Też kupuję bez uwag
Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
A ja bym się zdziwił, bo oba numery nie są zbyt oczywiste do zagrania
www.MetalSide.pl
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ostatnio na potrzeby ankiety zastanawiałem się nad top 3 swoich numerów Maiden, i wyszło mi że Judas jest na trzecim miejscu 
A Hallowed?gumbyy pisze: ↑pn maja 12, 2025 4:42 pmJeśli będzie epik (a nie wyobrażam sobie, zeby nie było), to wybór jest bardzo ograniczony: Rime, TTAL, lub 7 son.sajki pisze: ↑pn maja 12, 2025 3:46 pm Ja też nie czekam na Rime, nie dość, że zajmuje miejsce dla 2-3 innych utworów, to wcale nie uważam go za jakiś specjalnie dobrze działający na żywo. Z tych płyt co będą grali to w zasadzie tylko dwa epiki były nieograne: To Tame a Land i Mother Russia, jeśli ten drugi w ogóle za epik uznamy. Wydaje się idealnym wyborem To Tame, ale uważam że tego numeru nie zagrają. Jest zbyt mało popularny, nie ma na niego ciśnienia jak było w przypadku Alexandra. Mother Russia to już w ogóle abstrakcja.
Childhood's End, Judas, No Prayer For The Dying... Piękne strzały tutaj proponujecie ale jestem przekonany że dostaniemy najbardziej kotleciarską setlistę Maiden od wielu wielu lat, zwłaszcza że spokojnie można 3/4 seta ułożyć z góry. Wleci pewnie Killers na początku, Marynarz jako środkowy epik i w bisach Bring Me Your Daughter i tyle tego będzie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
No on do grupy "epików" się nie zalicza przecieżsajki pisze: ↑pn maja 12, 2025 8:04 pmA Hallowed?gumbyy pisze: ↑pn maja 12, 2025 4:42 pmJeśli będzie epik (a nie wyobrażam sobie, zeby nie było), to wybór jest bardzo ograniczony: Rime, TTAL, lub 7 son.sajki pisze: ↑pn maja 12, 2025 3:46 pm Ja też nie czekam na Rime, nie dość, że zajmuje miejsce dla 2-3 innych utworów, to wcale nie uważam go za jakiś specjalnie dobrze działający na żywo. Z tych płyt co będą grali to w zasadzie tylko dwa epiki były nieograne: To Tame a Land i Mother Russia, jeśli ten drugi w ogóle za epik uznamy. Wydaje się idealnym wyborem To Tame, ale uważam że tego numeru nie zagrają. Jest zbyt mało popularny, nie ma na niego ciśnienia jak było w przypadku Alexandra. Mother Russia to już w ogóle abstrakcja.
www.MetalSide.pl
No i coś tam jeszcze niespodziewanego wykopią. Ale zasadniczo spodziewam się większości utworów, które są solidnie ograne. Pewno jakieś powroty jeszcze dojdą (22 AA, WrathchildKevin18 pisze: ↑pn maja 12, 2025 8:11 pm Childhood's End, Judas, No Prayer For The Dying... Piękne strzały tutaj proponujecie ale jestem przekonany że dostaniemy najbardziej kotleciarską setlistę Maiden od wielu wielu lat, zwłaszcza że spokojnie można 3/4 seta ułożyć z góry. Wleci pewnie Killers na początku, Marynarz jako środkowy epik i w bisach Bring Me Your Daughter i tyle tego będzie.
