SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: SPOILER: Setlista Legacy of the Beast Tour - Dyskusja

Post autor: gumbyy »

Set dobry, w porywach do bardzo dobry. Fajny dobór utworów w pierwszej części, później już nieco słabiej i bardziej kotletowo. Dziwi brak czegokolwiek z "SiT", bo przecież trasa przekrojowa.

No i oczywiście oprócz Ikara wszystkie numery z karuzeli po reunion. Szkoda, że się nie pokusili o coś nigdy nie granego ( i nie mówie tu o Alexandrze :lol: ), bo to byłoby w końcu coś. No ale ktoś tutaj to ładnie już rozkminił, że IM nie gra kawałków, których nie grali po premierze płyty. Szkoda, bo te wszystkie utwory już słyszałem, a fajnie byłoby coś jeszcze nowego-starego usłyszeć zanim się zawiną z graniem koncertów.

Super SotC sobie "wymyśliłem" kilka dni przed koncertem i ten numer zawsze mnie ucieszy :)

Co prawda Bruce lekko przesadził z szaleństwem po pierwszym koncercie, ale widać że się przyłożyli (w końcu) do trasy. Scenografi i show nie oceniam, bo nie oglądam zdjęć i filmików (nie chcę znać szczegółow przed pierwszym moim koncertem :) ), a z tego co mi mignęło to samolot "pożyczony" od Motorhead ;) i kozacki Ikar. No i ponoć Bruce przebiera się do każdego kawałka co trochę trąci przesadą :D No i witraż konkret.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Czyli te brakujące bębny z trasy SiT to po prostu do Ikara? Set ogólnie niezły, szkoda trochę tej kotleciarni na końcu, no i może Aces High bym wymienił na Be quick or be dead ale to w sumie było mało prawdopodobne. W Krakowie będzie moc :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

No ja bym tylko zamienił Wickera na Ghosta i 2minutes/Revelations na coś z SiT. A tak no to karuzela, oni sie już nie wysila.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dzosef pisze: ndz maja 27, 2018 10:12 am No ja bym tylko zamienił Wickera na Ghosta i 2minutes/Revelations na coś z SiT. A tak no to karuzela, oni sie już nie wysila.
Wicker może zostać, ale jako pierwszy bis. No i opener do zmiany, bo AH to już przekotletowany w tej roli ;) Revelations spoko, lepiej ograne do bólu 23:58 podmienić na coś z SiT, ale nie WY i HCW :D No ale to zbyt duża reforma już by była ;)

Martwi brak Wrathchild, bo to oznacza, że któryś z obecnych kawałków może zostać podmieniony ;) ;) ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Set jest mega, 6 kawałków których nigdy nie słyszałem na żywo, scenografia powala! Zobaczymy jak to wyjdzie na dużej scenie (Letnany), bo jak widzę w hali jest moc! Cholera... jeszcze tyle czasu do Pragi...
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Co wy z tym Wrathchildem? Na prawdę rzadko po niego sięgają ostatnio. A szkoda bo kopie dupsko!
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

A co ja mam powiedzieć?! Ty lecisz do Pragi chociaż, a ja dopiero do Krakowa miesiąc po!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

hipcio_stg pisze: ndz maja 27, 2018 10:35 am Co wy z tym Wrathchildem? Na prawdę rzadko po niego sięgają ostatnio. A szkoda bo kopie dupsko!
No to taki forumowy żarcik ku pamięci pewnej trasy i slynnej podmianki ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

gumbyy pisze: ndz maja 27, 2018 10:46 am
hipcio_stg pisze: ndz maja 27, 2018 10:35 am Co wy z tym Wrathchildem? Na prawdę rzadko po niego sięgają ostatnio. A szkoda bo kopie dupsko!
No to taki forumowy żarcik ku pamięci pewnej trasy i slynnej podmianki ;)
Mówisz o TBOS?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Maiden England 2014 raczej :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Schizoid pisze: ndz maja 27, 2018 11:08 am Maiden England 2014 raczej :lol:
Dokładnie. Pamiętam jaka wtedy była nagonka na zespół na forum i fb.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To jest zresztą połowa żartu. Najlepszy jest fakt wyrzucenia Wrathchild z setlisty przed polskim koncertem :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

