bezkrytyczny jesteś. Bierz przykład z Artura, który Owensa lubi bardzo, a umie zauważyć, że teraz zawaliłM@ti pisze:Dla mnie wokal Owensa podoba się na każdym albumie jaki nagra.
Iced Earth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iced Earth
Kiedy dla mnie jest wszystko ok. Wokalnie tylko, bo jak mówiłem, z brzmieniem troszkę dali ciała. ;]syzygy pisze:bezkrytyczny jesteś. Bierz przykład z Artura, który Owensa lubi bardzo, a umie zauważyć, że teraz zawalił
HaArtur pisze:Bierz przykład z Artura, który Owensa lubi bardzo, a umie zauważyć, że teraz zawalił
Nie no, czasem jednak potrafię zachować dystans w stosunku do ulubionych artystów
-
Deleted User 622
spoko zią do ostatecznych decyzji jeszcze troszkiArtur pisze:HaArtur pisze:Bierz przykład z Artura, który Owensa lubi bardzo, a umie zauważyć, że teraz zawalił![]()
![]()
Nie no, czasem jednak potrafię zachować dystans w stosunku do ulubionych artystówTak mi się wydaje przynajmniej.
Ale ja tutaj nie wydaję żadnych ostatecznych decyzji
Ani nie skreślam ani nic, jeśli o to Ci chodzi.
Natomiast jeśli idzie o EPkę to już mam raczej wykrystalizowane zdanie:
"Ten Thousand Strong" - mały + u mnie; mały bo mały ale rokuje jednak dobrze wg mnie
Trylogia - duży minus niestety; ale pocieszmy się, że na albumie tego nie będzie, potraktujmy jako głupi wybryk i jest dobrze
Owens zawalił trylogię i to wszystko. Albumu raczej nie spieprzy.
Natomiast jeśli idzie o EPkę to już mam raczej wykrystalizowane zdanie:
"Ten Thousand Strong" - mały + u mnie; mały bo mały ale rokuje jednak dobrze wg mnie
Trylogia - duży minus niestety; ale pocieszmy się, że na albumie tego nie będzie, potraktujmy jako głupi wybryk i jest dobrze
Owens zawalił trylogię i to wszystko. Albumu raczej nie spieprzy.
Pozytywną recenzje Pyramaze znalazłeeeem 
http://www.gondolin.pl/index.php?option ... &Itemid=28
a płytka się nadal nie ściagnęła z mułka... nie jest zbyt popularna
http://www.gondolin.pl/index.php?option ... &Itemid=28
a płytka się nadal nie ściagnęła z mułka... nie jest zbyt popularna
-
Deleted User 2868
Którą płytę polecacie na sam początek ? Jeszcze nigdy IE nie słyszałem więc pytam 
"The Dark Saga" albo "Something Wicked This Way Comes". Powinny najlepiej wejść.
ja mam takie pytanie a nie bede tych 30 stron przeglądać
.
Jak są te płyty zmremiksowane i zremasterowane to różnica jest znaczna? Znaczy ma to znaczenie czego słucham aż takie :>
bo zaczęłam sie wkręcać i troche mnie zagmatwało na stronie głównej w dyskografii
Jak są te płyty zmremiksowane i zremasterowane to różnica jest znaczna? Znaczy ma to znaczenie czego słucham aż takie :>
bo zaczęłam sie wkręcać i troche mnie zagmatwało na stronie głównej w dyskografii
Chyba różnicy nie ma zbytniej
Remiksowane to one nawet nie były, tylko remasterowane jak już.
I jak rozumiem mówimy tutaj o pierwszych 3-ech albumach ? :>
Generalnie to z mp3 słuchałem raczej pierwszych wersji, na CD mam same remastery i nawet jeśli różnice w brzmieniu są to raczej minimalne, choć nie mam pełnego porównania, wiadomo mp3 a oryginał.
Ale nie ma na nich czegoś takiego jak na remasterach Megadeth, czyli zmienionych niektórych fragmentów.
I jak rozumiem mówimy tutaj o pierwszych 3-ech albumach ? :>
Generalnie to z mp3 słuchałem raczej pierwszych wersji, na CD mam same remastery i nawet jeśli różnice w brzmieniu są to raczej minimalne, choć nie mam pełnego porównania, wiadomo mp3 a oryginał.
Ale nie ma na nich czegoś takiego jak na remasterach Megadeth, czyli zmienionych niektórych fragmentów.
zoba na oficjalnej jak napisali.Artur pisze:Remiksowane to one nawet nie były, tylko remasterowane jak już.
no to dzieki, to w sumie wisimi co mam
fajne Last December jest i Burnt Offerings
A to przepraszam za wprowadzenie w błądEvE pisze:zoba na oficjalnej jak napisali.
ale i tak najfajniejsze jest Dante's Inferno ;] chociaz na początku ani troche mi sie ten kawałek nie podobał.EvE pisze:fajne Last December jest i Burnt Offerings
kumpel to chyba ma, moge w sumie załatwić jesli Ci zależysyzygy pisze:a płytka się nadal nie ściagnęła z mułka... nie jest zbyt popularna
raz go sluchalam. nieumiem taki kolosow sluchac,bo one mi w pamieci nawet nie zostaja, za stara na to jestem. a od ktorej minuty jest fajnie? Z kopemale i tak najfajniejsze jest Dante's Inferno ;] chociaz na początku ani troche mi sie ten kawałek nie podobał.
co ssie?
cały czas jest fajnie i z kopem ;] tylko, że czasem są spokojniejsze a czasami szybsze fragmenty. też takich długaśnych nie lubię bo trzeba to to słuchać i słuchać żeby docenić. ale DI to akurat imo jeden z lepszych kawałków na BO.EvE pisze:a od ktorej minuty jest fajnie? Z kopem
sam żeś słabySzajba pisze:słaby ten kawałek jest
Kopie dupsko, ma klimat, nie przynudza.
Post dnia :laughSzajba pisze:słaby ten kawałek jest
Kopa to ten utwór ma przez prawie cały czasEvE pisze:a od ktorej minuty jest fajnie? Z kopem
NajlepszyWrath pisze:ale DI to akurat imo jeden z lepszych kawałków na BO.
Żeby rozwiać wątpliwości - "Dante's Inferno" to prawdopodobnie najlepszy utwór jaki Iced Earth nagrał. Trochę ich już słucham i spokojnie się pod tym mogę podpisać wszystkim \m/
A Top5 to już na pewno.
Kto myśli inaczej ten gej