Death On The Road - album live!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jakie wersje "Death On The Road" planujesz zakupić?

Wszystkie (2CD, 2DVD, 2LP)
16
8%
tylko 2CD
32
16%
tylko 2DVD
76
39%
tylko 2LP
3
2%
2CD, 2DVD
48
24%
2CD, 2LP
0
Brak głosów
2DVD, 2LP
0
Brak głosów
Nie zamierzam zakupić tego wydawnictwa
21
11%

Liczba głosów: 196

ropuch

Re: Death On The Road - album live!

Post autor: ropuch »

Dance of Death bylo chya bez opoznienia ? ;)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

WICKER MAN pisze:Wg. ostatnich niepotwierdzonych informacji DVD może wyjść nawet na początku przyszłego roku. :?
to dobrze, przymajmniej kase uzbieram :wink:
Jazz is not dead, it just smells funny.
ropuch

slayer pisze:
WICKER MAN pisze:Wg. ostatnich niepotwierdzonych informacji DVD może wyjść nawet na początku przyszłego roku. :?
to dobrze, przymajmniej kase uzbieram :wink:
ale pleciesz :P jakby wyszlo szybko to bys se setke wydrukowal i tez by bylo :P

ta wiadomosc zdrowo mnie wkurzyla :twisted:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

ropuch pisze:Dance of Death bylo chya bez opoznienia ?
Nie do konca, bo pierwotnie miala wyjsc w maju/czerwcu, ale przelozyli z uwagi na premiere St. Anger :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Szymon pisze:Nie do konca, bo pierwotnie miala wyjsc w maju/czerwcu, ale przelozyli z uwagi na premiere St. Anger :)
Nie tylko. Także dlatego, że nie byliby w stanie przygotować wcześniej całej promocji itp. A wydawanie płyty w środku wakacji nie miałoby sensu.
ropuch

Szymon pisze:
ropuch pisze:Dance of Death bylo chya bez opoznienia ?
Nie do konca, bo pierwotnie miala wyjsc w maju/czerwcu, ale przelozyli z uwagi na premiere St. Anger :)
nic o tym nie slyszalem ;) az dziw, ze sie bali konkurencji z taka plyta...;)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Dziwne? Hm.. IMO patrząc z perspektywy czasu (już chyba 2 lat), to DOD przegrywa z St.Anger.
Owszem wiem, że to zupełnie inne gatunki grania. Ale w miarę upływu czasu St.Anger staje się dla mnie coraz bardziej słuchalne i czasem powracam z chęcią do tej muzyki, a DOD coraz bardziej mnie przynudza. ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
ropuch

Ja mam inne odczucia. Szanuje to, co zrobila Metallica na St. Anger, kilka kawałkow naprawdę mi się podoba, ale całość jakoś nie przykuwa mojej uwagi na dłużej - 1 przesłuchanie raz na jakiś czas i starczy. Z DoD jest inaczej - słucham codziennie przez jakiś czas, później przerwa i cykl sie powtarza ;)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

świnka666 pisze:Dziwne? Hm.. IMO patrząc z perspektywy czasu (już chyba 2 lat), to DOD przegrywa z St.Anger.
Owszem wiem, że to zupełnie inne gatunki grania. Ale w miarę upływu czasu St.Anger staje się dla mnie coraz bardziej słuchalne i czasem powracam z chęcią do tej muzyki, a DOD coraz bardziej mnie przynudza.
DoD jest jedną z najlepszych płytek Maiden.... przynajmniej dla mnie..... od niej się zaczęło i nie nudzi mnie pomimo upływu czasu, taki np. Brave i Fear mi się jakby przejadł a DoD trzyma się świetnie :P
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

syzygy pisze: DoD jest jedną z najlepszych płytek Maiden.... przynajmniej dla mnie..... od niej się zaczęło i nie nudzi mnie pomimo upływu czasu, taki np. Brave i Fear mi się jakby przejadł a DoD trzyma się świetnie :P

