Od czego zacząć z zespołem [...]

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]

Post autor: Szajba »

Razi3l pisze:Od czego zaczac z Manowar'em?
Norka pisze:wcale nie zaczynać :]
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

obiektywnie ,mało jest w heavy-metalu lepszych zespołów
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Od zdzierania koszulek z pozerów.
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Nomad pisze:obiektywnie ,mało jest w heavy-metalu
bardziej gejowskich
Nomad pisze:zespołów
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

M@ti pisze:
Od zdzierania koszulek z pozerów.
Potem stoi w zakupie
-miecz
-pełna płytówka
-najnowszy krążek
-reszta dyskografii [jakieś osiemdziesiąt tysięcy wydań cd, dvd, wszystkie epki].

W przeciwnym wypadku panowie w skórach Cię znajdą...a wtedy nawet przysłowiowa "twoja stara która pisze teksty Manowara" nie pomoże.

Żeby nie bylo, że OT.
Jakiś fajny doom ? Poleci ktoś coś ?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

większośc thrashpwych zespołów jest duuuuużo bardziej śmieszna w tym co robi niż Manowar, wiec nie wiem o co chodzi, oceniamy muzykę, a ta w wykonaniu Manowar jest dobra ,momentami bardzo dobra
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nomad pisze:większośc thrashpwych zespołów jest duuuuużo bardziej śmieszna w tym co robi niż Manowar, wiec nie wiem o co chodzi, oceniamy muzykę, a ta w wykonaniu Manowar jest dobra ,momentami bardzo dobra
Podaj mi cztery zespoły thrashowe śmieszniejsze od Manowar :closed

[przypominam, że mamy tutaj ogromnych fanów Slayera, Metallicy, Megadeth i Exodusa a nawet wszystkich zespołów razem. Mogą/możemy postawić Ci lincz :lol:]
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

ja mogę tu przyprowadzić ludzi którzy tu zrobią zadymę za ten Manowar, więc spoko,spoko

a zespoły thrashowe to z zasady napinanie muskułów, groźne miny ,pozowanie, powiem że poza Megadeth to raczej wszystkie mi znane thrashowe kapele przynajmiej w pewnym momencie twórczości robiły głupie rzeczy,już same tytuły płyty dają wiele do myślenia....oceniajmy muzykę,a nie image czy wypowiedzi muzyków ze sceny, muzycznie Manowar jest bardzo dobry
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

BeBe pisze:Jakiś fajny doom ? Poleci ktoś coś ?
Katatonia - Discouraged Ones ! Innych ich płyt narazie nie znam.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ja mogę tu przyprowadzić ludzi którzy tu zrobią zadymę za ten Manowar, więc spoko,spoko
Nazwą mnie pozerem ? /o/
a zespoły thrashowe to z zasady napinanie muskułów, groźne miny ,pozowanie, powiem że poza Megadeth to raczej wszystkie mi znane thrashowe kapele przynajmiej w pewnym momencie twórczości robiły głupie rzeczy,już same tytuły płyty dają wiele do myślenia....oceniajmy muzykę,a nie image czy wypowiedzi muzyków ze sceny, muzycznie Manowar jest bardzo dobryp.
Konkrety proszę. Nie wydaje mi się, że Master of Puppets, Show No Mercy czy Countdown to Extenction dorastają do pięt takim perełkom jak Gods of War, Kings of Metal, Warriors of the World United.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Nomad pisze:oceniajmy muzykę,a nie image czy wypowiedzi muzyków ze sceny, muzycznie Manowar jest bardzo dobry
O i tu się zgadzam z Nomadem.

