Komentarze do tematu recenzje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Komentarze do tematu recenzje
Dani - zgadzam się z Tobą w 80%
. Nie ma znowu takiej rewelacji, brakuje szybkości w wielu momentach i pomysłu na ciekawsze riffy.
No to wszystko prawdaNomad pisze:To daj wyniki sprzedaży płyt Dickinsona jak żeś taki mądry, co był na szczycie? ,mi się wydaje że jednak nie był, wrócił do Ironów dlatego że zatęsknił za wielkim światem i wielką kasą, taka jest prawda ,Ironi go potrzebowali i on potrzebował Ironów,
No właśnie CW jest w tym lepszy od AoB, że nie powielał wzorców wyniesionych przez Bruca z Maiden, ale stworzył coś jakby nie patrzeć nowego. Nie rewolucyjnego, ale idealnie połączył stare pomysły z nowym brzmieniem i klimatem płyty itd.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Hmmm...moim zdaniem na tym albumie wszystko jest na swoim miejscu. Mimo, że jest tu wiele wolnych momentów, nie brakuje też morderczo szybkich zagrań! I dobrze, bo dzięki temu ''The Apostasy" to album zupełnie inny niż ''Demigod" co świadczy o tym, że Behemoth idzie do przodu!!DeaDe pisze:Dani - zgadzam się z Tobą w 80% . Nie ma znowu takiej rewelacji, brakuje szybkości w wielu momentach i pomysłu na ciekawsze riffy.
Nemesis...as one we stand!!
no oczywiście że nie świadczy, ale fakt faktem ze Bruce'owi nie udało się zawojować świata swoją muzyką, a z IM udało mu się to i to jak .....na taki układ że CW to połączenie starego i nowego się zgodzę, ale nie zgodzę się na stwierdzenie że są tam same nowe pomysły i żadnych wpływów Iron Maiden, to przecież w człowieku siedzi, jak śpiewa wcześniej, 10 lat w jednej kapelisyzygy pisze:No to wszystko prawdaNomad pisze:To daj wyniki sprzedaży płyt Dickinsona jak żeś taki mądry, co był na szczycie? ,mi się wydaje że jednak nie był, wrócił do Ironów dlatego że zatęsknił za wielkim światem i wielką kasą, taka jest prawda ,Ironi go potrzebowali i on potrzebował Ironów,Ale od kiedy ilość sprzedanych egzemplarzy płyt świadczy o jej jakości...?
No właśnie CW jest w tym lepszy od AoB, że nie powielał wzorców wyniesionych przez Bruca z Maiden, ale stworzył coś jakby nie patrzeć nowego. Nie rewolucyjnego, ale idealnie połączył stare pomysły z nowym brzmieniem i klimatem płyty itd.
Że jest inny, to nie znaczy, że idzie do przoduDani Filth pisze:Hmmm...moim zdaniem na tym albumie wszystko jest na swoim miejscu. Mimo, że jest tu wiele wolnych momentów, nie brakuje też morderczo szybkich zagrań! I dobrze, bo dzięki temu ''The Apostasy" to album zupełnie inny niż ''Demigod" co świadczy o tym, że Behemoth idzie do przodu!!DeaDe pisze:Dani - zgadzam się z Tobą w 80% . Nie ma znowu takiej rewelacji, brakuje szybkości w wielu momentach i pomysłu na ciekawsze riffy.
To nie tak...Nomad pisze:wg.mnie gorszą płytą, która kontynuuje styl AoB ,tyle że brzmienie jest inne i Bruce śpiewa nieco agresywniej, tak czy inaczej nie rozumiem mówienia że CW bije Aob na głowę, obiektywnie patrząc dwie płyty na jednym poziomie
Nie można "obiektywnie" ocenić płyty...
Muzyka wzbudza w każdym z nas jakieś emocje... pozytywne, negatywne (itp.). Choćbyś niewiem co napisał/powiedział o danej płycie, to zawsze będzie to Twoje subiektywne zdanie. Możesz brać pod uwagę tysiąc różnych okoliczności, schematów, powiązań... no cokolwiek. Wszystko to i tak zawsze będzie Twoją opinią o płycie. Możesz wziąść opinie wielu ludzi pod uwagę, na końcu to zawsze będzie Twoja opinia... Twój gust... Twój odbiór danego materiału...
Nie ma obiektywnej recenzji/oceny płyty
www.MetalSide.pl
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Wrzuciłem swoją mini-reckę "Impressions In Bloos" Vader - badać! 
Nemesis...as one we stand!!
Kurcze, dopiero teraz przeczytałem recenzję ostatniego Marillion autorstwa JMM-a
Ale lepiej późno niż wcale - dobra recka, choć troche mnie skołowała 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Bardzo dziękuję, za te dobre słowa. ; )
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Po przeczytaniu ostatniej recenzji Nomada, aż mnie bierze za napisanie kontrrecenzji, ale chyba spłodzę ją dopiero w przyszłym tygodniu...
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie inaczej \m/Nomad pisze:Nowy ruch muzyczny grunge który ma się tam do gwiazd lat 80 jak punk-rock do Pink Floyd jest atrakcyjny dla młodzieży dlatego że jest ona znudzona muzyką swojego starszego rodzeństwa, efektownymi koncertami i muzyką na wysokim technicznie poziomie, identyczna sytuacja jak w latach 70 tyle że wtedy stare zespoły bynajmiej nie składały broni ,a teraz nie ma zupełnie komu grać klasycznie, szybko, ogniście, nie ma komu grać pięknego heavy-metalu.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
a jak Ci się podoba? to znaczy i recenzja i płytaTomek(JMM) pisze:Po przeczytaniu ostatniej recenzji Nomada, aż mnie bierze za napisanie kontrrecenzji, ale chyba spłodzę ją dopiero w przyszłym tygodniu...
aż tak bardzo Cię boli ten grunge?