Najlepszy debiut - death metal/grindcore

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Death metalowy debiut, 4 opcje do wyboru

Death "Scream Bloody Gore"
3
14%
Obituary "Slowly We Rot"
3
14%
Morbid Angel "Altars of Madness"
2
9%
Cannibal Corpse "Eaten Back to Life"
0
Brak głosów
Gorguts "Considered Dead"
0
Brak głosów
Autopsy "Severed Survival"
2
9%
Immolation "Dawn of Possession"
1
5%
Massacre "From Beyond"
0
Brak głosów
Malevolent Creation "The Ten Commandments"
0
Brak głosów
Monstrosity "Imperial Doom"
0
Brak głosów
Nocturnus "The Key"
1
5%
Atheist "Piece of Time"
0
Brak głosów
Dismember "Like an Ever Flowing Stream"
0
Brak głosów
Entombed "Left Hand Path"
3
14%
Dissection "The Somberlain"
0
Brak głosów
Edge of Sanity "Nothing But Death Remains"
0
Brak głosów
Grave "Into the Grave"
1
5%
Therion "Of Darkness..."
0
Brak głosów
Tiamat "Sumerian Cry"
0
Brak głosów
Unleashed "Where No Life Dwells"
0
Brak głosów
Gorefest "Mindloss"
0
Brak głosów
Sinister "Cross the Styx"
0
Brak głosów
Pestilence "Malleus Maleficarum"
0
Brak głosów
Morgoth "Cursed"
0
Brak głosów
Massacra "Final Holocaust"
0
Brak głosów
Carcass "Reek of Putrefaction"
2
9%
Napalm Death "Scum"
1
5%
Paradise Lost "Lost Paradise"
0
Brak głosów
Bolt Thrower "In Battle There Is No Law"
0
Brak głosów
Pungent Stench "For God Your Soul... For Me Your Flesh"
0
Brak głosów
Vader "The Ultimate Incantation"
0
Brak głosów
Atrocity "Hallucinations"
0
Brak głosów
Asphyx "The Rack"
1
5%
inny
2
9%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Najlepszy debiut - death metal/grindcore

Post autor: Adrian S.O.S. »

Wszyscy muzycy tamtych zespołów wiedzieli co to death metal ale Vorgel do tej pory widac nie wie i nie moze się biedny z tym pogodzić bo w Metal Hammerze pisali co innego a jakiś kretyn kiedyś rzucił hasło death metal w kontekście Helloween i Dark Avenger a on od razu to łyknął

Niech ktoś zrobi jakas normalną ankiete bo ta śmiesznie wygląda bez Possessed i Deicide, pomijając black metalowe zespoły ze Szwecji, Norwegii, thrashowe płyty Pestilence
Djuk_416 pisze: sob wrz 14, 2019 11:59 am Tylko nie wiem czy jest sens robić death i grind razem bo z grindcore tez brakuje kamienia milowego w postaci Repulsion - Horrified
Ktoś wspominał jeszcze Terrorizer. Ja na grindzie sie nie znam ale pewnie jest jeszcze pare płyt które znacza duzo w tym gatunku. Nie wiem tylko czy jest tutaj tylu amatorów takiej muzyki którzy by oddawali by głos na grindowe płyty
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Adrian S.O.S. pisze: sob wrz 14, 2019 12:04 pm
Djuk_416 pisze: sob wrz 14, 2019 11:59 am Tylko nie wiem czy jest sens robić death i grind razem bo z grindcore tez brakuje kamienia milowego w postaci Repulsion - Horrified
Ktoś wspominał jeszcze Terrorizer. Ja na grindzie sie nie znam ale pewnie jest jeszcze pare płyt które znacza duzo w tym gatunku. Nie wiem tylko czy jest tutaj tylu amatorów takiej muzyki którzy by oddawali by głos na grindowe płyty
Brutal Truth, Terrorizer, Carcass, Napalm Death, Repulsion, Agathocles, Unseen Terror. Ich płyty miały kolosalny wpływ na rozwój całego gatunku.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Mnie mało interesuje jak się określa sam zespół. Ważne jest to co gra. Possessed to nie jest żaden death metal, to jest jakaś bardziej ekstremalna wersja thrashu z blackowym przesłaniem. Zresztą, z jakiejś z zacytowanych wypowiedzi wynika, że nie nazwali się black metalem bo ten termin był zarezerwowany dla Venom. Idiotyczne podejście nastolatków, myślących że stworzyli nowy gatunek.

Przypomniała mi się też wypowiedź Larryego LaLonde, on grał w Possessed, to była wypowiedź z wywiadu jakiego udzielił kiedy był już w Primus. Powiedział tam, że chcieli stworzyć zespół który gra najostrzej z wszystkich, ale szybko doszli do wniosku że to głupota. Co zresztą potwierdza uboga dyskografia. Tymczasem to Death stworzyli GATUNEK death metal, pociągnęli za sobą rzesze muzyków, nie tylko z Florydy. Przed Death żaden z tych zespołów nie dorobił się longplaya, dlatego nie będę się kłócił, czy death metal powstał w 1986, to bez znaczenia. Do Scream Bloody Gore go po prostu praktycznie NIE BYŁO.
ODPOWIEDZ