23-25/07/2009 - Hunterfest - Szczytno

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 23-25/07/2009 - Hunterfest - Szczytno

Post autor: Michcio »

siem wróciłem z burdel festu
miazga dupy ale od początku:)

z Arczim i jego kumplem rozbiliśmy się na pseudo polu namiotowym, gdzie nic nie sprawdzano. Rejestracja na polu to ściema jakich mało, każdy mógł się rozbić, nawet bez karnetu, nikt nic nie sprawdzał. Na polu kilka toi toi, prysznice z woda albo 5 st albo 80st ! Żadnej służby medycznej i punktu medycznego. Lokale gastronomiczne stawały na głowie by jedzenie i picie było, ale idioci od organizatora odłączyli im prąd. Ceny normalne. Był tez podobno sanepid ale burdelu całego nie zamknęli.

Sam teren imprezy ogrodzony ale przy "polu namiotowym" i na terenie lotniska dołoswie 5 ochroniarzy! troszke więcej stałopod scenami.
Z Arcziego kumplem zdobyliśmy na piękne nasze gęby akredytacje na zmyślone nazwiska. Wystarczył pseudo telefon do Pani Basi i wszytsko zaatwione. Ochrona i cała organizacja to jeden shit fest!

W czwartek zagrały jakies pierdoły nie warte ruzenia się znamiotu.

W piątek tylko Lipali ( grali 50 min a nie zapowiadane 1h10 min), Funeral For Arek i FLAP JACK, zagrali fajnie ale też widzieli że ludzie niechętni na ten burdel.
Gadałem z chopakami z huntera i z Lipą. Lipa mi mowił że jak do 20:30 nie zobaczy pozytywnego stanu konta bankowego to wsiadają w swojego Chryslera i do domu. Natomiast Simon i wokalista huntera wspominali że szkoda że się tak dzieje, ale jedyną rzeczą łączącą ich z tym burdelem to osoba byłego managiera.
Mieli zagrać akustycznie za polem namiotowym ale przenieśli to na sobote

Dzisij wedle relacji Arcziego zagrało pół huntera ok 2h. Reszte bez większych zastrzeżeń.
Ja juz siedze w domku, wrociłem chwile temu i kminie nad wnioskiem do UOKiK o zwrot kasy i pozew dla tempego chuja arka m. za kradzież i przywłaszczenie mienia

ps1
gadałem z tym kolesiem od koszulki ze zdjęcia.
ps2
spotkaliśmy korzenia, się wybitnie dobrze bawił :pijak:
ps2 i jedna druga
my tez piliśmy :razz:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Jestem. Nie będę dużo pisał. Organizacja do dupy ale Motorhead zrobił k**a miazgę! Pozostałe zespoły też pozytywnie IMO.

_(ascot)__
Mati, panuj nad sobą
Ostatnio zmieniony ndz lip 26, 2009 1:44 pm przez M@ti, łącznie zmieniany 1 raz.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Wróciłem! Było bardzo dobrze! Mam kostkę Motorhead i pierwszy raz spałem na stojąco! Tez na koncercie Motorhead! Udany wyjazd, bardzo. mocno śmierdziałem do niedawna! Pozdr dla Hekriego, archaonka i Artura, który pracuje w Mysticu i ma Press passa :D
ludzie co sprzedawali te koszulki pytali czy pozalepiać;)

aha, i trzeba zastanowić sie jak zgnoić firmę ochroniarską FOKUS bo porwali Archaona, wywieźli do lasu i pałowali po plerach ;)

edyta

aha, jeszcze go okradli
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Wróciłem o 6 nad ranem. Nie mając zbytnio możliwości noclegowych i najmniejszej chęci żeby tam zostać na noc, postanowiłęm spróbować szczęścia na parkingu. Tylko jedno auto miało "CB" i mimo kompletu, a co za tym idzie ściskiem na tylnim siedzeniu, chłopaki zgodzili się mnie zabrać prosto do Bydgoszczy. WIELKI UKŁON W ICH STRONĘ :)

