Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: Djuk_416 »

pz pisze: sob maja 06, 2017 11:30 am Na Feara akurat dziwią.
Ja nie widze w tym np. nic zadziwiającego. Misie ten utwór przejadł najbardziej z całej płty i jest chyba tym samym w top3 najbardziej oklepanych utworów maiden w ogóle. Jeżeli odpadną dwa utwory, które puki co mam na myśli, chyba jako trzeci ode mnie głos dostanie właśnie Fear.
Równie dobrze można by napisać, ze dziwi głos na Wasting Love.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

hipcio_stg pisze: sob maja 06, 2017 11:01 amrównież nie rozumiem głosów na tytułowy... To w stylu na złość mamie odmrożę sobie ręce... Jak zagłosuję na przejedzony koncertowo genialny utwór to zyskam w oczach rasowych fanów... - żenada IMHO.
Dla mnie z kolei "Fear Of The Dark" to nie jest genialny utwór. Czy to studyjny czy koncertowy. Strasznie już mnie męczy ten kawałek. Do tej pory zły jestem, kiedy przypomnę sobie, że ten utwór wylądował na dwóch wspominkowych trasach Somewhere Back In Time i Maiden England pare lat temu, kiedy go tam być w ogóle nie powinno :( :( :( :( .
Za te kilka razy, które już go słyszałem na żywo wolałbym usłyszeć RAZ "Fear Is the Key", "Childhood's End", "The Fugitive" albo z innych płyt "Invaders", "Gangland", "Public Enema Number One". "Run Silent Run Deep", "Back In The Village"....
"Fear Of The Dark" jest jednym z niewielu (a może jedynym?) utworem tego zespołu, który kojarzy mi się z jakimiś dzieciorami co to znają tylko ten utwór i jeżdżą potem na koncerty w koszulkach Iron Maiden.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

To, że komuś się przejadl nie świadczy o jego jakości, głosujemy na najlepszy, nie najrzadziej grany.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

No głos na Wasting Love nie dziwi. Niby przyjemna ballada, ale nic nadzwyczajnego, a poza tym można nie lubić ballad.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

1.No Prayer for the Dying - za wysoko
2. Run Silent Run Deep - za wysoko
3. Mother Russia - za wysoko
4. Public Enema Number One - za nisko
5. The Assassin - ok
6. Tailgunner - za nisko
7. Fates Warning - za nisko
8. Hooks In You - za nisko
9. Holy Smoke - ok
10. Bring Your Daughter... To The Slaughter - ok
pz
-#Administrator
-#Administrator

Moja kolejność :
1. No Prayer For The Dying
2. Public Enema
3. Run Silent Run Deep
4. Mother Russia
5. Assassin
6. Fates Warning
7. Holy Smoke
8. Tailgunner
9. Bring your Daughter
10. Hooks in You

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Jeśli chodzi o głosy na Fear of the Dark - przynajmniej część głosów na ten utwór uważam za głosowanie na przekór i manifestację swojego znużenia nim - ale może się mylę, jeśli ktoś z czystym sumieniem może stwierdzić, że FOTD jest gorszy od Weekend Warrior czy The Apparition - to ok ;)
Dla mnie tytułowy to jeden z dwóch naprawdę znakomitych utworów na tej płycie (obok Afraid), a znużenie nim, które również mam oraz fakt, że jednak mimo swojego poziomu jest to utwór lekko przeceniany, to zupełnie inne kwestie i nimi się podczas głosowania nie kieruję.
Deleted User 2259

12. Weekend Warrior - normalnie jak drugie AC/DC ten wałek, dla mnie odpada.Zawsze ostatnia pozycja.
11. The Apparition, wywalić jego też i kilka innych i poziom płyty zdecydowanie lepszy.
10. Chains Of Misery - kiedyś był wyżej.
9. The Fugutive - trochę wypełniacz
8. Childhood's End
7. Fear Is The Key

I lepsza część albumu, to byłaby dobra EP bardzo.

