Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Saxon

Post autor: krusejder »

Jakby powiedział telewizyjny ojciec Mateusz: "Tu potrzeba wiele modlitwy." Nic nie słyszałem o tym :(
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Ten to ma pecha. Zawsze coś.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No, na szczęście bez nosa można grać.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Tajest, nie takie rzeczy ze śfagrem śmy robili.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Poszedłem dzisiaj kupić papier do drukarki w sklepie dla idiotów i natknąłem się na ten śliczny box (cd, vinyl, mc, pin i "Loud, Proud and Live"):

Obrazek

Po szybkim sprawdzeniu w internecie uznałem, że cena 147zł jest atrakcyjna i wróciłem z nim do domu. Oczywiście nie obyło się bez drobnych komplikacji przy kasie, bo na boxie były ceny 299 (skreślona) oraz 147, a sama kasa nabiła 329 :) i trzeba było poczekać aż pan z działu muzyka wygeneruje odpowiedni kod rabatowy.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

W której lokalizacji takie cuda? :shock: Gratuluję, bo naprawdę jest czego. Ja nie miałem tyle szczęścia, i po raz pierwszy czuję że slogan tego sklepu pasuje do mnie. Od roku przymierzałem się do kupna tego boxu, wszędzie przez cały czas widziałem ceny w okolicach 300 zł. Parę tygodni temu stwierdziłem że w końcu się zdecyduję, i oczywiście porobiłem mały research w kwestii cen. Na stronie MM najpierw widziałem 299, a potem 329 zł (tak zresztą jest w tej chwili). W międzyczasie przy okazji byłem w kilku warszawskich sklepach tej sieci, nigdzie go nie mieli. Najtaniej znalazłem na Gandalfie, za 276 zł razem z wysyłką, w zeszłym tygodniu do mnie dotarł. Box bardzo ładny i wart swojej ceny, a 147 zł to coś więcej niż zwykła okazja.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No właśnie sprawdzając na szybko najtaniej znalazłem chyba po 260 + przesyłka, ewentualnie z drugiej ręki na discogs za 45euro + przesyłka, więc uznałem, że cena atrakcyjna. A znalazłem to na Ostrobramskiej (tylko jedna sztuka), w koszu promocyjnym - przechodziłem obok i rzuciło mi się w oczy, że koło cd i dvd leżą w nim jakieś boxy i postanowiłem przyjrzeć się z bliska.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Niezły strzał, gratulacje
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Faktycznie teraz patrzę co tam jest to za 147 zł to gratulacje.
Awatar użytkownika
johnny_o

Sprawdzając parę tygodni temu na stronie MM, wyświetliło mi się że w całej Warszawie box jest dostępny jedynie właśnie na Ostrobramskiej, choć nie było mowy o żadnej promocji. Teraz rzekomo ze wszystkich sklepów tej sieci w Polsce to wydanie można dostać tylko w Kaliszu - może warto jeszcze polować, bo info o Ostrobramskiej zniknęło już jakiś czas temu a Tobie jednak się udało. W każdym razie cieszę się że skoro sam nie mogłem skorzystać to być może jedyny box promocyjny trafił we właściwe i godne ręce :D
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Zdarza się, że ceny na półkach są inne niż w internecie. Chociaż na ogół jest na odwrót, w internecie jest taniej.
Awatar użytkownika
johnny_o

Vorgel pisze: sob kwie 20, 2019 1:05 pm Zdarza się, że ceny na półkach są inne niż w internecie. Chociaż na ogół jest na odwrót, w internecie jest taniej.
No właśnie, praktycznie nie zdarza się żeby cena na półce była niższa o ponad połowę od tej w necie, zwłaszcza przy takich kwotach. Ja tam się ucieszyłem jak w zeszłym miesiącu kupiłem CD Thunderbolt Tour Edition i zamiast internetowych 69,90 zapłaciłem półkowe 66,90 :D
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Przy cenie za zwykłe CD która w momencie premiery wynosiła bodajże 80 zł to 147 za taki box to niewiele. Cebula na medal;-)
Awatar użytkownika
johnny_o

Wlasnie oglosili Saxon na tegorocznym Wacken w towarzystwie m.in. Diamond Head. Nie wiem czy dotra do nas w tym lub przyszlym roku z jubileuszowym show, w dodatku kusi mnie m.in. zobaczenie po raz ostatni UFO. Ktos z Warszawy sie wybiera?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

A bilety na Wacken skąd? Niewyprzedane jeszcze?
Ja nie jadę, bo festiwale omijam jak fastfoody
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zawsze sie kupi przed festiwalem, ludzie ktorzy kupili z wyprzedzeniem beda mieli zmiany planow ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
johnny_o

Bilety wyprzedane, ale liczylbym na jakies oferty last minute z drugiej reki. Ja tez nie lubie festiwali i na nich praktycznie nie bywam, ale nad tegorocznym Wacken mocno sie zastanawiam, na zasadzie "teraz albo nigdy".
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Moim zdaniem akurat tegoroczne Wacken jest słabiutkie, ale ofert last minute będzie przed festiwalem od cholery. Zawsze jest.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
johnny_o

Rzeczywiscie, porownujac tegoroczny lineup do ubieglych lat wypada on bardzo blado. Nie bylem nigdy na Wacken i nie wiem czy bedzie jeszcze okazja, ale jakiegos szczegolnego cisnienia nie mam. Saxon widzialem siedem razy, UFO dwa, a na wszystkich pozostalych zespolach ktore by mnie interesowaly bylem przynajmniej raz. Gdyby mi sie udalo dorwac bilet to chetnie dolaczylbym do jakiejs zorganizowanej wycieczki z Warszawy, stad moje pytanie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Biletów na miejscu jest od liku. Skład najsłabszy ze wszystkich na których byłem, a jeżdzę tam od 2005 co rok :)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