Co do samego HF, to wszyscy wszystko już napisali. Teren bardzo fajny z dużym potencjałem. Z kapitałem i dobrą organizacją można spokojnie tam zrobić festiwal na 50 - 90 tys ludzi. Te parę tys HF śmiesznie wyglądało. Sama organizacja całkowicie z pupy. Mnie np wpuszczono na teren festiwalu odrywając kupon z biletu, ale opaski nikt mi nie dał, bo ponoć się skończyły..Potem, wychodząc z festiwalu na pole namiotowe jeszcze się upewniłem czy mnie z powrotem wpuszczą i niby tak miało być. Herki jednak mnie trochę postraszył opowiadając jak jednego gościa w identycznej sytuacji już nie wpuszczono. Poszedłem więc do namiotu gdzie niby rozdawano opaski i tam się okazało, że opaski są i zawsze były, bo przygotowano ich na kilka tysięcy ludzi. No więc po kilku miniutach rozmów i wyjaśnień oraz spacerku do ochrony ( dobrze że mnie facet pamiętał) dali mi w końcu tą opaskę...

W każdym razie i tak nic nie przebiję motywu z Wardzałą, ale o tym pewnie Artur napiszę :cool:

Co do koncertów to niestety nie widziałem VOTUM. VADER natomiast dał bardzo dobry koncert. Może faktycznie w tym składzie bardziej im się chce..???
TARJA też spoko. Nie moja muza więc z Arturem poszliśmy z ciekawości, ogólnie wrażenie zrobiła dobre dopóki nie zabrała się za "Poison" Alice Cooper'a....
ACID DRINKERS widziałem pierwszy raz po wydaniu Verses of Steel ( niestety ) i pierwszy raz z Yankielem, który mimo trudnej sytuacji wypada bardzo dobrze na żywo. Nie ta charyzma co Olass, ale jak wposmniałem, jest w trudnej sytuacji i może nie czuć takiego komfortu i swobody. Acids na żywo jak zwykle wypadli bardzo dobrze. Z racji 20 lecia kapelki z każdej płytki coś było. No i te Tytusowe:
- "Pasuje???"
- Pasuje :twisted:

Zdecydowanie. Mogli by w końcu zagrać w poznańskim klubie.

No i najważniejsza kapela. MOTORHEAD. Wcześniej, zanim zaczęły się koncerty, na teren festiwalu wyszedł Phil Campbell z żoną. Udało mi się zrobić z nim zdjęcie mimo braku aparatu. Teraz tylko jeszcze muszę je odzyskać, bo mam je na aparacie cyfrowym gościa, którego totalnie nie znam :roll: Sam koncert to czysty rock&roll

"We are Motorhead and we play Rock&roll" - Lemmy i wszystko jasne. Cholernie głośno choć to teren otwarty. Koncert świetny, na pewno warto było jechać. Do Berlina się wybiorę :twisted:

Pozdro dla Tobinka, Herkiego ( dzięki za vódeczkę), Korzenia, Witka, Artura i Pana
Wardzały

P.S spiewy po koncercie:
- Michalski!!
- Co??
- ty kur.....

bezcenne :twisted:
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

bartek karpacki to ja w gwoli ścisłości :B
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Wczoraj Bartkiem Karpackim byłem ja :D :D

a na szybko:

MOTORHEAD - miazga, 3 pierwsze kawałki oglądałem stojąc w fosie:D Czysty, 100% rock n' roll

VADER - nie moja muza, ale występ bardzo mi sie podobał, świetnie

ACID DRINKERS - świetny koncert

FLAPJACK - nie znałem żadnego kawałka, podobało mi sie bardzo

LIPALI - było spoczko :)

TARJA - tez nie moja muza, ale generalnie w porządku

FUNERAL FOR A FRIEND - zagrali na dużej scenie 30 minut...... makabra. A i nie podobało mi sie.

