The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Book Of Souls

Post autor: RALF »

brezdi pisze:
RALF pisze:Będę musiał, nie ma bata!!!
RALF znając Ciebie z czytania wielu postów jestem w stanie postawić piwo na zakład-jest bat, że nie wytrzymasz :D To brak nowego albumu Iron Maiden przez 5 lat i głód, którego możesz nie zaspokoić (jak wampir :DD). Ja na pewno lecę do Empiku 4.09 tuż po dostawie-pytanie czy wytrzymam do premiery, jak album wycieknie wcześniej. Bo wycieknie na pewno. Pytanie czy tydzień czy 10 dni wcześniej ;D
Ha! Mało jednak mnie znasz! Przez weekend będę u rodziców na działce! CELOWO tam pojadę :D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Kayn pisze:Fragment brzmi bardzo dobrze, a nawet (choć to pewnie jakaś autosugestia) czuć w tym klimat prekolumbijskich zabytków :D
Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia po całej tej otoczce.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

hipcio_stg pisze:
Kayn pisze:Fragment brzmi bardzo dobrze, a nawet (choć to pewnie jakaś autosugestia) czuć w tym klimat prekolumbijskich zabytków :D
Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia po całej tej otoczce.
Ja też mam podobne odczucia a ten krótki fragment wpada w ucho :D i nie chce wyjść :D a tak BTW to zamówiłem wczoraj w EMP The Book Of Souls 3 LP oraz Deluxe Edition z naszyjnikiem :) ,które pewnie przyjdą kilka dni po premierze dlatego wydanie zwykłe kupię 4.09 w Media Markcie :B
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

RALF to jest wkurzające co robi Empik, że nie dostaniemy albumu 4 września. Ja będę szukał jeszcze w innych sklepach. Może coś się uda dostać wcześniej.
Buziol skąd usunęli ten wywiad?
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ktos wczesniej cos pisal, choc z gazety chyba nie usuneli ;-)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Po co kupujecie w Empiku - ździerczo drogim sklepie? Już lepiej w MM lub Saturnie z sieciówek, albo w jakimś lokalnym sklepie. Lub w necie.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

album będzie dostępny w MM i Empiku 4 września we wszystkich wersjach jak sądzę. Myślicie, że od razu wykupią? :D wątpię... teraz nie ma już takiego popytu na muzykę rock/metal jak w latach 80-tych, kiedy po winyl stało się całą noc, a i tak dostawało go 10 pierwszych osób. Wystarczy niespiesznie zjeść śniadanie, obiad, po czym podjechać do wcześniej wybranego sklepu, zakupić, po czym wrócić do domu i odpalić :lol:

ps. żart, oczywiście, że wstanę o 5, pojadę do najbliższego sklepu i będę koczował do chwili otwarcia, po czym zakupię wszystkie wersje jakie będą :jee:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ja przyznaje bez bicia, ze przeslucham jak tylko wyplynie a po premierze podjade po winyla/digi. W zyciu bym nie wytrzymal do premiery jak wczesniej wycieknie
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Ja postanowiłem wytrzymać do premiery , nawet tego fragmentu nie włączyłem. Tyle czekałem to ten miesiąc wytrzymam :P Chyba :D
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Sekcja Ty masz nerwy :)
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Calicio Jack
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Calicio Jack »

Ja też nie słucham, wolę wytrzymać i przesłuchać całość :)
A tak z innej beczki, od dawna przeglądam to forum, ale wczoraj zdecydowałem się założyć konto, witam wszystkich! :)
I powiem jeszcze coś, ostatnio tak jakby Ironi usunęli się u mnie w cień, coraz rzadziej ich słuchałem, ale od kiedy pojawiła się wiadomość o ich nadchodzącej płycie, nieziemsko się ucieszyłem. Jakby rozbudzili ten żar na nowo :) Jestem bardzo ciekaw co tym razem nam zaserwują
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

Im dłużej TEGO słucham tym bardzie mi się to prymitywne wydaje. Nic nowego.

Końcówka tego solo na początku już na pewno "gdzieś" było tylko nie wiem gdzie...
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2015 9:16 pm przez Deleted User 626, łącznie zmieniany 1 raz.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Bo heavi metal w swej naturze jest prymitywny i taki już jego urok.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Więc nie słuchaj, po co sobie sam szkodzisz? :D
Deleted User 626

jArO pisze:Więc nie słuchaj, po co sobie sam szkodzisz? :D
Nie szkodzę sobie tylko szukam... To solo jest gdzieś blisko AMOLAD.

Po 0:05 sekundzie tego "teasera" zacznijcie nucić "tell me what you can hear...."

Oczywiście reszta inna ale kurka wiedziałem... że już to słyszałem
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2015 9:37 pm przez Deleted User 626, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Końcówka solo mi przypomina Wildest Dreams. A jak wam? :)
Deleted User 626

wojczi pisze:Końcówka solo mi przypomina Wildest Dreams. A jak wam? :)
Absolutnie nie. Końcówka (riff) brzmi jak "New Fronrier".
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza... clanowy, oceniasz album po 30 sekundach! TBOS trwa 90(!) minut i baaardzo dużo będzie się na nim działo, więc weź zimny prysznic i przestań pisać pierdoły. Sorry jak Cię urażę, ale naprawdę uważasz, że to jest prymitywne? Skąd takie skojarzenia? Może jakieś rozwinięcie myśli?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie no, sam jesteś prymitywny, jeśli po 30 s. masz już "recenzję albumu". Metal prymitywny a pop to niby co, szczyt wyrafinowania i wirtuozerii....?
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Metal to to jeden z rodzajów muzyki rockowej, która przecież zalicza się do popularnej, więc nie wiem o co chodzi. Ta prymitywność może być równie dobrze zaletą, bo w końcu, jak mawiają, prostota wyrazu charakteryzuje największych mistrzów. Właśnie najlepiej widać to w takim klasycznym, oklepanym do granic możliwości heavi metalu, gdzie nie da się już nic nowego wymyślić, a żeby zabłysnąć trzeba posiadać wybitną zdolność do wymyślania linii melodycznych. Tak więc wśród tych tysięcy grających praktycznie to samo zespołów, tylko kilku udało się wybić, a reszta brzmi jak ich parodie.

Tak swoją drogą to cześć wszystkim, bardzo długo się nie odzywałem na forum, jednak regularnie je śledziłem, a teraz chyba rozpoczną się na prawdę gorące dyskusje.
ODPOWIEDZ