Piwowarus pisze:No ale mogliby coś pokombinować z pirotechniką. Może nie Rammstein 2 ale poziom Metallicy był by akurat. A co do oświetlenia to mam pewne obawy. Ciekawe o której zacznie się koncert. Bo 29 maja słońce zachodzi o 20.44. Zakładamy oczywiście że będzie piękna pogoda(bo stanie na deszczu dla nikogo chyba nie jest miłą perspektywą) więc w miarę widno jest tak do 21-21.10 Koncert zacznie się pewnie gdzieś w okolicach 21 więc jeśli wszyscy będą się szybko uwijać (na co nie ma szans) to jest cień szansy że pierwsze 2 utwory zobaczymy jeszcze w świetlke dziennym. Więc nici ze świateł na wejście zespolu
To tylko moje wynurzenia które się nie sprawdzą ale trzeba przyjmować wszystkie przypadki
Nie ma co się martwić - pierwsze kawałki będą jeszcze za dnia, ale będzie już na tyle ciemno, że oświetlenie i tak będzie dobrze widoczne. I tak mamy 100 razy lepiej niż ludzie np. w Szwecji, którzy wszystkie koncerty stadionowe oglądają w ciągu dnia, bo u nich w lecie słońce zachodzi koło 22, a Maiden wchodzą tam na scenę (przynajmniej w Sztokholmie) o 20, żeby nie naruszać ciszy nocnej.

Co do pirotechniki to nie wiem czy Maideni będą mieli na nią ochotę... Ale na pewno show będzie jak zawsze na światowym poziomie.
Oświetlenie jest teraz bardziej zaawansowane niż w latach 80-tych i do takiego samego efektu jak kiedyś potrzeba 2 razy mniej świateł.