www.MetalSide.pl
Prowler to byłby świetny strzał. Biorę w ciemno.gumbyy pisze: ↑pn maja 12, 2025 8:15 pmNo i coś tam jeszcze niespodziewanego wykopią. Ale zasadniczo spodziewam się większości utworów, które są solidnie ograne. Pewno jakieś powroty jeszcze dojdą (22 AA, WrathchildKevin18 pisze: ↑pn maja 12, 2025 8:11 pm Childhood's End, Judas, No Prayer For The Dying... Piękne strzały tutaj proponujecie ale jestem przekonany że dostaniemy najbardziej kotleciarską setlistę Maiden od wielu wielu lat, zwłaszcza że spokojnie można 3/4 seta ułożyć z góry. Wleci pewnie Killers na początku, Marynarz jako środkowy epik i w bisach Bring Me Your Daughter i tyle tego będzie.czy inny Prowler). Na wysyp rarytasów nie ma co liczyć, wiadomo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Hmmm, dla mnie zawsze się zaliczał.
Nie ważne. Z wymienionych przez Ciebie najbardziej chciałbym TTAL, a najmniej Rime.
No ale nigdy nie był grany w środku seta jako "gwóźdź programu"
www.MetalSide.pl
gumbyy pisze: ↑pn maja 12, 2025 8:15 pmNo i coś tam jeszcze niespodziewanego wykopią. Ale zasadniczo spodziewam się większości utworów, które są solidnie ograne. Pewno jakieś powroty jeszcze dojdą (22 AA, WrathchildKevin18 pisze: ↑pn maja 12, 2025 8:11 pm Childhood's End, Judas, No Prayer For The Dying... Piękne strzały tutaj proponujecie ale jestem przekonany że dostaniemy najbardziej kotleciarską setlistę Maiden od wielu wielu lat, zwłaszcza że spokojnie można 3/4 seta ułożyć z góry. Wleci pewnie Killers na początku, Marynarz jako środkowy epik i w bisach Bring Me Your Daughter i tyle tego będzie.czy inny Prowler). Na wysyp rarytasów nie ma co liczyć, wiadomo.
W Akacjową nie wierzę ze względu na kontrowersyjny tekst
Prowler jak najbardziej na początku może wlecieć.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
Akacjowa kontrowersyjna ale Daughter już nie 
Nie mam Hallowed za "epickiego" kloca.
Pewnie Nicko zagra go gościnnie tu i tam, bo to jego ulubiony numer live. Albo jakieś losowe kawałki, oby!
Pewnie Nicko zagra go gościnnie tu i tam, bo to jego ulubiony numer live. Albo jakieś losowe kawałki, oby!
- johnny_o
Pytanie czy specjalnie dla Nicko wjedzie jego zestaw, bo na tym małym Dawsona wstyd grać 
Sobie potypuję:
1. Tailgunner
2. Wrathchild
3. Revelations
4. Phantom of the Opera
5. 2 Minutes
6. The Evil that Men Do
7. Powerslave
8. The Trooper
9. The Number of the Beast
10. From Here to Eternity
11. Hallowed be thy Name
12. Running Free
13. Fear of the Dark
14. Iron Maiden
15.Bring Your Daughter
16. Wasted Years
17. Run to the Hills
1. Tailgunner
2. Wrathchild
3. Revelations
4. Phantom of the Opera
5. 2 Minutes
6. The Evil that Men Do
7. Powerslave
8. The Trooper
9. The Number of the Beast
10. From Here to Eternity
11. Hallowed be thy Name
12. Running Free
13. Fear of the Dark
14. Iron Maiden
15.Bring Your Daughter
16. Wasted Years
17. Run to the Hills
Mam nadzieję, że się nie sprawdzi. Bo prawie same kotleciki 
Też bym wolał żeby się nie sprawdziła. Parę lat temu powiedziałbym, że jest bardzo prawdopodobna, ale po tym co zrobili ostatnio z CSIT i szczególnie Alexandrem, są szanse na jakiś rarytasik. Najbliżej jestem OTGDY, byłoby naprawdę super gdyby to zagrali. W Infinite Dreams czy Judas wątpię.
Dość prawdopodobny zestaw, ale cały czas wydaje mi się, ze będzie jeden kawałek nigdy nie grany (cały czas stawiam na only the goods die young)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."