tutajnie ma sobie równych.
Uwielbiam cały koncert, ale ten utwór to prawdziwe arcydzieło, beznadziejny w The X Factor, tutajnie ma sobie równych.
Wszystkie!!!
ale, że kliknąć mogę tylko na jeden utwór, to może... Blood Brothers
ale, że kliknąć mogę tylko na jeden utwór, to może... Blood Brothers