Senjutsu - opinie na temat albumu

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy album Iron Maiden

10
11
9%
9
12
10%
8
18
14%
7
25
20%
6
11
9%
5
5
4%
4
21
17%
3
8
6%
2
7
6%
1
3
2%
0
5
4%

Liczba głosów: 126

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Senjutsu - opinie na temat albumu

Post autor: gumbyy »

dostoevsky pisze: śr wrz 22, 2021 11:35 am chciałbym pochwalić solówki na płycie - każda z nich jest wyjątkowa,
Dla mnie mega przeciętnie w tym temacie jest. Super solo w Darkest, w HoE, i w Parchment... i chyba tyle co mi wpadło w ucho.

Reszta bez większych achów i ochów. Janick swój charakterystyczny "bałagan" robi jak zwykle, a Dave jedzie na starych patentach bez większej refleksji.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

gumbyy pisze: śr wrz 22, 2021 12:34 pm
dostoevsky pisze: śr wrz 22, 2021 11:35 am chciałbym pochwalić solówki na płycie - każda z nich jest wyjątkowa,
Dla mnie mega przeciętnie w tym temacie jest.
A moim zdaniem jest bardzo dobrze.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Srajutsu w wersji podstawowej już w domu. Pożyczone od kumpla. Czekam na ten moment w piątek, bo mam wolny dzień, żona będzie w pracy.
Tak sobie pierdzielnę, że mi uszami wyjdzie.

Jeśli zmienię zdanie o gównianej jakości brzmienia tej płyty i stwierdzę, że nie jest gówniane, to nagram film w którym odszczekuję pod stołem to co wcześniej powiedziałem.
Na temat gównianych kompozycji zdania już nie zmienię. To najgorsza płyta w historii zespołu. Najgorzej skomponowana, najgorzej zagrana i zaśpiewana. Mogę zmienić zdanie wyłącznie na temat jakości brzmienia, ale nie podejrzewam, żeby mnie rozwaliło na łopatki.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Pierre Dolinski pisze: śr wrz 22, 2021 8:35 pm Srajutsu w wersji podstawowej już w domu. Pożyczone od kumpla. Czekam na ten moment w piątek, bo mam wolny dzień, żona będzie w pracy.

Jeśli zmienię zdanie o gównianej jakości brzmienia tej płyty i stwierdzę, że nie jest gówniane, to nagram film w którym odszczekuję pod stołem to co wcześniej powiedziałem.
Na temat gównianych kompozycji zdania już nie zmienię. To najgorsza płyta w historii zespołu. Najgorzej skomponowana, najgorzej zagrana i zaśpiewana. Mogę zmienić zdanie wyłącznie na temat jakości brzmienia, ale nie podejrzewam, żeby mnie rozwaliło na łopatki.
Pamiętaj tylko, żeby wymienić kable zasilające od wzmacniacza i cd na takie odpowiedniej jakości, bo inaczej nie uzyskasz odpowiedniego brzmienia.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Harris ze Smallwoodem będą śledzić forum z zapartym tchem.
Deleted User 5490

dostoevsky pisze: śr wrz 22, 2021 8:50 pm Harris ze Smallwoodem będą śledzić forum z zapartym tchem.
Wiesz. Mam ich obu w dupie, tak jak oni mnie.
pz pisze: śr wrz 22, 2021 8:41 pm Pamiętaj tylko, żeby wymienić kable zasilające od wzmacniacza i cd na takie odpowiedniej jakości, bo inaczej nie uzyskasz odpowiedniego brzmienia.
Zastanawiam się nad wprowadzeniem sobie w dupę światłowodowego kabla prosto z odtwarzacza CD. Jeśli nie poprawi to brzmienia, to przynajmniej sprawdzę, czy mam jakieś uchyłki w okrężnicy.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: śr wrz 22, 2021 8:41 pm
Pierre Dolinski pisze: śr wrz 22, 2021 8:35 pm Srajutsu w wersji podstawowej już w domu. Pożyczone od kumpla. Czekam na ten moment w piątek, bo mam wolny dzień, żona będzie w pracy.

Pamiętaj tylko, żeby wymienić kable zasilające od wzmacniacza i cd na takie odpowiedniej jakości, bo inaczej nie uzyskasz odpowiedniego brzmienia.
No koniecznie :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

dostoevsky pisze: śr wrz 22, 2021 8:30 pm
Czyli zachwycasz się wszystkimi/większością solówek na nowej płycie?
www.MetalSide.pl
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

gumbyy pisze: śr wrz 22, 2021 9:39 pm
dostoevsky pisze: śr wrz 22, 2021 8:30 pm

Czyli zachwycasz się wszystkimi/większością solówek na nowej płycie?
No ale po co od razu ta nadinterpretacja. Napisał, że jest bardzo dobrze a nie, że jest zachwycony.
MaidenZary
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: MaidenZary »

dostoevsky pisze: śr wrz 22, 2021 11:35 am Zmieniając nieco temat, to chciałbym pochwalić solówki na płycie -

Senjutsu (Adrian i Dave): https://www.youtube.com/watch?v=lAa36snhTZI
Autor wideo twierdzi, że grają symetryczną zagrywkę w solach, co przeczyłoby twierdzeniom, że solowki nagrywają z marszu, nie oglądając się na pozostałych. Może tylko przypadek?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

MaidenZary pisze: pt wrz 24, 2021 7:27 am
dostoevsky pisze: śr wrz 22, 2021 11:35 am Zmieniając nieco temat, to chciałbym pochwalić solówki na płycie -

