Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: Deleted User 1499 »

Nie no wszystko się zgadza , kotlety powinny być wymienne a nie tłuczone na każdej.

Policzyłem ten set , to wychodzi w miarę realnie bo z samych utworów jest 100min plus gadki i intra to wyjdzie jakieś 110 czyli dość standardowo.Ciekawe czy set jest typowo pod Chiny czy może jeszcze coś zmienią.
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2016 2:48 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Budziol pisze:Jeden czlowieku JEDEN i dla mnie to bylby cud!
Jakies chore sie to w maiden zrobilo
Z jednej strony się zgadzam, bo jakby Maiden wyskoczyli dziś z jednym z tych - To tame a Land, Still life, Childhoods end, Deja-vu, Infinite Dreams czy the Fugitive to pewnie miałbym problem żeby to przeżyć :P . Z drugiej zaś to trochę słabe i nawet trochę żałosne że trzeba ewentualnie na tylko jeden taki track liczyć. O ile w ogóle można, bo w rzeczywistości każdy wie ja kto wygląda na koncertach :(
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

trasy od 2000 r.

bierzemy trasy

Brave New World 2000-2002
Give Me Ed til I'm Dead 2003
Dance of Death 2003
Early Days 2005
A Matter of Life and Death 2006-2007
Somewhere Back in Time 2008-2009
Final Frontier Tour 2010-2011
Maiden England 2012/2014

Hallowed Be thy Name-7 razy
Number of the Beast-8 razy
Evil that Man Do-5 razy
Two Minutes to Midnight-6 razy
The Trooper-8 razy
Run to the Hills-7 razy
Fear of the Dark-7 razy
Wrathchild-5 razy

Nie licząc Iron Maiden ponad 4 razy pojawiło się, aż 8 utworów, do tego doliczmy często pojawiające się Wicker Man i Wasted Years oraz przy setach albumowych nowe utwory i mamy statystyczny secik Iron Maiden.
Jak się zrobi takie zestawienie to dopiero widać jaka to dla nich już rutyna.
Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2016 2:58 pm przez Powerslave_Dś, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Korstern »

Ale w sumie każdy zespół ma takie kawałki które gra praktycznie na każdym jednym koncercie od momentu wydania. Metallica ma Mastera, Sandmana czy też Seek & Destroy, Black Sabbath Iron Mana czy War Pigs, Rammstein Du Hast lub Sonne, Motorhead Ace of Spades, a Ironi mają Number of the Beast(to jest chyba jedyny kawałek który grają zawsze bo Troopera nie było chociażby na Maiden England 88) :D Także też nie ma co zbytnio się doczepiać.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Korstern pisze:a Ironi mają Number of the Beast(to jest chyba jedyny kawałek który grają zawsze
Jeszcze "Iron Maiden" :)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Dla mnie było by ok gdyby:

Blood Brothers -> These Colours lub Reincarnation...
Wasted Years -> Bring Your Daughter...To the Slaughter
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Słuchajcie a moze ten set to jedno wielkie fake... ja to tylko zapodałem, jako ciekawostkę. Za miesiąc będzie wiadomo...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ja oczywiście też wolałbym jakieś perełki w secie, ale bądźmy realistami. Niektórzy się zbyt podniecili deklaracjami Bruce'a i popuścili wodze wyobraźni najwidoczniej ;) Jak ktoś liczył na To Tame a Land, Deja vu albo coś pokroju tych numerów to trudno się dziwić, że jest zawiedziony.
Inna sprawa, że może niektórzy zbyt często jeżdżą na Maiden i później są totalnie znudzeni tym wszystkim. Ja robię 1 max. 2 koncerty na trasie i dla mnie, choćby zagrali najbardziej oklepany set, to i tak adrenalina i satysfakcja z koncertu jest bardzo duża, nawet kiedy grają The Trooper ;) Chociaż oczywiście nie bronię ich sposobu układania setów, bo jest dla mnie niezrozumiały.
Słuchajcie a moze ten set to jedno wielkie fake... ja to tylko zapodałem, jako ciekawostkę. Za miesiąc będzie wiadomo...
Według mnie fake, bo skąd miałby się wziąć w necie i to już w styczniu, niemniej jednak bardzo prawdopodobne, że tak set będzie wyglądał, lub bardzo podobnie.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