A tak w ogóle,to żenująco nudni jesteście, to nie jest temat gdzie się ocenia zespoły,tylko ktoś gdzie ludzie pytają się o płyty najbardziej reprezentatywny dla danego zespołu
Nomad pisze:większośc thrashpwych zespołów jest duuuuużo bardziej śmieszna w tym co robi niż Manowar,
Nawet może nie thrashowych(choć też by się znalazły),ale black/death/gore na pewno
BeBe pisze: Podaj mi cztery zespoły thrashowe śmieszniejsze od Manowar :closed
Podaj mi 10 zespołów thrashowych jakie znasz,pomijając te 4 które już wymieniłeś,bez zaglądania do google,mistrzu
onkrety proszę. Nie wydaje mi się, że Master of Puppets, Show No Mercy czy Countdown to Extenction dorastają do pięt takim perełkom jak Gods of War, Kings of Metal, Warriors of the World United.
Porównywanie płyt thrashowych z heavy jest śmieszne z zasady,pomijam już fakt że 2 z 3 wymienionych przez Ciebie płyt,to zdecydowanie najsłabsze płyty w ich dyskografii :laugh
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2007 2:59 pm przez Deleted User 357, łącznie zmieniany 1 raz.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Slayer-obraza uczuć religijnych , szokowanie pewnym typem otoczki
Kreator-niemądre wypowiedzi ze sceny
Metallica-nie piszę nawet bo będzie że jestem nieobiektywny
Destruction-ponoć na ostatniej Metalmanii nieładnie się zachowali

i tak można by wymieniac, ale ja oceniam tylko muzykę, dla mnie Manowar to odpowiednik Slayera w heavy-metalu właśnie, dużo konktrowersji, zespoły cenione przez ortodoksów, najlepsze płyty nagrane na początku kariery itd.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Porównywanie płyt thrashowych z heavy jest śmieszne z zasady,pomijam już fakt że 2 z 3 wymienionych przez Ciebie płyt,to zdecydowanie najsłabsze płyty w ich dyskografii
Kąt widzenia zależy od punktu siedzenia, a że siedzenie każdy ma inne oceniamy płyty inaczej. Dla mnie perełką w dyskografii Mega jest So far, so good.. a dla większości Peace Sells, które dla mnie jest kupą /o/
Podaj mi 10 zespołów thrashowych jakie znasz,pomijając te 4 które już wymieniłeś,bez zaglądania do google,mistrzu
Nie jestem mistrzem /o/

I kończę Off-Top. Bo jestem nudny i niepoważny.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

TO ja jeszcze raz powiem ,z Manowara dobry jest Battle Hymns i Into Glory Ride na początek, Kings of Metal niby też,ale wtedy przy nie spodobaniu ,trzeba dać zespołowi jeszcze jedną szansę ,Louder than Hell też może być, ogólnie lepiej coś gdzie nie ma tyle tego patosu ,więc napewno nie 2 ostatnie, ani ToS.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nomad pisze:większośc thrashpwych zespołów jest duuuuużo bardziej śmieszna w tym co robi niż Manowar
rotfl
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

a powiedz w czym różni się Slayer od Manowara, podałem już zbieżności niżej, to zespoły do tej samej grupy ludzi, ortodoksów heavy i thrashu, oba wzbudzają kontrowersje, są kochane i nienawidzone, szanowane i wyśmiewane, nawet historię mają podobną, oba wydały najlepsze płyty w latach 80, a potem wyraźny spadek jakości płyt, oba też są bardzo dobre technicznie, Manowar wokalem, a Slayer instrumentalnie
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Slayer nie ubierał się nigdy w skórzane majtki ;-)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nomad pisze:a powiedz w czym różni się Slayer od Manowara,
Przede wszystkim tym, że gra troszkę inaczej,
Żelazny pisze:Slayer nie ubierał się nigdy w skórzane majtki
to tez. No i tekstowo nie są tacy... "rycerscy"?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Rycerstwo mnie mniej śmieszy niż epatowanie satanizmem, złowrogością itd.w obu przypadkach to tylko otoczka i trzeba to brać na dystans, choć u Slayera mi trudniej, no ale i tak biorę, oceniam muzykę i ta w obu przypadkach jest dobra, choć wolę inny thrash (Megadeth) i inne heavy
(Iron Maiden,Judas Priest) to są dobre zespoły do kopania tyłka,ale trochę nudzą z czasem, przynajmiej mnie.
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Nomad pisze:ja mogę tu przyprowadzić ludzi którzy tu zrobią zadymę za ten Manowar, więc spoko,spoko
A będą mieli miecze i będą dosiadali smoki? :B
ODPOWIEDZ