Senjutsu (Adrian i Dave): https://www.youtube.com/watch?v=lAa36snhTZI
Autor wideo twierdzi, że grają symetryczną zagrywkę w solach, co przeczyłoby twierdzeniom, że solowki nagrywają z marszu, nie oglądając się na pozostałych. Może tylko przypadek?
Dave w którymś wywiadzie zachwalał obecne możliwości nagrywania i mówił, że solówki klei mu Kevin, a on później musi się ich nauczyć.
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Posłuchałem dziś tego albumu dwukrotnie. Na audiofilskim sprzęcie NAD u mojego kumpla w dostosowanym akustycznie pokoju. Teraz skończyłem odsłuch u siebie na zwykłej wieży Technics, takiej z klocków z dobrymi głośnikami. Wrażenia? Gówniane. To naprawdę beznadziejnie zrealizowany krążek.

1 punkt za jeden utwór który podoba mi się .... powiedzmy, że prawie cały. Trochę za mało takich cudów jak na 17 album Iron Maiden, co? To Darkest Hour.
0,5 punktu za Stratego, za to, że krótkie i dość szybkie. Tylko pół, bo to za mało zalet. Wokalnie jest gówniane, nie można dać więcej.
0,5 punktu za The Writing on the Wall. Za to, że nie jest najgorszym utworem na płycie i za solówkę Adriana.
0,5 punktu za wokal Dickinsona w jednym utworze, w którym mogę go słuchać. Darkest Hour oczywiście.
0 punktów za większość solówek na płycie, bo za solówkę z The Writing on the Wall już punktowałem a te z Darkest Hour to za mało, żeby dać więcej.
0 punktów za nudne basowe intra i outra
0 punków za multum autoplagiatów
0 punktów za spieprzone brzmienie albumu, którego nie potrafię znieść obojętnie na czym bym słuchał
0 punktów za 3 kolosy Harrisa, od których słuchania chce mi się rzygać.
0 punktów za sprzedawanie przereklamowanego, muzycznego gówna w tandetnej oprawie graficznej w bardzo wysokich cenach.

Sumując 2,5 na 10. Czyli podniosłem swoją ocenę o 0,5 oczka. Ponieważ nie ma w skali połówek, to pozostaje 2

Nie wiem czy jeszcze kiedyś przed śmiercią posłucham tej płyty. :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pierre Dolinski pisze: pt wrz 24, 2021 11:20 am Sumując 2,5 na 10. Czyli podniosłem swoją ocenę o 0,5 oczka. Ponieważ nie ma w skali połówek, to pozostaje 2
Możesz dać 0,5 punktu za to, że płyta jest krótsza od TBoS. Nie będziesz miał problemu z niepełną oceną ;) ;) ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

gumbyy pisze: pt wrz 24, 2021 11:34 am
Pierre Dolinski pisze: pt wrz 24, 2021 11:20 am Sumując 2,5 na 10. Czyli podniosłem swoją ocenę o 0,5 oczka. Ponieważ nie ma w skali połówek, to pozostaje 2
Możesz dać 0,5 punktu za to, że płyta jest krótsza od TBoS. Nie będziesz miał problemu z niepełną oceną ;) ;) ;)
Daj 2 punkty za to, że nie ma na tej płycie potworka na miarę Empire Of The Clouds
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Geri666 pisze: pt wrz 24, 2021 11:36 am
gumbyy pisze: pt wrz 24, 2021 11:34 am
Daj 2 punkty za to, że nie ma na tej płycie potworka na miarę Empire Of The Clouds
Kurde... Pierre 2,5, + 0,5 moje i +2 Twoje... hmm... to już 5/10. Zaraz dobijemy do stanów wysokich :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

MaidenZary pisze: Autor wideo twierdzi, że grają symetryczną zagrywkę w solach, co przeczyłoby twierdzeniom, że solowki nagrywają z marszu, nie oglądając się na pozostałych. Może tylko przypadek?
Nie mam nic do solówek w tym numerze (jednocześnie też nie porywają mnie specjalnie) ale wydaje mi się, że ten lick jest na tyle prosty, że spokojnie to mógł być przypadek, zwłaszcza, że nie było to zagrane 1:1.
Deleted User 5490

Mógłbym zaokrąglić do 3, ale wtedy Sajki nie będzie się chciał już ze mną zaprzyjaźnić, tak jak to deklarował, kiedy pytał, kto pierwszy dał tej płycie 2pkt. Nie można robić z gęby cholewy jak politycy. Zostaje 2. Przy zaokrąglaniu do równych wartości w górę musi być co najmniej 51 po przecinku. ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pierre Dolinski pisze: pt wrz 24, 2021 12:36 pm Mógłbym zaokrąglić do 3, ale wtedy Sajki nie będzie się chciał już ze mną zaprzyjaźnić, tak jak to deklarował, kiedy pytał, kto pierwszy dał tej płycie 2pkt. Nie można robić z gęby cholewy jak politycy. Zostaje 2. Przy zaokrąglaniu do równych wartości w górę musi być co najmniej 51 po przecinku. ;)
Ale my już kolektywnie podbiliśmy Twoją ocenę do 5/10 :lol: :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Veto. To tak jakbyście wyłamali drzwi do mojej kabiny w kiblu i strącili patykiem moją figurkę z brązu. Nie ma na to mojej zgody.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Jeśli The Parchment i Hell On Earth nie zasługują nawet na 1 punkt, to ciekawym, jak Pierre oceniłbyś takie Sea Of Madness czy Heaven Can Wait? :lol:
ODPOWIEDZ