O. Ciekawe. Nie wiedziałem o tym, zaraz obadam sprawę.

Edit:
Właśnie widzę... Wrathchild za The Clairvoyant :facepalm:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: ndz maja 27, 2018 11:11 am To jest zresztą połowa żartu. Najlepszy jest fakt wyrzucenia Wrathchild z setlisty przed polskim koncertem :P
O tym to zapomniałem ;)
Lipa pisze: ndz maja 27, 2018 11:13 am Właśnie widzę... Wrathchild za The Clairvoyant :facepalm:
Można? Można! :lol: A już dobijając temat, to gdzieś tam za rogiem przecież czai się jeszcze CIPWM :jee: :P
www.MetalSide.pl
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

Set nawet niezły Ale aces high mogli by zamienić np na be quick bo kopie dupe na otwarcie i revelations na akacjowa lub prisonera..

No i number i run to the hills już trochę znudzone :p
chętnie bym coś z dod posłuchał bo uwielbiam ten album :P
Ostatnio zmieniony ndz maja 27, 2018 11:35 am przez Sim0n, łącznie zmieniany 1 raz.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Właśnie widzę... Wrathchild za The Clairvoyant :facepalm:
Jeszcze bardziej musiało boleć w 2010, gdy Wrathchild wszedł za Brightera... Choć Amerykanom nie zrobiło to raczej zbyt dużej różnicy :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Wrathchild lekiem na całe zło :lol: :jee:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Sim0n pisze: ndz maja 27, 2018 11:31 am Set nawet niezły Ale aces high mogli by zamienić np na be quick bo kopie dupe na otwarcie i revelations na akacjowa lub prisonera..
Wtedy mielibyśmy genialne otwarcie.

Mnie - tak jak innym - brakuje chociaż jednego utworu z SiT. Inne, wielkie, albumy z lat 80. zostały uwzględnione przecież. Tak jak piszecie - pierwsza część setu naprawdę kopie tyłek, później atmosfera spada, jakby panowie - po odświeżeniu paru numerów i wielkim powrocie Ikara - bali się bardziej zaryzykować, żeby nie wkurzyć "niedzielnych" fanów, którzy czekają na RTTH, Numbera czy Fear of the Dark. :lol:

Reasumując: nie możemy narzekać, to na pewno. To jeden ich z najciekawszych setów w XXI wieku. 8) A gdybym miał coś zamienić, to na pewno urozmaiciłbym bis, wrzuciłbym Navigatora oraz - tak jak już wspomniałem - coś z Somewhere in Time (tutaj wybór byłby pewnie ograniczony: albo Wasted, albo Heaven Can Wait; choć ja bym wszystko oddał za Stranger in a Strange Land - to dopiero byłby gwóźdź programu).
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Bardzo dobra ta setlista jak na ich zwyczaje. Zwłaszcza zestaw: Eagles - Clansman - FTGGOG - SOTC i najlepsza według mnie wiadomość -> Flight of Icarus. Generalnie jestem pozytywnie zaskoczony. Udało się wykorzystując w sumie dość sztampowe utwory i kilka niespodzianek złożyć z nich coś mocnego. Taki set lepiej wypadnie na żywo niż ten z trasy TBOS. Oby tylko nie wymienili niczego na Wrathchild i będzie w porządku.

Przy okazji nie mogę się oprzeć skomentowaniu skórzanego wdzianka Bronka :) Zupełnie jak w latach 90'. Beżowe rurki były mało heavy metalowe :wink:

Scenografia na żywo powinna powalać na kolana. Obejrzałem kilka zdjęć i jest naprawdę ładnie. Może być najbardziej teatralna trasa w historii. Widać, że w tym aspekcie jeszcze im się chce rozwijać.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Genialnie by było jakby Wickera zamienili na BNW :)
ODPOWIEDZ