Nowy album w 2015

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Nowy album w 2015

Post autor: Deleted User 1499 »

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Stare, wiadomo tylko że napisali sporo nowego materiału. Raczej w tym roku nowego albumu nie będzie, może koncertówka?
Deleted User 1499

Eee faktycznie z zeszłego roku :roll:

Ogólnie , skoro dużo mieli napisane już w 2013 to gdyby sprężyli tyłki to do końca roku spokojnie by zdążyli , jednak chyba nie ma co na to liczyć. Nowy album wyjdzie pewnie dopiero na wiosne 2015 , a w tym roku hmm DVD z Rio ? ;-)
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Już lepsze by było z Donington :) Ale wydaje mi się, że gdyby mieli wydać owe DVD z ME Tour to byłoby to przed tegoroczną trasą. Do nowego albumu pewnie nic się nie ukaże.

Swoją drogą ciekawe, kiedy będzie kolejne DVD historyczne z czwartą częścią dokumentu i pewnie zapisem Donington 92. Kto wie, może na trasie z nowego albumu dadzą na odczepnego z 2 piosenki z lat 90tych (poza Fear'em).
Na pewno trasa będzie podobna do TFF, z Wicker Man'em na czele ale miejsce dla Be Quick or be Dead jako pierwszy bis - byłoby ciekawym rozwiązaniem a do tego kompromisowym, skoro więcej tras stricte historycznych ma nie być.
Deleted User 1499

remi pisze:Swoją drogą ciekawe, kiedy będzie kolejne DVD historyczne z czwartą częścią dokumentu i pewnie zapisem Donington 92
Mam nadzieję że pomimo tego że zrezygnowali z tras historycznych , to chociaż DVD wypuszczą , szkoda tylko że Donington 92 jest skopany wizualnie , mam na myśli te wstawki czarno-białe.
remi pisze:Kto wie, może na trasie z nowego albumu dadzą na odczepnego z 2 piosenki z lat 90tych (poza Fear'em).
Lepsze to niż nic :)
remi pisze:Na pewno trasa będzie podobna do TFF, z Wicker Man'em na czele ale miejsce dla Be Quick or be Dead jako pierwszy bis - byłoby ciekawym rozwiązaniem a do tego kompromisowym, skoro więcej tras stricte historycznych ma nie być.
Zakładając standardowy schemat = 5 kawałków z nowej , ok 6-7 ogranych kotletów , to daje miejsce jeszcze ok 5 utworom którymi mogliby zaskoczyć :cool:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ponoć studio (w Paryżu) jest zabookowane od września, więc to prawdopodobna data rozpoczęcia prac nad nowym albumem (na razie komponowanie, nagrywanie pewnie pod koniec roku).
remi pisze:Na pewno trasa będzie podobna do TFF, z Wicker Man'em na czele ale miejsce dla Be Quick or be Dead jako pierwszy bis - byłoby ciekawym rozwiązaniem a do tego kompromisowym, skoro więcej tras stricte historycznych ma nie być.
Wszystko wskazuje na to, że skoro proces komponowania nowego albumu rozpocznie się we wrześniu (do tej pory raczej okolice listopada), to jest szansa na premierę nowego materiału w połowie przyszłego roku - wtedy amerykańska trasa obejmowałaby już raczej nowe kawałki. ;)
Deleted User 1499

Dobrze by było , bo granie tras Best of plus nowy utwór jest zbędnym przedłużaniem.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

@Wicker

A wiesz może coś o DVD z zeszłorocznego Downloadu? Czy zespół planuje takie wydanie czy jednak coś im się odwidziało?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na ten moment w obozie zespołu panuje milczenie, trudno coś powiedzieć. Musimy uzbroić się w cierpliwość :idea:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze:Ponoć studio (w Paryżu)
Harris zbudował własne studio w Faro, będą tam nagrywać Deep Purple z Bobem Ezrinem, już odbyła się pre-produkcja w oddanym do użytku pomieszczeniu... Kurde - IM z Ezrinem, byłoby bosko... ale pewnie znów Shirley :idea:

Też sądzę, że w takim układzie nowy album może ukazać się w maju/czerwcu '15.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Kurde - IM z Ezrinem, byłoby bosko... ale pewnie znów Shirley
Roy Z. A. Sneap to byłoby coś..... ;-)
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Wydaje mi się, że szansa zmiany producenta jest tak samo prawdopodobna jak zmiana setlisty co koncert ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Choć brzmienie "AMOLAD" i "BNW" mi się podoba, wyważone i treściwe, świetnie słychać sekcję...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

nagrywanie we wrześniu, premiera w czerwcu to już byłoby wyłamanie się schematom <szał> :dance: ;)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

a niech się wyłamią :D tylko żeby to był naprawdę dobry materiał, bo chociaż brzmienie TFF jest ciekawe, nowe, to chciałbym powrotu do krótkich, szybkich i wpadających w ucho kompozycji, jak na starych albumach.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A wiecie, co mi sie marzy? Żeby IM nagrali NAJBRUTALNIEJSZY ALBUM w swojej karierze, taki "harcorowy' w odniesieniu do czystego, brutalnego metalu - "Killers" na sterydach z brzmieniem wręcz zabójczym... Chciałbym widzieć miny tych, którzy uważali ich za tetryków...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

RALF pisze:A wiecie, co mi sie marzy? Żeby IM nagrali NAJBRUTALNIEJSZY ALBUM w swojej karierze, taki "harcorowy' w odniesieniu do czystego, brutalnego metalu - "Killers" na sterydach z brzmieniem wręcz zabójczym... Chciałbym widzieć miny tych, którzy uważali ich za tetryków...
+1

Ja bym się nie obraził za coś w stylu FOTD, tylko szybsze... Ogółem kawałki podobne do Be quick or be dead.

Tak żeby był mrok :mryellow:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF pisze:A wiecie, co mi sie marzy? Żeby IM nagrali NAJBRUTALNIEJSZY ALBUM w swojej karierze, taki "harcorowy' w odniesieniu do czystego, brutalnego metalu - "Killers" na sterydach z brzmieniem wręcz zabójczym... Chciałbym widzieć miny tych, którzy uważali ich za tetryków...
Ja byłbym strasznie zawiedziony gdyby taką drogę obrali. Od czystego, brutalnego metalu są inne kapele :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Na bank będzie kontynuacja linii AMOLAD i TFF ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

jeśli tak snujemy koncert życzeń, to ja chciałbym płyty w stylu NWOBHM, czyli bliskiej jedynce. 8 numerów po 3-4 minuty, 1 ballada, 1 bardziej "epicki"

Czyli jak Different World, tylko znacznie bardziej
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
ODPOWIEDZ