MaidenFan pisze:
Korstern pisze:a Ironi mają Number of the Beast(to jest chyba jedyny kawałek który grają zawsze
Jeszcze "Iron Maiden" :)
No faktycznie, zapomniałem o "Iron Maiden" ;)

To i tak są tylko dwa kawałki więc wcale nie tak dużo :D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Set jest oklepany, bo nie ma potrzeby przyciągania fanów z biletami w dłoniach. Gdyby lista była podana razem z ogłoszeniem trasy, a bilety by się słabo sprzedawały to może by pomyśleli, że warto powalczyć o niezdecydowanych. Teraz kiedy bilety poszły jak ciepłe bułeczki kapcie na nogi i każdy w swoją stronę. Spotkamy się chwilę przed trasą, krótkie przypomnienie i w drogę.

Żal mi, że set jest bez jednego nieprzewidzianego numeru, natomiast mogło być gorzej. Czekamy do pierwszego koncertu/przecieku z prób.
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Ja bym chciał Hooks in you w secie ;)
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Weźmy jednak pod uwagę, że te Numbery, Troopery, Fear of the Darki itp. muszą być, bo ogromna publiczność tego oczekuje od gwiazdy tego formatu.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

I mimo iż są to oklepane utwory to jednak trzeba przyznać, że są wciąż bardzo dobre i powinny być grane na żywo. No naprawdę nie wymagajmy, żeby nie grali największych hitów. Po to się poniekąd chodzi na koncerty. Ja na przykład jadę na IM po raz pierwszy w życiu i bardzo chcę usłyszeć nie tylko utwory z nowej płyty, ale przede wszystkim właśnie 666 czy też Troopera.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Korstern pisze:Ale w sumie każdy zespół ma takie kawałki które gra praktycznie na każdym jednym koncercie od momentu wydania
A tutaj jesteś w błędzie masz Dream Theater, co prawda teraz na poszczególnej trasie grają to samo, ale w 2015 nie było nic w sestliście z 2014 roku, teraz ma być cała nowa płyta więc też będzie inaczaje, itp itd, czasem się coś powtórzy,ale zupełnie inna bajka, Pearl Jam, Marillion itp
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla mnie najważniejsze i tak będą utwory z TBoS.
Proponuję takie zestawienie: Utwór, data ostatniego wyk. live i ilość lat, jakie minęły do 2016 roku.

1. Blood Brothers (2011) 5
2. Brave New World (2010) 6
3. The Wicker Man (2011) 5
4. Number of the Beast (2014) 2
5. Hallowed Be Thy Name (2011) 5
6. Fear of the Dark (2014) 2
7. Wasted Years (2014) 2
8. The Trooper (2014) 2
9. Iron Maiden (2014) 2
10. Children of the Damned (2009) 7
11. If Eternity Should Fail -
12. Speed of Light -
13. The Red And The Black -
14. Book of Souls -
15. Death Or Glory -
16. Tears of the Clown -

Jak dla mnie to jest atrakcja. 6 kompletnie nowych numerów z albumu, który b. lubię :) Dwa które "live" dość dawno nie słyszałem i chętnie je posłucham. Children to ostatnio słyszałem live chyba w Ostravie, ale mogę się mylić. Pod względem obecności numerów z czadem i "mocą koncertową" to set zupełnie przyzwoity. O ile się sprawdzi (bo to jednak może być fake) - to ja rozczarowany nie będę...
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Jeśli taka by była setlista to 11 kawałków dla mnie by było nowością - czyli jest całkiem okej. Ale faktycznie, dla ludzi którzy chodzą już x lat na ich koncerty jest bida.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak można powiedzieć "bida" przy sześciu kawałkach, których nikt jeszcze live nie słyszał...
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Przeczytaj jeszcze raz to się dowiesz ;) Jakoś mnie średnio jarają te kawałki, (no może poza dwoma) stąd bida. Mają tyle utworów których nikt nie słyszał live, a są tysiąc razy lepsze od tych. Pewnie znajdzie się ktoś kto myśli podobnie ;)
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Ja myślę, że jeśli chodzi o kawałki z nowej płyty to wybrali świetnie. Jedynie Tears of a Clown zamieniłbym na The Great Unknown i byłby git.
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Chyba jestem tu jednym z niewielu który w generalnym rozrachunku lubi ten set.
ODPOWIEDZ