6. Fear Of The Dark - no taki tytan, że jednak nawet w top 5 u mnie z albumu nie jest :roll: , kiedyś top 3-4 max.
5. From Here To Eternity (bardzo dobre solówki, rekord to nr 3 u mnie chyba)
4. Be Quick Or Be Dead, solidny otwieracz (kiedyś nawet nr 2 przez chwilę)

3. Afraid To Shoot Strangers - perełka najlepiej wykonywany wałek z Blazem (nr 2 max)
2. Wasting Love - znakomita ballda (przeważnie top 2-4 ,a bardzo rzadko nr 5, teraz nr 2)
1. Judas Be My Guide - faworyt od zawsze, nie wiem czy ich nie najlepszy numer z lat 90, imo na pewno z Brucem.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

pz pisze: sob maja 06, 2017 2:45 pm No głos na Wasting Love nie dziwi. Niby przyjemna ballada, ale nic nadzwyczajnego, a poza tym można nie lubić ballad.
Dzięki za wsparcie, Głosowałem na WL, bo prawie w ogóle nie trawię czegoś takiego jak ballada. Nie rozumiem, nie znam się, nie lubię słuchać, mierzi mnie taka forma. Ballada jest w stanie się obronić tylko wtedy, gdy jednak w dalszej części jest ostrzej i szybciej, ale wtedy i tak na początku ziewam i czekam na dalszy ciąg. Tak mam np. z Afraid - początek to ziew, utwór zaczyna się dla mnie w czasie 2:43 (jeśli dobrze pamiętam - podaję czas z głowy), natomiast dalszy ciąg Afraid to arcydzieło. Jak zatem ocenić całość? Nie wiem, jak będę głosował w finale. Na razie jednak moje głosy idą na rozwleczoną, banalną, nudną balladkę "Wasting Love", która w zasadzie nie przedstawia dla mnie żadnej wartości. Cóż, nie muszę przynajmniej zastanawiać się, co jest lepsze: Weekend Warrior czy Apparition :D Jeśli kochacie ballady, pewnie jeszcze przez sporo kolejek będę miał luzik w głosowaniu.

EDIT
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Invader pisze: sob maja 06, 2017 5:26 pm 1. Judas Be My Guide - faworyt od zawsze, nie wiem czy ich nie najlepszy numer z lat 90, imo na pewno z Brucem.
Też go uwielbiam w zasadzie odkąd usłyszałem FotD. Wyżej dla mnie jest tylko tytułowy.

12. Weekend Warrior
11. The Apparition
10. Chains of Misery
9. From Here to Eternity
8. Childhood's End
7. Wasting Love (nie lubię ballad)
6. Fear is the Key
5. The Fugitive
4. Afraid to Shoot Strangers , gdyby nie balladowy nudny początek byłby top3
3. Be Quick or Be Dead
2. Judas Be My Guide
1. Fear of the Dark

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

U mnie chyba mniej więcej tak:

12. The Apparition
11. The Fugitive
10. Chains of Misery
9. Fear is the Key
8. Weekend Warrior (lubię, mimo że to bardziej do AC/DC pasuje, to to naprawdę fajny, pozytywny rocker)
7. Childhood's End
6. From Here to Eternity
5. Wasting Love
4. Judas Be My Guide
3. Afraid to Shoot Strangers (chyba początek bardziej lubię za świetnie pasujący klimat, a nie na siłę rozwlekane intro, jak w niektórych dłuższych utworach po reunion)
2. Be Quick or Be Dead
1. Fear of the Dark

Tytułowy klasyk nad klasykami. W gimbazie męczyłem do znudzenia, po latach wciąż wspaniały, to dla mnie to taki punkt koncertu jak w przypadku Mety Master czy Raining Blood Slayera. Może i się przejadło, może jest parę lepszych utworów, ale powinien na koncercie być zawsze (i dobrze, że jest). Pewnie nawet do połowy głosowania nie dociągnie, patrząc na głosy, ale po 7 miejscu 23:58 na Powerslave już mnie nic w głosowaniu nie zdziwi. :lol:
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

