24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Post autor: marian_Fe »

Dzięki temu koncertowi będę mógł naprawić swój błąd, który popełniłem w lipcu 2013 nie zabierając do Łodzi mojego dzieciaka. Oby tylko zagrali "... play with madness", bo jak nie, to pierworodny rozszarpie mnie na strzępy. To jego ulubiony kawałek :)
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

WICKER MAN pisze:
RALF pisze:Powinni cos interesujacego dodać przed IM u nas. No i ta zajawka z Setlist.FM - niby fake ale jakby dali kilka "perełek", to by mogło pomóc!
Nie sądzę - większość publiczności na koncertach stanowią osoby, które albo nie widziały wcześniej IM na żywo, albo i tak są spragnione ogranych hitów.
Dokładnie, na koncercie Iron Maiden ogromna większość to osoby które ich widzą pierwszy( i ostatni zarazem) raz. To nie te czasy, że fani Iron Maiden starzeli się z zespołem. Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Polsce z koncertu na koncert publika młodnieje, we Wrocławiu 2003 większość osób które widziałem miało 20-30 lat, a i takich grubo po 30-tce było naprawdę sporo. W Łodzi rok temu zdecydowanie przeważały osoby w wieku 15-18 lat.

Set? Ludzi tak naprawdę interesuje czy będzie Run to the Hills, Trooper, Number, Fear of the Dark..rzadko grane utwory interesują jakieś 10% publiki.

Pewnie się koncert sprzeda dobrze, pamiętajcie, że teraz o wiele łatwiej zgromadzić publikę niż kiedyś, w dużych miastach sporo osób zarabia tyle, że 300 zł to nie jest wielki wydatek, poza tym jest świetnie rozbudowana baza wypadowa na koncerty, autokarem, busem można się dostać z każdego większego miasta.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Dzisiaj kupowałem bilety w Empiku i faktycznie, ilość miejsc wyprzedanych na trybunach robi wrażenie. Jak na tak krótki czas sprzedaży biletów jest całkiem dobrze! Ciekawe jak będzie na płycie i GC. Mam nadzieję, że organizator doda jeszcze jakiś mocny support.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dokładnie, przydał by się mocny supporcik!
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

tak rekordowo tanich biletów dla kulawych jeszcze nie było :shock: 99zł wózek + 99zł opiekun i jakaś opłata manipulacyjna 5,94
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Bilet na Trybuny zakupiony (jednak po długim namyśle zdecydowałem się na wygodę ;-)). Jak widzę po mapie na eventim.pl bilety schodzą całkiem dobrze. Z frekwencją nie powinno być większych kłopotów.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

FaithNoMore - który sektor wybrałeś?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Też tak myślę, że z osiagnieciem frekwencji 20K w czercu nie powinno być problemu!
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Czy bilety zakupione w presale dla fan clubu różnią się od tych z empiku?
W poniedziałek kupiłem, a oni nawet nie zaczęli ich drukować -.- Do empiku mam 15 minut...
Do Brno dostałem bilety po 4 dniach roboczych od zakupu co było dla mnie miłą niespodzianką ;)
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

RALF pisze:No i masa ludzi jeszcze nic nie wie o tym koncercie...
Użytkownicy Kwejka i Mistrzowie, ktorych jest pewnie cos kolo 1mln juz o nim wiedza ;) takze nie powiedziałbym ze malo osob o tym wie

http://kwejk.pl/obrazek/2010887/mistrz- ... posty.html
http://mistrzowie.org/577867
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Na kwejka był wrzucony plakat koncertu.
Przede wszystkim użytkownicy Facebooka. Onet też pisał. Więc się roznosi.
Był kiedyś promowany koncert IM w pl. w tv?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie, tylko w wybranych stacjach i to jak juz było "po zabawie".
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Koncert IM, konkretnie Sonisphere 2011 był reklamowany na RebelTV, niestety ta niegdyś rockowa stacja, już dawno sprzedała się masie pod plastikowy pop i hip-hop więc raczej reklamować Maiden nie będą.

Co do supportu to 17 czerwca w Belgradzie będzie nim Ghost. Kto wie może i tego typu kapelę sprowadzą do nas wraz z Maidenami, choć szczerze wolałbym kogoś innego.
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

Wystarczy dać cynk np. na Frondę, że w dzień św. Jana Chrzciciela w staropolskim Poznaniu występuje satanistyczny IM z diabelskiej Wlk. Brytanii i już masz reklamę w tv - Tv Trwam :lol:
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Dejavu - widzę że ciągle desperacko miotasz się z wyborem miejsca ;-) Nie straszcie że tak dobrze bilety na trybuny już teraz się sprzedają, ponieważ ja też się zastanawiam jakie miejsce zakupić. Raczej nie będzie to daleko od sceny, ale jeszcze ten dźwięk.....
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Truskawa »

No, dzisiaj po szkole kupiłem w Empiku bilet na GC.
Podpytałem się z ciekawości ile już zeszło, odpowiedziano mi, że "trochę ponad tysiąc". Nie wiem teraz tylko co gość miał na myśli (tylko Empiki, czy wszystkie źródła).
W sumie tylko na Fejsie ponad 1300 osób dołączyło do wydarzenia, także chyba sprzedawcy chodziło o Empiki. ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Patrząc na mapkę, to siedzących mogło ponad 1000 pość. Za miesięc będziemy wiedzieli jak idą... :idea:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

DZIADEK LEON pisze:
Wystarczy dać cynk np. na Frondę, że w dzień św. Jana Chrzciciela w staropolskim Poznaniu występuje satanistyczny IM z diabelskiej Wlk. Brytanii i już masz reklamę w tv - Tv Trwam :lol:
haha :mryellow:
Hospes pisze:Dejavu - widzę że ciągle desperacko miotasz się z wyborem miejsca ;-) Nie straszcie że tak dobrze bilety na trybuny już teraz się sprzedają, ponieważ ja też się zastanawiam jakie miejsce zakupić. Raczej nie będzie to daleko od sceny, ale jeszcze ten dźwięk.....
Ano miotałem się mocno, ale dziś rano już kupiłem. Zdecydowałem się na trybunę A, na boku, od strony Janicka. Mam nadzieję, że widok będzie ok, też się długo zastanawiałem jak z dźwiękiem będzie, ale tempo sprzedaży tych biletów na trybuny mnie przekonało do tego, że trzeba się pospieszyć :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Na pewno nie będzie tak dobrze jak na Gwardii gdzie było ponad 25 tys. Na Bemowie podobno było troszkę ponad 20 tys, teraz obstawiam podobną liczbę. Stadion pomieści 35 tys więc będą luzy, czyli pewnie da rade bilet kupić w czerwcu, co mam zamiar zrobić ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Taaa, dokładnie około 20K będzie. To i tak bardzo dobrze, dopiero u nas grali(...)
ODPOWIEDZ