Chemical Wedding vs. Tyranny of Souls

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

???

Tyranny of Souls
17
21%
Chemical Wedding
38
48%
Obie świetne
22
28%
Obie przeciętne
3
4%

Liczba głosów: 80

Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Chemical Wedding vs. Tyranny of Souls

Post autor: erosinho »

The Chemical Wedding zdecydowanie lepszy. Poza tym ma niesamowity klimat, od okładki począwszy a na muzyce i tekstach kończąc. TOS jakiś taki mało spójny. W sumie już chyba nawet AOB bardziej mi się podoba.
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

Chemical Wedding, to dzieło jako całość. ToS jest dla mnie zlepkiem fajnych kawałków - takie utwory jak Power of The Sun, czy Devil on a Hog są rewelacyjne. Tym niemniej, jako całości, lepiej mi się słucha CW lub AOB.
Awatar użytkownika
Szpila_13
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Szpila_13 »

Chemical jest sporo lepszy wg mnie. W ogóle jest to świetna płyta, a Tyranny jest po prostu dobra. Takie kawałki jak Chemical Wedding, The Tower, Gates of Urizen czy The Alchemist miażdżą... :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Obie płyty są genialne, na Tyranny mamy taką muzyczną podróż w czasie po różnych stylistykach i temu ta płyta jest często i niesłusznie uznawana za niespójną, ale Chemmical to jak dla mnie najlepszy metalowy album wszech czasów.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

TCW stawiam na równi z najlepszymi albumami Maiden . To jest płyta - arcydzieło . Genialna tekstowo , wspaniała muzycznie i oddaje na nia głos co oczywiście nie znaczy ze nie lubie TOS . Ale TCW to jest coś wyjątkowego i bije na głowe produkcje Maiden z ery Blaze'a.
Who motivates the motivator
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Chemical to dla mnie druga płyta Bruce'a po Accident. Tyranny jest najsłabsza...
ODPOWIEDZ