Teraz najlepsze:
tyle kapel widziałem na 6. edycji HunterFest, która trwała 3 dni i po raz pierwszy miała 2 sceny....

więcej może jak wróce znad Bałtyku. w każdym razie lubie dziennikarski fach :lol:
El Dorado

Yankes - wódka którą piłeś była moja ! :]
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Tobink pisze:Yankes - wódka którą piłeś była moja ! :]
yankes pisze:Pozdro dla Tobinka, Herkiego ( dzięki za vódeczkę)

To są podziękowania dla Was obu, ale skoro to Twoja, to DZIĘKUJE TOBINK :dance:
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

A ja się bawiłem tam szampańsko :pijak: . Duży szacun dla Huntera, że miał jaja wyjść do ludzi i zagrać akustycznie, Żniwiarze Umysłu wyszli super. No i mOtorhead

I pozdro dla ludzi których spotkałem, stąd na bank Artura spotkałem, może do zobaczenia na Śląsku na koncertach :)
El Dorado

Awatar użytkownika
matig7
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: matig7 »

El Dorado

w dupe niech je sobie wsadzi i zostawi organizowanie festiwali profesjonalistom.

aha, jeszcze jedno... Koszulki gdzie?
Awatar użytkownika
matig7
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: matig7 »

Podobno mają pocztą wysyłać :mryellow:
El Dorado

Oby oby.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Swoją drogą pan organizator to niezły magik musi być, najpierw twierdził iż "organizacja tak wielkiego przedsięwzięcia go przerosła", dla odmiany teraz mówi iż wszystko było doskonale zaplanowane. Tak jak pamiętny Mystic Festival 2005, miało być pięknie a wyszło jak zwykle. Tyle, że Mystic tak wielki fest rzeczywiście robili pierwszy raz i pewnych rzeczy mogli się nie spodziewać. Hunter Fest miał 6 odsłon, niby fajnie, że i w tym okręgu Polski można było posłuchać naszej muzyki, tyle że co rok było gorzej !!! KPINA
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

koszulki beda wysylane osobom ktore kupily karnet za 200 zl (nie za 100 i nie za 240).

ktos tam wyżulił press passa. otoz tez to mialem tylko nie wiem po co mi to bylo skoro nie ulatwialo mi wcale mojej domniemanej pracy (bylem akredytowany z portalu sportowego :lol:)
gdybym jednak byl dziennikarzem muzycznym to bym sie wku... nigdzie nie mozna wejsc, z nikim porozmawiac, N I C.
jedynie ochroniarze byli w porzadku, mozna bylo z nimi pogadac.
tak na Marginesie, Michalski do tej pory wisi kase calej obsludze, ochronie, zespolom i moja stara wie jeszcze komu.
istne jaja to byly, ale dobrze, ze udalo mi sie zobaczyc Motorhead za darmo.
pozdro zioms.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 7:15 pm przez Maczup, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

faust pisze:Swoją drogą pan organizator to niezły magik musi być, najpierw twierdził iż "organizacja tak wielkiego przedsięwzięcia go przerosła", dla odmiany teraz mówi iż wszystko było doskonale zaplanowane. Tak jak pamiętny Mystic Festival 2005, miało być pięknie a wyszło jak zwykle. Tyle, że Mystic tak wielki fest rzeczywiście robili pierwszy raz i pewnych rzeczy mogli się nie spodziewać. Hunter Fest miał 6 odsłon, niby fajnie, że i w tym okręgu Polski można było posłuchać naszej muzyki, tyle że co rok było gorzej !!! KPINA
Taaaaaaaa....... tylko pamiętaj o tym że na tym Mysticu w 2005 zagrały wszystkie zespoły które były wcześniej zapowiedziane !!! :!: :razz:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Mnie po raz kolejny dziwie, że nic nie zmieniło się po tych wszystkich wpadkach z przeszłości... Przecież uczymy się na błędach. A facet po raz kolejny doprowadza do odwołania zespołów. Dobrze, że to ostatnia edycja tego 'festiwalu', tylko złą opinię nam w Europie robił ;p
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Maczup, emocje emocjami, ale nie flugaj :!:

swoja droga dobrze, ze nie pojechalem bo sklad wyjatkowo trafial w moje gusta, ale kolejny raz wyszlo "po polsku"
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

sorry że odświeżam jeszcze temat o tym cyrku ale jak kto ciekaw, to pan Michalski pokusił się o coś więcej niż oficjalne oświadczenie. Link do forum Huntera:

http://www.hellwood.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=45

miłej lektury ;)
ODPOWIEDZ