Oprawa koncertu i Eddie

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Oprawa koncertu i Eddie

Post autor: WICKER MAN »

Stranger pisze:Mam nadzieje ze bedzie jakis efektowny wybuch na poczatku koncertu - pamietam ta eksplozje i wejscie zespolu podczas BNWT i uwazam ze cos takiego wychodzi swietnie.
Dokładnie! :D
Ale wygląda na to, że Panowie wolą teraz spokojniejsze wejścia, a nie wbieganie na scenę przy wybuchach... Na trasie Give Me Ed po prostu spokojnie sobie weszli i zaczęli grać TNOTB, a na DOD też nie wbiegali - wyjątkiem był tylko Bruce. :)
Kea pisze:a mi się zdaje, że Eddiego w ogóle nie będzie.
:roll: Wtedy ludzie by się zbuntowali i opuścili Stadion przed końcem koncertu. :lol: :wink:
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

ja mogę wystąpić jako Eddie ewentualnie. jak ładnie poproszą of koz 8)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kea pisze:ja mogę wystąpić jako Eddie ewentualnie. jak ładnie poproszą of koz 8)
Trzeba było się zgłosić w 2000 roku to by Cię może wzięli na dziewicę z wielkiego Wicker Man'a. :lol: :wink:
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

to ja już bym wolała wisieć na krzyżu na koncercie Gorgoroth Obrazek
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

to ja juz wole laski z brzucha edka :wink: ciekawe czy dadza duzo takiego fajowego różowego oświetlenia jak w `80 :wink:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

No ale mogliby coś pokombinować z pirotechniką. Może nie Rammstein 2 ale poziom Metallicy był by akurat. A co do oświetlenia to mam pewne obawy. Ciekawe o której zacznie się koncert. Bo 29 maja słońce zachodzi o 20.44. Zakładamy oczywiście że będzie piękna pogoda(bo stanie na deszczu dla nikogo chyba nie jest miłą perspektywą) więc w miarę widno jest tak do 21-21.10 Koncert zacznie się pewnie gdzieś w okolicach 21 więc jeśli wszyscy będą się szybko uwijać (na co nie ma szans) to jest cień szansy że pierwsze 2 utwory zobaczymy jeszcze w świetlke dziennym. Więc nici ze świateł na wejście zespolu
To tylko moje wynurzenia które się nie sprawdzą ale trzeba przyjmować wszystkie przypadki
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Piwowarus pisze:No ale mogliby coś pokombinować z pirotechniką. Może nie Rammstein 2 ale poziom Metallicy był by akurat. A co do oświetlenia to mam pewne obawy. Ciekawe o której zacznie się koncert. Bo 29 maja słońce zachodzi o 20.44. Zakładamy oczywiście że będzie piękna pogoda(bo stanie na deszczu dla nikogo chyba nie jest miłą perspektywą) więc w miarę widno jest tak do 21-21.10 Koncert zacznie się pewnie gdzieś w okolicach 21 więc jeśli wszyscy będą się szybko uwijać (na co nie ma szans) to jest cień szansy że pierwsze 2 utwory zobaczymy jeszcze w świetlke dziennym. Więc nici ze świateł na wejście zespolu
To tylko moje wynurzenia które się nie sprawdzą ale trzeba przyjmować wszystkie przypadki
Nie ma co się martwić - pierwsze kawałki będą jeszcze za dnia, ale będzie już na tyle ciemno, że oświetlenie i tak będzie dobrze widoczne. I tak mamy 100 razy lepiej niż ludzie np. w Szwecji, którzy wszystkie koncerty stadionowe oglądają w ciągu dnia, bo u nich w lecie słońce zachodzi koło 22, a Maiden wchodzą tam na scenę (przynajmniej w Sztokholmie) o 20, żeby nie naruszać ciszy nocnej. :P ;)
Co do pirotechniki to nie wiem czy Maideni będą mieli na nią ochotę... Ale na pewno show będzie jak zawsze na światowym poziomie.
Oświetlenie jest teraz bardziej zaawansowane niż w latach 80-tych i do takiego samego efektu jak kiedyś potrzeba 2 razy mniej świateł. ;)
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

WICKER MAN pisze:
Trzeba było się zgłosić w 2000 roku to by Cię może wzięli na dziewicę z wielkiego Wicker Man'a. :lol: :wink:
och ile bym dala zeby mnie tam zamkneli razem z... wiadomo kim :twisted: :twisted: :twisted:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

...a potem wiadomo kto wychodzi na scene spiewac - wtedy mogliby mnie wposcic do iron maidens i zamknac wieko :lol: eot :P
poison-girl
-#Invader
-#Invader

Post autor: poison-girl »

a potem ledwo zywy wyskoczysz jak eddie na okladce NPFTD
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

WICKER MAN pisze:
Kea pisze:a mi się zdaje, że Eddiego w ogóle nie będzie.
:roll: Wtedy ludzie by się zbuntowali i opuścili Stadion przed końcem koncertu. :lol: :wink:
Na Roskilde 2000 nie było Eddiego podobno, czytałem w MH z tamtego okresu :roll: :wink:
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Na Dynamo Open Air 2000 rowniez nie bylo Eddiego ani dziewic :P
miki
-#Clansman
-#Clansman

ta trasa jakaś Strange :wink:
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Zreszta juz nawet na RIR w 1985 nie bylo tego wielgachnego Eddiego - mumii :wink:
Marcino
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Marcino »

tobink pisze:
Sabi pisze:No jak Cię interesują majtki Bruce'a to dyskutuj o nich :lol:
nie, chodzi mi o to ze takie tematy sa juz troche..hmmm jak by to ładnie ująć.. przesadą :/
wkurzaja mnie odp typu to juz bylo albo jakis glupie docinki co do tematu a jak Ci sie nie podoba temat to nie wchodz i daj sie wypowiedziec tym co maja cos do powedzenia sensownego...
mam 21 lat Iron Maiden w moim życiu jest od 20
Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Sabi »

Dokładnie.. :P
Zresztą liczba postów mówi sama za siebie! Ale faktycznie zabawne jest to jak czasem ktoś się tak wypowiada albo jak niektórzy mają uciechę upomnieć kogoś, że taki temat już był (szczególnie kogoś nowego).
Coś mi się zdaję, że tu duużo ludzi ma ciągoty do porządkowania forum :lol: :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Man_Of_The_Edge pisze:Na Roskilde 2000 nie było Eddiego podobno, czytałem w MH z tamtego okresu :roll: :wink:
kocian_jr pisze:Na Dynamo Open Air 2000 rowniez nie bylo Eddiego ani dziewic :P
Był Eddie, ale tylko mniejszy-chodzący. :P :wink:
Ten kto widział zdjęcia z Rosklide wie, że na tamtej scenie nie da się zainstalować nic z tyłu - jest jedynie miejsce na światła. Szkoda, że na tak wielkim festiwalu od tylu lat nie zmienili wyglądu głównej sceny (choć faktycznie - jest ona już kultowa ;) )...
miki
-#Clansman
-#Clansman

czy to prawda, że Polski Woodstock wzoruje scenę na Roskilde? :P
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Man_Of_The_Edge pisze:czy to prawda, że Polski Woodstock wzoruje scenę na Roskilde? :P
Chyba jest jednak trochę większa. Może kształt ma podobny... Nie wiem, nie byłem na żadnej z tych imprez. :P :wink:
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

edzio musi byc i najlepiej zeby wygladal tak jak na killers albo jak nna okladce piece of mind
ODPOWIEDZ