Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy
Jezusmaria gdzie wy macie uszy, że tak się nad tym Chemicalem spuszczacie
. Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewaja, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Maiden. Nigdy nie zdołałem tej płyty przesłuchać od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
Że co? King In Crimson Ci się zlewa z Jerusalem? Dobra, tu już nie ma co dyskutować.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale ty jestes zalosny, wybrac dwa skrajne z kilkunastu i palić głupa. Za kazdym razem ten sam argument
- blackcocker
- -#Moderator

No, ale obalił Twoją tezę, a o to chodzi w dyskusji
Jeśli choć jedno zdarzenie się nie zgadza, to znaczy że Twoja teza nie jest prawdziwa. Albo 1, albo 0.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak już chcesz schodzić na ten żenujący poziom to nie napisałem "wszystkie numery się zlewają", więc obalić to co najwyżej możecie harnasia
- blackcocker
- -#Moderator

Jak już chcesz tak wytykać, to nie określiłeś czy wszystkie numery czy nie Ci się zlewają, a idąc tym tokiem myślenia mogły Ci się zlewać np. dwa, więc argument jaki można używać wobec kolegów od tzw. "harnasia" 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Widać że jeden ma rację a dziesięciu się myli.
Często z Dzosefem mamy wspólne zdanie odnośnie muzyki, ale tu muszę się mocno nie zgodzić. Uważam podobnie jak większość przedmówców: Chemical bije wszystko co Maideni nagrali po Reunion, moim zdaniem tylko AMOLAD ma jako taki podjazd. Z resztą Accident i Tyrrany też. A w całej dyskografii Maiden jest dosłownie kilka płyt (Number, PoM, Powerslave, 7th son) które cenię wyżej od Chemicala.
Często z Dzosefem mamy wspólne zdanie odnośnie muzyki, ale tu muszę się mocno nie zgodzić. Uważam podobnie jak większość przedmówców: Chemical bije wszystko co Maideni nagrali po Reunion, moim zdaniem tylko AMOLAD ma jako taki podjazd. Z resztą Accident i Tyrrany też. A w całej dyskografii Maiden jest dosłownie kilka płyt (Number, PoM, Powerslave, 7th son) które cenię wyżej od Chemicala.
Sklej pizdę bo widzę że efekty chlania jeszcze cię nie opuściły
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 1499
A ja w ogóle nie porównuje BD do Maidenów. Dla mnie to typowy Heavy Metal VS Pseudo Progresywny Metal. Bronek stawiał na dużo prostsze aczkolwiek bardzo ambitne i chwytliwe numery. Jednakże na pewno nie zgodzę się że Chemical jest lepszy od BNW, pomimo wielkiej symaptii do BD solo.
Szkoda że współpraca z Adrianem nie utrzymała się na ToS i jak i zapewne na nowej płycie.
Szkoda że współpraca z Adrianem nie utrzymała się na ToS i jak i zapewne na nowej płycie.
Tak, ja też bardzo żałuję, że nie ma Adriana, ToS to dobra płyta, ale nie wspaniała, jak dwie poprzednie.
Pijasz harnasia?! Gdybym wiedział, to bym Ci ręki nie podawał
Ja lubię płyty BD, ale one są zupełnie inne niż płyty IM. Nie ten styl jak dla mnie. Wolę CW czy ToS od AMOLAD czy DoD. Przede wszystkim uważam je za równiejsze, nie ma tam słabszych, wyraźnie odstających momentów co niestety Maidenom się zdarza regularnie. Prawie na każdej płycie jest coś co chętnie bym z niej wyrzucił. W przypadku CW i ToS zostawiłbym wszystkie numery.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jezusmaria gdzie ty masz uszy, że tak się nad tym TFF spuszczaszDzosef pisze: ↑wt sie 13, 2019 1:29 pm Jezusmaria gdzie wy macie uszy, że tak się nad tym Chemicalem spuszczacie. Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewaja, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Maiden. Nigdy nie zdołałem tej płyty przesłuchać od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
www.MetalSide.pl
O i teraz ma to ręce i nogi.
- Metalophil
- -#Moonchild

+1gumbyy pisze: ↑wt sie 13, 2019 7:41 pmJezusmaria gdzie ty masz uszy, że tak się nad tym TFF spuszczaszDzosef pisze: ↑wt sie 13, 2019 1:29 pm Jezusmaria gdzie wy macie uszy, że tak się nad tym Chemicalem spuszczacie. Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewaja, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Maiden. Nigdy nie zdołałem tej płyty przesłuchać od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
Brzmienie zbite, zero przestrzeni. Numery się zlewają, perkusja, bas, riffy, sola o 20 poziomów poniżej Accident i Chemical. Nigdy nie zdołałem przesłuchać tej płyty od początku do końca. W skali muzyki przeciętniak aż boli.
3-4 w miarę dobre kawałki
Wyluzujcie. Najtrudniejsze to zaakceptować fakt, ze jeden woli ogorki, drugi....
-
Deleted User 5490
Wykłócanie się o to co jest lepsze w muzyce a co gorsze, jest stare jak świat. To takie muzyczne kibolstwo. Też taki byłem, nawet długo, ale wyrosłem. Z tego się wyrasta. Z wiekiem człowiek zrozumie, że gusty są różne. Z muzyką jak z babami. Jedni lubią szczupłe, drudzy ulane. Jedni wolą ogryzać kości a inni ugniatać ciasto.
Kiedyś uważałem, że ci którzy zachwycają się albumem The X Factor są ludźmi cierpiącymi na głuchotę połączoną z bezguściem. Dziś ich rozumiem. Można być entuzjastą muzycznego turpizmu i dobrze się z tym czuć. Nie lubię się kłócić i akceptuję muzyczne wybory innych. W zamian życzyłbym sobie, by inni rozumieli i szanowali moje fascynacje.
Kiedyś uważałem, że ci którzy zachwycają się albumem The X Factor są ludźmi cierpiącymi na głuchotę połączoną z bezguściem. Dziś ich rozumiem. Można być entuzjastą muzycznego turpizmu i dobrze się z tym czuć. Nie lubię się kłócić i akceptuję muzyczne wybory innych. W zamian życzyłbym sobie, by inni rozumieli i szanowali moje fascynacje.
Korzystając z tego tropu - niektórzy nie wyrastają i w kwestii kobiet pozostają incelami. I tu na scenę wjeżdża koleżka z nieprzemyślanymi opiniami i Mustainem w klapiePierre Dolinski pisze: ↑śr sie 14, 2019 9:58 am Wykłócanie się o to co jest lepsze w muzyce a co gorsze, jest stare jak świat. To takie muzyczne kibolstwo. Też taki byłem, nawet długo, ale wyrosłem. Z tego się wyrasta. Z wiekiem człowiek zrozumie, że gusty są różne. Z muzyką jak z babami. Jedni lubią szczupłe, drudzy ulane. Jedni wolą ogryzać kości a inni ugniatać ciasto.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Proszę mi nie imputować - nie mogę być incelem bo bardzo szanuję kobiety 
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Chemical Wedding jest słabe. Rozstrzygnąć jeszcze jakiś spór? 
PS. Frontier najbardziej mi leży z wszystkich płyt po reunion. Przynajmniej połowa utworów dobra.
PS. Frontier najbardziej mi leży z wszystkich płyt po reunion. Przynajmniej połowa utworów dobra.