Komentarze do tematu recenzje

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Komentarze do tematu recenzje

Post autor: DeaDe »

Dani - zgadzam się z Tobą w 80% ;). Nie ma znowu takiej rewelacji, brakuje szybkości w wielu momentach i pomysłu na ciekawsze riffy.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Nomad pisze:To daj wyniki sprzedaży płyt Dickinsona jak żeś taki mądry, co był na szczycie? ,mi się wydaje że jednak nie był, wrócił do Ironów dlatego że zatęsknił za wielkim światem i wielką kasą, taka jest prawda ,Ironi go potrzebowali i on potrzebował Ironów,
No to wszystko prawda :P Ale od kiedy ilość sprzedanych egzemplarzy płyt świadczy o jej jakości...?
No właśnie CW jest w tym lepszy od AoB, że nie powielał wzorców wyniesionych przez Bruca z Maiden, ale stworzył coś jakby nie patrzeć nowego. Nie rewolucyjnego, ale idealnie połączył stare pomysły z nowym brzmieniem i klimatem płyty itd. ;-)
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

DeaDe pisze:Dani - zgadzam się z Tobą w 80% . Nie ma znowu takiej rewelacji, brakuje szybkości w wielu momentach i pomysłu na ciekawsze riffy.
Hmmm...moim zdaniem na tym albumie wszystko jest na swoim miejscu. Mimo, że jest tu wiele wolnych momentów, nie brakuje też morderczo szybkich zagrań! I dobrze, bo dzięki temu ''The Apostasy" to album zupełnie inny niż ''Demigod" co świadczy o tym, że Behemoth idzie do przodu!! ;-)
Nemesis...as one we stand!!
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

syzygy pisze:
Nomad pisze:To daj wyniki sprzedaży płyt Dickinsona jak żeś taki mądry, co był na szczycie? ,mi się wydaje że jednak nie był, wrócił do Ironów dlatego że zatęsknił za wielkim światem i wielką kasą, taka jest prawda ,Ironi go potrzebowali i on potrzebował Ironów,
No to wszystko prawda :P Ale od kiedy ilość sprzedanych egzemplarzy płyt świadczy o jej jakości...?
No właśnie CW jest w tym lepszy od AoB, że nie powielał wzorców wyniesionych przez Bruca z Maiden, ale stworzył coś jakby nie patrzeć nowego. Nie rewolucyjnego, ale idealnie połączył stare pomysły z nowym brzmieniem i klimatem płyty itd. ;-)
no oczywiście że nie świadczy, ale fakt faktem ze Bruce'owi nie udało się zawojować świata swoją muzyką, a z IM udało mu się to i to jak .....na taki układ że CW to połączenie starego i nowego się zgodzę, ale nie zgodzę się na stwierdzenie że są tam same nowe pomysły i żadnych wpływów Iron Maiden, to przecież w człowieku siedzi, jak śpiewa wcześniej, 10 lat w jednej kapeli
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Dani Filth pisze:
DeaDe pisze:Dani - zgadzam się z Tobą w 80% . Nie ma znowu takiej rewelacji, brakuje szybkości w wielu momentach i pomysłu na ciekawsze riffy.
Hmmm...moim zdaniem na tym albumie wszystko jest na swoim miejscu. Mimo, że jest tu wiele wolnych momentów, nie brakuje też morderczo szybkich zagrań! I dobrze, bo dzięki temu ''The Apostasy" to album zupełnie inny niż ''Demigod" co świadczy o tym, że Behemoth idzie do przodu!! ;-)
Że jest inny, to nie znaczy, że idzie do przodu ;). Jak dla mnie idzie w bok :B. Bo ani gorzej, ani lepiej. Kontynuacja "Demigoda" po prostu.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nomad pisze:wg.mnie gorszą płytą, która kontynuuje styl AoB ,tyle że brzmienie jest inne i Bruce śpiewa nieco agresywniej, tak czy inaczej nie rozumiem mówienia że CW bije Aob na głowę, obiektywnie patrząc dwie płyty na jednym poziomie
To nie tak...

Nie można "obiektywnie" ocenić płyty...

Muzyka wzbudza w każdym z nas jakieś emocje... pozytywne, negatywne (itp.). Choćbyś niewiem co napisał/powiedział o danej płycie, to zawsze będzie to Twoje subiektywne zdanie. Możesz brać pod uwagę tysiąc różnych okoliczności, schematów, powiązań... no cokolwiek. Wszystko to i tak zawsze będzie Twoją opinią o płycie. Możesz wziąść opinie wielu ludzi pod uwagę, na końcu to zawsze będzie Twoja opinia... Twój gust... Twój odbiór danego materiału...

Nie ma obiektywnej recenzji/oceny płyty :D
www.MetalSide.pl
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

Wrzuciłem swoją mini-reckę "Impressions In Bloos" Vader - badać! :)
Nemesis...as one we stand!!
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Kurcze, dopiero teraz przeczytałem recenzję ostatniego Marillion autorstwa JMM-a :lol: Ale lepiej późno niż wcale - dobra recka, choć troche mnie skołowała :lol:
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Bardzo dziękuję, za te dobre słowa. ; )
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Po przeczytaniu ostatniej recenzji Nomada, aż mnie bierze za napisanie kontrrecenzji, ale chyba spłodzę ją dopiero w przyszłym tygodniu...
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Nomad pisze:Nowy ruch muzyczny grunge który ma się tam do gwiazd lat 80 jak punk-rock do Pink Floyd jest atrakcyjny dla młodzieży dlatego że jest ona znudzona muzyką swojego starszego rodzeństwa, efektownymi koncertami i muzyką na wysokim technicznie poziomie, identyczna sytuacja jak w latach 70 tyle że wtedy stare zespoły bynajmiej nie składały broni ,a teraz nie ma zupełnie komu grać klasycznie, szybko, ogniście, nie ma komu grać pięknego heavy-metalu.
Nie inaczej \m/
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Tomek(JMM) pisze:Po przeczytaniu ostatniej recenzji Nomada, aż mnie bierze za napisanie kontrrecenzji, ale chyba spłodzę ją dopiero w przyszłym tygodniu...
a jak Ci się podoba? to znaczy i recenzja i płyta
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

aż tak bardzo Cię boli ten grunge?
ODPOWIEDZ