Nowy album w 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowy album w 2015
Stare, wiadomo tylko że napisali sporo nowego materiału. Raczej w tym roku nowego albumu nie będzie, może koncertówka?
-
Deleted User 1499
Eee faktycznie z zeszłego roku
Ogólnie , skoro dużo mieli napisane już w 2013 to gdyby sprężyli tyłki to do końca roku spokojnie by zdążyli , jednak chyba nie ma co na to liczyć. Nowy album wyjdzie pewnie dopiero na wiosne 2015 , a w tym roku hmm DVD z Rio ?
Ogólnie , skoro dużo mieli napisane już w 2013 to gdyby sprężyli tyłki to do końca roku spokojnie by zdążyli , jednak chyba nie ma co na to liczyć. Nowy album wyjdzie pewnie dopiero na wiosne 2015 , a w tym roku hmm DVD z Rio ?
Już lepsze by było z Donington
Ale wydaje mi się, że gdyby mieli wydać owe DVD z ME Tour to byłoby to przed tegoroczną trasą. Do nowego albumu pewnie nic się nie ukaże.
Swoją drogą ciekawe, kiedy będzie kolejne DVD historyczne z czwartą częścią dokumentu i pewnie zapisem Donington 92. Kto wie, może na trasie z nowego albumu dadzą na odczepnego z 2 piosenki z lat 90tych (poza Fear'em).
Na pewno trasa będzie podobna do TFF, z Wicker Man'em na czele ale miejsce dla Be Quick or be Dead jako pierwszy bis - byłoby ciekawym rozwiązaniem a do tego kompromisowym, skoro więcej tras stricte historycznych ma nie być.
Swoją drogą ciekawe, kiedy będzie kolejne DVD historyczne z czwartą częścią dokumentu i pewnie zapisem Donington 92. Kto wie, może na trasie z nowego albumu dadzą na odczepnego z 2 piosenki z lat 90tych (poza Fear'em).
Na pewno trasa będzie podobna do TFF, z Wicker Man'em na czele ale miejsce dla Be Quick or be Dead jako pierwszy bis - byłoby ciekawym rozwiązaniem a do tego kompromisowym, skoro więcej tras stricte historycznych ma nie być.
-
Deleted User 1499
Mam nadzieję że pomimo tego że zrezygnowali z tras historycznych , to chociaż DVD wypuszczą , szkoda tylko że Donington 92 jest skopany wizualnie , mam na myśli te wstawki czarno-białe.remi pisze:Swoją drogą ciekawe, kiedy będzie kolejne DVD historyczne z czwartą częścią dokumentu i pewnie zapisem Donington 92
Lepsze to niż nicremi pisze:Kto wie, może na trasie z nowego albumu dadzą na odczepnego z 2 piosenki z lat 90tych (poza Fear'em).
Zakładając standardowy schemat = 5 kawałków z nowej , ok 6-7 ogranych kotletów , to daje miejsce jeszcze ok 5 utworom którymi mogliby zaskoczyćremi pisze:Na pewno trasa będzie podobna do TFF, z Wicker Man'em na czele ale miejsce dla Be Quick or be Dead jako pierwszy bis - byłoby ciekawym rozwiązaniem a do tego kompromisowym, skoro więcej tras stricte historycznych ma nie być.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ponoć studio (w Paryżu) jest zabookowane od września, więc to prawdopodobna data rozpoczęcia prac nad nowym albumem (na razie komponowanie, nagrywanie pewnie pod koniec roku).

Wszystko wskazuje na to, że skoro proces komponowania nowego albumu rozpocznie się we wrześniu (do tej pory raczej okolice listopada), to jest szansa na premierę nowego materiału w połowie przyszłego roku - wtedy amerykańska trasa obejmowałaby już raczej nowe kawałki.remi pisze:Na pewno trasa będzie podobna do TFF, z Wicker Man'em na czele ale miejsce dla Be Quick or be Dead jako pierwszy bis - byłoby ciekawym rozwiązaniem a do tego kompromisowym, skoro więcej tras stricte historycznych ma nie być.
-
Deleted User 1499
Dobrze by było , bo granie tras Best of plus nowy utwór jest zbędnym przedłużaniem.
@Wicker
A wiesz może coś o DVD z zeszłorocznego Downloadu? Czy zespół planuje takie wydanie czy jednak coś im się odwidziało?
A wiesz może coś o DVD z zeszłorocznego Downloadu? Czy zespół planuje takie wydanie czy jednak coś im się odwidziało?
Na ten moment w obozie zespołu panuje milczenie, trudno coś powiedzieć. Musimy uzbroić się w cierpliwość 
Harris zbudował własne studio w Faro, będą tam nagrywać Deep Purple z Bobem Ezrinem, już odbyła się pre-produkcja w oddanym do użytku pomieszczeniu... Kurde - IM z Ezrinem, byłoby bosko... ale pewnie znów ShirleyWICKER MAN pisze:Ponoć studio (w Paryżu)
Też sądzę, że w takim układzie nowy album może ukazać się w maju/czerwcu '15.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Roy Z. A. Sneap to byłoby coś.....Kurde - IM z Ezrinem, byłoby bosko... ale pewnie znów Shirley
Wydaje mi się, że szansa zmiany producenta jest tak samo prawdopodobna jak zmiana setlisty co koncert 
Choć brzmienie "AMOLAD" i "BNW" mi się podoba, wyważone i treściwe, świetnie słychać sekcję...
nagrywanie we wrześniu, premiera w czerwcu to już byłoby wyłamanie się schematom <szał>

-
Deleted User 4783
a niech się wyłamią
tylko żeby to był naprawdę dobry materiał, bo chociaż brzmienie TFF jest ciekawe, nowe, to chciałbym powrotu do krótkich, szybkich i wpadających w ucho kompozycji, jak na starych albumach.
A wiecie, co mi sie marzy? Żeby IM nagrali NAJBRUTALNIEJSZY ALBUM w swojej karierze, taki "harcorowy' w odniesieniu do czystego, brutalnego metalu - "Killers" na sterydach z brzmieniem wręcz zabójczym... Chciałbym widzieć miny tych, którzy uważali ich za tetryków...
+1RALF pisze:A wiecie, co mi sie marzy? Żeby IM nagrali NAJBRUTALNIEJSZY ALBUM w swojej karierze, taki "harcorowy' w odniesieniu do czystego, brutalnego metalu - "Killers" na sterydach z brzmieniem wręcz zabójczym... Chciałbym widzieć miny tych, którzy uważali ich za tetryków...
Ja bym się nie obraził za coś w stylu FOTD, tylko szybsze... Ogółem kawałki podobne do Be quick or be dead.
Tak żeby był mrok
Ja byłbym strasznie zawiedziony gdyby taką drogę obrali. Od czystego, brutalnego metalu są inne kapeleRALF pisze:A wiecie, co mi sie marzy? Żeby IM nagrali NAJBRUTALNIEJSZY ALBUM w swojej karierze, taki "harcorowy' w odniesieniu do czystego, brutalnego metalu - "Killers" na sterydach z brzmieniem wręcz zabójczym... Chciałbym widzieć miny tych, którzy uważali ich za tetryków...
- Emilio
- -#Lord of the flies

Na bank będzie kontynuacja linii AMOLAD i TFF 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
jeśli tak snujemy koncert życzeń, to ja chciałbym płyty w stylu NWOBHM, czyli bliskiej jedynce. 8 numerów po 3-4 minuty, 1 ballada, 1 bardziej "epicki"
Czyli jak Different World, tylko znacznie bardziej
Czyli jak Different World, tylko znacznie bardziej
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...