Festiwale w 2007? Pogłoska...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Festiwale w 2007? Pogłoska...

Post autor: M@ti »

EvE pisze:A nie skradła :>?
miki pisze:skradła
8)
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Hyhy, cały Miki hehe :]
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Maiden w Donnington?? Juz jestem spakowany i gotowy do drogi :) Wiadomo ze jak beda gdzies grali to jade 100% :)

BTW - nie graja w styczniu w poludniowej ameryce?? :>
Awatar użytkownika
KaziorFukacz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: KaziorFukacz »

sekcjazwlok pisze: Tez to zauwazylem.Nawet ludzie kompletnie nie znajacy tej muzyki gdy sobie slucham np.Testament czy tam co innego, pytaja ,,Co Metalliki sluchasz?''

Mam tak samo :P Cokolwiek słucham to pytają, czy to Metallica, albo jak kogoś poznam i widzi moje długie włosy to od razu czy słucham Metalliki. Troche to denerwuje czasami^^
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

miki pisze:zobaczymy co zagra, kiedy dokładnie. czasu mnóstwo. dzięki za propozycję.
Skład będzie pewnie wypaśny. Na pewno będzie klasyka metalcore'u i najbardziej popularne w UK zespoły jak B4MV, Trivium, Funeral For A Friend... Do tego pewnie Maiden, AC/DC itp. Jak będzie taki skład to jadę bez dwóch zdań. ;)
miki pisze:ja jak pisałem słyszałem takie coś. a co do koncertu na Legii to wtedy wybrano Axla Rose'a i Metallica w ten sam dzień zagrała w Estonii bodaj.
Wiem... I był to debilizm do kwadratu, bo na Axla przyszło 8000 osób (zakładano 28.000), a na Metallice byłby full stadion. To plus niewypał ze Stonesami (nie z ich winy) oraz Alice In Chains (2500 osób na 6000 wypuszczonych biletów) doprowadziło do klapy Odyssey... Teraz działają po małej reorganizacji jako Live Nation Poland - ale szefostwo chyba poleciało. ;)
Szymon pisze:Maiden w Donnington?? Juz jestem spakowany i gotowy do drogi :) Wiadomo ze jak beda gdzies grali to jade 100% :)

BTW - nie graja w styczniu w poludniowej ameryce?? :>
Polecam... Magiczne miejsce. Ich koncert na pierwszym Download w 2003 do dziś pozostaje jednym z moich ulubionych. No i wbrew pozorom całkiem łatwo dopchać się pod scenę... :twisted:

W Ameryce Południowej mają grać w styczniu, ale 2008.

A co do koncertów w 2007 to faktycznie może się coś szykować... Dostałem dziś od znajomego takiego oto maila:
After the show last night, Nicko went on the radio and gave a 20 minute interview, a VERY good one. He said so much good stuff. He talked about the fans that like the idea of the new record being played live and those who do not, he talked about the European tour, he said 'If anyone has tickets for the European shows and you think that we are changing our set list, then just go ahead and sell your tickets because it is not going to happen.'. He also said they were thinking about doing a couple months of shows in 2007 as part of a 2nd leg of the AMOLAD tour, and if they do any U.S. shows, they would do only very exclusive shows, maybe 2 or 3 at the most. He said it just feels right to do more touring for the record, because it is so good.That probably means NY, L.A., and maybe a Canada show and that's it, that's what I am thinking. He also talked about the idea of the 'Golden Years' tour in 2008. He said nothing was set in stone yet, but they have been talking about it. They are not sure whether they wanted to do that or continue moving forward from where they are now. He also said there might be a 'mix and match tour' where they would continue with the AMOLAD material, but do a lot of the Golden Years stuff as well, but nothing is definite. To all the people who do not like the set list this time, he says that if you analyze, you are getting 2/3 new songs, and 1/3 old, and that's not bad. Nicko also said that this is the hardest tour he's ever done because he is playing so hard. The songs are really a challenge to do live.
Kumpel widzi się dziś z Nicko więc poprosiłem go, aby popytał o szczegóły. 8)
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

WICKER MAN pisze:Kumpel widzi się dziś z Nicko więc poprosiłem go, aby popytał o szczegóły. 8)
Niecierpliwie czekamy :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

WICKER MAN pisze:W Ameryce Południowej mają grać w styczniu, ale 2008.
nawet mi to pasuje 8)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

WICKER MAN pisze:Kumpel widzi się dziś z Nicko więc poprosiłem go, aby popytał o szczegóły.
Fajnych kumpli masz. :wink:
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

2nd leg? ;] Wiedziałem, że coś się kroi - oby wypaliło! I to u nas ;]
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

No to czekamy na informacje, Wicker! Pisz jak tylko dostaniesz jakieś informacje :) Miejmy nadzieję na jakiś festiwal, koncert chociaż niedaleko Polski :)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Szymon pisze:
nawet mi to pasuje 8)
A mi niezbyt. :?
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Abstract pisze:Miejmy nadzieję na jakiś festiwal, koncert chociaż niedaleko Polski
Moze kolejny Mystic? :beer
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

He also said there might be a 'mix and match tour' where they would continue with the AMOLAD material, but do a lot of the Golden Years stuff as well, but nothing is definite.
Ot byłby bardzo zły pomysł moim zdaniem, jak już zrobią GY to niech będzie tylko to, bez żadnych nowości.

A ogólnie to jakoś nie do końca są pewnie czy robić GY co mnie martwi.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Myślę, że jednak zrobią GY i wolałbym na nią poczekać do 2008 nawet kosztem zrezygnowania z ewentualnej przyszłorocznej trasy festiwalowej (nie bijcie ;) ).
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

WICKER MAN pisze:Myślę, że jednak zrobią GY i
nie dawno bylo pewne ze ona bedzie
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

No bardziej chyba myśmy się domyślali po tym ,że poprzednia trasa nazywała się Early Days : PART ONE
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

WICKER MAN pisze:Myślę, że jednak zrobią GY i wolałbym na nią poczekać do 2008 nawet kosztem zrezygnowania z ewentualnej przyszłorocznej trasy festiwalowej (nie bijcie ;) ).
Zgadzam się w 100%.
Abstract pisze:No bardziej chyba myśmy się domyślali po tym ,że poprzednia trasa nazywała się Early Days : PART ONE
Nazywała się "Eddie Rips Up The World Tour".
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Meier(D5) pisze:
Szymon pisze:
nawet mi to pasuje 8)
A mi niezbyt. :?
dlaczego?? :) jadymy na RIR IV !! :)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Piwowarus pisze:No bardziej chyba myśmy się domyślali po tym ,że poprzednia trasa nazywała się Early Days : PART ONE
tak się dvd nazywało, a dvd mogą nawet za 60 lat wydawać, part 1500100900
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Meier(D5) pisze:Nazywała się "Eddie Rips Up The World Tour".
Dokładnie. A druga wersja (z tourbooka): The Early Days Tour.
Szymon pisze:dlaczego?? :) jadymy na RIR IV !! :)
Problem jednak w tym, że w 2008 roku Rock In Rio ma się odbyć, ale w...Madrycie. A Maideni zapowiadali, że interesuje ich tylko prawdziwe Rock In Rio - czyli to brazylijskie. Nie wiadomo czy odbędzie się także południowo-amerykańska edycja... Ale fakt faktem, że Maideni w 2008 powinni wreszcie zawitać do Ameryki Południowej. ;)
Zablokowany