A ja myślę, że szkoda, że Fear nie wyleciał z setu już dawno na korzyść np. Phantom of The Opera albo chociażby Drifter. Większe symbole tego zespołu nawet od tytułowego Iron Maiden. No ale raz wypadł w 2005 to skandowanie ludzi umocniło jeszcze tych leni z Maiden, że zrobili wielki błąd heheh
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Drifter
:lol:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

widman pisze: ndz maja 07, 2017 1:30 pm A ja myślę, że szkoda, że Fear nie wyleciał z setu już dawno na korzyść np. Phantom of The Opera albo chociażby Drifter
Własnie Phantom niby taki dla nich ważny, a go mimo to nie grają :?. A Drifter byłby świetnym rozwiazaniem na bis. Tak jak w 2005 roku, kiedy wypadł rewelacyjnie. Tak samo grali go aż do 1983 roku na koniec koncertu. I dla mnie to chyba najlepsza wersja tego utworu własnie z trasy promującej Piece of Mind. Lepsza nawet niż z Paulem.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Fear jest świetny na koncerty, bo można na nim podrzeć ryja, a Phantom się do tego nie nadaje. Zresztą Red and Black też ma fragment specjalnie pod darcie ryja. Natomiast w sprawie tego, że Feara nie powinno być na trasach wspominkowych pełna zgoda. I też mnie wkurzały okrzyki Fear w Chorzowie (oraz wczoraj na koncercie Blaze).

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Zmianę w setlistach Fear na Phantom of the Opera przyjąłbym z dużym zadowoleniem bo uważam Phantom za utwór na nieco wyższym poziomie, a Fear jest za mocno ograny, ale co to ma wspólnego z samym poziomem tego utworu?
A mój ranking z FOTD:

12. The Apparition
11. Weekend Warrior (bardzo lubię solówki w tym kawałku, ale utwór niestety przypomina mi AC/DC, a jestem po prostu uczulony na ten zespół)
10. From Here to Eternity (podobna sytuacja jak wyżej - lubię solówki, nie lubię utworu)
9. Fear is a Key
8. Be Quick of be Dead
7. The Fugitive
6. Chains of Misery - bardzo lubię środkową część
5. Wasting Love
4.Childhood's End - znakomite intro

Pierwsza trójka z dużym wyprzedzeniem w stosunku do reszty płyty:

3.Judas Be My Guide
2.Afraid to Shoot Strangers
1.Fear of the Dark
pz
-#Administrator
-#Administrator

U mnie na razie grupami
1-4. Fear, Afraid, Judas I Be Quick - kolejność się zmienia w czasie
5-6.Fugitive i Childhoods End
7.From Here to Eternity
8.Chains of misery
9.Fear is the key
10 . Wasting Love - ja czasem lubię posłuchać ballady, ale powinna poruszać a ta tego nie robi

11.weekend warrior
12.Apparition

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Adrian S.O.S. pisze: ndz maja 07, 2017 2:09 pm
widman pisze: ndz maja 07, 2017 1:30 pm A ja myślę, że szkoda, że Fear nie wyleciał z setu już dawno na korzyść np. Phantom of The Opera albo chociażby Drifter
Własnie Phantom niby taki dla nich ważny, a go mimo to nie grają :?. A Drifter byłby świetnym rozwiazaniem na bis. Tak jak w 2005 roku, kiedy wypadł rewelacyjnie. Tak samo grali go aż do 1983 roku na koniec koncertu. I dla mnie to chyba najlepsza wersja tego utworu własnie z trasy promującej Piece of Mind. Lepsza nawet niż z Paulem.
Dokładnie. Dickinson gadał w 2005 w Niemczech że jak ktoś nie zna "Phantom..." to "Fuck off and die" a sami mają na niego lachę heheheh.
Deleted User 2259

Gdyby była dogrywka między dwoma Fearami, to Lukas daj mój głos na Fear is the Key.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Gratuluję zepsucia Survivora.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