Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Post autor: Mr. M »

Skoro WICKER tak pisze, to raczej można być spokojnym... :wink:

Ale nie ukrywam, jestem pozytywnie zaskoczeny, widać że rok przerwy (właściwie wyjdzie półtora!) od koncertów zdeterminował do zrobienia jeszcze większej (w każdym tego słowa znaczeniu) trasy i Nowy Lepszy Większy Ed Force One jest idealnym newsem na początek. Teraz tylko czekać na pierwsze daty - jestem szczególnie ciekawy gdzie zagrają w Chinach - kolejny nowy szlak do przetarcia. Nie wspominam nawet o najważniejszym - "co z tą Polską?", bo na to każdy czeka :B
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mr. M pisze:"co z tą Polską?", bo na to każdy czeka :B
Mi wystarcza, że zagrają w Europie, bo wtedy bez problemu gdzieś na koncert wyskoczę ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Myslisz Wicker, ze nie.dorzuca jakis Hondurasow, Ekwadorow czy innych Boliwii? ;-)
Bo wtedy 35 panstw jak napisali to z prostych wyliczen moze tak duzo miejsc w Europie nie byc.
Gorzej jak u Dojczkow tez tylko jakis Wacken zrobia i nici z halowek za zachodnia granica.

Chyba, ze faktycznie zrobia z.20 krajow w Europie i wtedy pytanie co z 2017? Powrot do Europy z setem bardziej bestof?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Budziol pisze:tez tylko jakis Wacken zrobia
Na to liczę ;)

Hmm... wydaje mi się, że płytową trasę jednak będą przeciągać trochę... tak jak ME, które trwało i trwało ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

wracam z roboty a tu takie wiadomosci :) o Polske jestem jakos spokojny,wiedza ze maja tutaj nie mal rzesze fanow , spokojnie 20-30 k na koncert przybedzie...oby tylko polski koncert nie wypadl 11 czerwca bo mam wtedy slub :)
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2015 11:34 pm przez qracoss, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Chciałbym ich na Wacken zobaczyć, ale bilety nie tak łatwo tam kupić i przez to wolałbym jednak halówki u Niemców XD. Jeśli WICKER pisze, że będzie w Europie dużo koncertów, to raczej jestem spokojny ;)
A trasę pewnie na 2017 przeciągną, pytanie czy ze zmianą seta, czy bez. ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

IMO Boliwia nie wchodzi w grę, no i Wicker dlaczego tak mało dat w Ameryce Północnej ? ze 20 myślałem, że powinni klepnąć, coś im ten rynek tam nie do końca śmiga chyba (zresztą z tym zawsze różnie u wielu zespołów tam bywało)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Jeżeli Wicker mówi, że będzie dużo koncertów w Europie to śpię spokojnie. Na pewno gdzieś wyskoczę jeżeli zabraknie PL na mapie koncertów. Samolot na ful wypasie! Ale mam głód koncertowy...
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Niekoniecznie Live Nation musi robić koncert IM w Polsce. Dziś np. Metal Mind ma ogłosić jakąś dużą halową sztukę.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Go Ahead mogliby ponownie ich ściągnąć , przynajmniej ceny biletów były by w normie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

wg mnie MM za mali sa, po za tym za wczesnie na ogloszenie koncertu IM u nas
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

tutaj macie sztukę od MM
http://www.metalmind.pl/slash-ponownie-w-polsce.html
a wg mnie Iron jeżeli u nas zagra to sprowadzi ich LN
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze:Kilka festiwali latem, a hale w 2017. Przy takim układzie może nas nie być w przyszłorocznej rozpisce (no chyba, że jakiś Sonisphere na Narodowym się trafi)
Może być nawet tak, myślę sobie: Sonisphere na Narodowym w przyszłym roku i Kraków w 2017.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Zakkahletz pisze: Może być nawet tak, myślę sobie: Sonisphere na Narodowym w przyszłym roku i Kraków w 2017.
To już bym wolał Bemowo zamiast narodowego.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Budziol pisze:Myslisz Wicker, ze nie.dorzuca jakis Hondurasow, Ekwadorow czy innych Boliwii? ;-)
Bo wtedy 35 panstw jak napisali to z prostych wyliczen moze tak duzo miejsc w Europie nie byc.
Gorzej jak u Dojczkow tez tylko jakis Wacken zrobia i nici z halowek za zachodnia granica.

Chyba, ze faktycznie zrobia z.20 krajow w Europie i wtedy pytanie co z 2017? Powrot do Europy z setem bardziej bestof?
Gdyby mieli grać w Gwatemalach, Hondurasach, Paragwajach itp. to podkreśliliby to już we wczorajszym komunikacie. A tak podali listę wszystkich państwa, poza Europą, jedynie bez konkretnych dat. Zresztą gdyby nawet w ostatniej chwili wcisnęli jakiś inny kraj w Ameryce Łacińskiej to nadal mamy ponad 20 państw do zagospodarowania. 8) W samej Ameryce Południowej skupią się na swoich najważniejszych rynkach - Argentynie, Chile i oczywiście Brazylii. W Boliwii już nie zagrają po słabej frekwencji z 2011 (sam promotor ogłosił, że to ostatni koncert Maiden w tym kraju) - widocznie 3 koncerty w przeciągu nieco ponad 3 lat to za dużo - na pierwszym koncercie w Bogocie bawiło się 55.000 fanów, a na trzecim... nieco ponad 6.000...

W 2017 obstawiam letnią trasę po USA i Kanadzie (13 koncertów w 2016 roku to zdecydowanie za mało jak na możliwości Maiden - odwiedzą tylko najważniejsze miasta) oraz ewentualnie powtórkę trasy Round the World z Ed Force One - jeśli pierwsza część okaże się sukcesem. Mogą wtedy odwiedzić inne państwa w Azji (Indie, Azję Płd-Wsch), zagrać na Soundwave Festival w Australii oraz wrócić do kilku mniejszych rynków w Ameryce Płd.

A co do liczby krajów w Europie... Policz sobie. :) Wielka Brytania, Francja, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Holandia, Belgia, Niemcy, Szwajcaria, Austria, Dania, Szwecja, Norwegia, Finlandia, Rosja, Węgry, Bułgaria, Rumunia, Serbia no i...oczywiście Polska. Daje to łącznie ok. 20 państw w Europie, które raczej regularnie odwiedzają. 8)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Nie doliczyłeś Czech a też regularnie grają.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Budziol pisze:wg mnie MM za mali sa, po za tym za wczesnie na ogloszenie koncertu IM u nas
Dokładnie... zresztą ogłosili Slasha ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No tak Wicker, jesli to komplet krajow ( obstawialem, ze podali do wiadomosci te glowniejsze i uzupelnia) to faktycznie na Europe 20 panstw w zupelnosci wystarczy.
Czyli 2017 obstawiasz bez Europy? Moze tylko trasa po UK?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jeśli w przyszłym roku zagrają na Download (a wiele mówi się o występie Maiden zarówno na brytyjskiej jak i nowej francuskiej odsłonie tego festiwalu) to rzeczywiście halowa trasa po UK pod koniec 2016/w 2017 jest jak najbardziej możliwa. Ale nie liczyłbym na powtórkę z Maiden England i dwie pełne trasy po Europie - raczej wyczerpią temat Starego Kontynentu latem 2016.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wiesz, też obiło mi się o uszy, ten Download...
ODPOWIEDZ