DoD to jak dla mnie płytka Maiden z dolnej półki, spore rozczarowanie po świetnym "Brave New World", obie płytki które wymieniłeś zmiatają "Dance Of Death" w pył :P Podobnie jest porównując "Rock In Rio" z "Death On The Road".
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

syzygy pisze:świnka666 napisał:
Dziwne? Hm.. IMO patrząc z perspektywy czasu (już chyba 2 lat), to DOD przegrywa z St.Anger.
Owszem wiem, że to zupełnie inne gatunki grania. Ale w miarę upływu czasu St.Anger staje się dla mnie coraz bardziej słuchalne i czasem powracam z chęcią do tej muzyki, a DOD coraz bardziej mnie przynudza.
A mnie nie przynudza :) Ale spox, gusta są różne. Ja po premierze St. Anger, którą nabyłem w dniu premiery(limited edition) byłem wręcz rozentuzjazmowany, bo uwierzyłem jakby na nowo w ten zespół, że znowu będą grali metal itd. itp. jednak teraz muszę przyznać że sprawa nie wygląda tak różowo, owszem jest nieźle , nawet miejscami dobrze, ale dla mnie ta płyta jest zbyt długa, a przez to nużąca. Ale ja mimo wszystko dalej w nich wierze.... Naiwność?? Możliwe... Dance Of Death na pewno nie jest najlepszą płytą Maiden, ale dla mnie mimo to jest bardzo dobra. Death On The Road teraz słucham i musze powiedziec że jestem pod wrażeniem. Nie obchodzą mnie te gadki o komercji, bo ja w ogóle nie zwracam uwagi na to czy cos jest komercyjne czy nie jest, ważne żeby mi sie podobało, a DOTR mi sie baaaardzo podoba, dzięki tej koncertówce coraz bardziej dostrzegam niewykorzystany(jednak :wink: ) potencjał na DOD. Ta płyta naprawde mogłaby byc lepsza, ale akceptuje ją taką jaką jest.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze:Ta płyta naprawde mogłaby byc lepsza, ale akceptuje ją taką jaką jest.
ja bym tam tylko dodał recytację przed Paschendale i przed DoD...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

syzygy pisze:ja bym tam tylko dodał recytację przed Paschendale i przed DoD...
Też bym to zrobił, ale ja uważam że te utwory wiele zysują w wersji live, jeszcze przed Rainmaker są fajne odgłosy burzy, niby takie mało ważne rzeczy a jednak tworzą klimat. Nie twierdzę że na koncercie dokonali nieprawdopodobnych zmian w tych utworach, ale np. Wildest Dreams dużo lepiej im wyszedł, to samo Rainmaker, o Journeyman nie wspomne. Nie potrafie tego wyjaśnić, ale takie mam odczucie odnośnie tego że DOD mógłby sporo zyskać przy wprowadzeniu nieznacznych zmian...Dziwne...
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Artur pisze:jeszcze przed Rainmaker są fajne odgłosy burzy, niby takie mało ważne rzeczy a jednak tworzą klimat. ...
to dopiero wyjdzie na dvd :!: [mam nadzieje... :roll: ]
Jazz is not dead, it just smells funny.
ropuch

a wiadomo juz kiedy na pewno wyjdzie do dvd ? Wicker cos pisal ostatnio, ze moze wyjsc nawet na poczatku przyszlego roku....
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jeszcze nie ma potwierdzonych informacji, ale wg. Maidenfans.com premiera może się opóźnić i to aż do lutego 2006...
ropuch

WICKER MAN pisze:Jeszcze nie ma potwierdzonych informacji, ale wg. Maidenfans.com premiera może się opóźnić i to aż do lutego 2006...
ale mnie "pocieszyl" wiec na razie trzeba jakies mp3 skolowac.....do czasu ukazania sie dvd :]
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

ropuch pisze:ale mnie "pocieszyl" wiec na razie trzeba jakies mp3 skolowac
to ty jeszcze nie masz? :D :wink:
ropuch

Wrathchild_88 pisze:
ropuch pisze:ale mnie "pocieszyl" wiec na razie trzeba jakies mp3 skolowac
to ty jeszcze nie masz? :D :wink:
nie. liczylem ze dvd wyjdzie w pazdzierniku to na cholere by mi byly mp3, a tak to trzeba sciagnac i sluchac az do premiery dvd, bo jakbym chcial jeszcze audio kupic to moj portwel tego nie wytrzyma, a z audio to mam kilka innych pozycji zaplanowanych do zakupu...
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

hm, może to i dobrze, chciałem sobie zamówić na imieniny rock in rio na dvd, więc jeśli to wyjdzie w lutym to nie będzie problemu z pieniędzmi
teraz to nie wiem czy by mi starczyło
ODPOWIEDZ