Oprawa koncertu i Eddie

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

Oprawa koncertu i Eddie

Post autor: Sabi »

Jak podaje oficjalna strona Iron Maiden:
"This tour round Europe will be the biggest we have ever done in terms of the number of fans we will play to so we want to make it very special. We are taking these first four albums and tours as the theme for the Production of the show and will be featuring some of the ideas incorporated in the early days of the band, particularly on The Beast on the Road Tour and the World Piece Tour. However everything will be state of the art on the technical side of screens, lights and PA. This is going to be huge and a unique treat for our fans….and anyone else!!!”
Jak podkreśla Smallwood to będzie wyjątkowa trasa i wyjątkowa oprawa koncertu! A jak Wy myślicie?? Jaka będzie scenografia? Czy będą się przewijały w tle okładki płyt, czy wymyślą coś specjalnego? Jak będą ubrani członkowie zespołu - czy Bruce będzie miał jakiś specjalny kostium :wink: ? I wreszcie jak będzie wyglądał Eddie??? Czy będzie taki klasyczny w dżinsach i kurtce skórzanej, czy zupełnie nas zaskoczą? :o
Ostatnio zmieniony pt sty 14, 2005 6:05 pm przez Sabi, łącznie zmieniany 1 raz.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Oprawa koncertu i Eddie

Post autor: miki »

myślę, że okładki płyt z tyłu to jest pewniak, Eddie raczej będzie jak ten z okładki TED, a scenografia to nie wiem jaka :)
Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

TED? :?
miki
-#Clansman
-#Clansman

The Early Days :wink: czyli po prostu motyw z pierwszych okładek :)
Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

No tak.. Ale ciekawe czy będzie w dżinsach/kurtce jak na klipie TNOTB czy może z Piece - zakuty w łańcuchy, albo w bandażach... :P
Kurcze, fajnie by było jakby na środku była taka krypta a w trakcie koncertu by wyszedł z niej Eddie i podchodził do publiczności i rzucał w nią gumowymi czaszkami! :rocx :lol:
miki
-#Clansman
-#Clansman

byłyby pamiątki :D nie ma to jak gumowa czaszka od Edka :)
ja sądzę, że dżinsy i skóra :wink: a może zaskoczą czymś zupełnie nowym, to w końcu ich praca
Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

No właśnie mi się wydaje, że zaskoczą, bo cały czas Smallwood podkreśla, że to będzie wyjątkowa trasa i specjalne przygotowania i wogóle..
Ps. Pomysł z czaszkami przefaksuję chyba do Maiden :)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

tak.. moze jeszcze podyskutujmy jakie majtki bedzie miał Bruce, czy nicko zepnie włosy, co bedą mieli za skarpetki?!?!?!?!?!
Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

No jak Cię interesują majtki Bruce'a to dyskutuj o nich :lol:
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Sabi pisze:No jak Cię interesują majtki Bruce'a to dyskutuj o nich :lol:
nie, chodzi mi o to ze takie tematy sa juz troche..hmmm jak by to ładnie ująć.. przesadą :/
Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

Wszyscy podkreślają, że ta trasa będzie wyjątkowa, więc i scenografia np. jest wielką zagadką. Chciałem po prostu poznać Wasze opinie a jeśli uważasz to za niesmak to Twoje zdanie.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Ja przede wszystkim jadę, żeby posłuchac i poogladac jak gra sześciu anglików, nie mówie, że scenografia nie jest ważna, ale muzyka jest ważniejsza, dlatego nie bardzo ma dla mnie wielkie znaczenie czy Bruce bedzie miał spodnie z klipu do "The Trooper" czy "2 Minutes To Midnight"... I dla mnie nawet Eddie może być tylko makietą, jak w "7th Tour..."
Awatar użytkownika
Sabi
-#Prisoner
-#Prisoner

No tak, to fakt. Muzyka zdecydowanie przebija wszystko, ale pamięasz chociażby intro do Paschendale albo oprawę do Rime... Nie powiesz chyba, że nie było to trafione jak np. światła gwałtowne imitowały błyskawice a opary mgłę. Z takimi efektami Rime naprawdę przeżywa się zupełnie inaczej..
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

paul na video z rainbow zakladał tych pieszczochow i pasow na siebie :wink: czy bruce tez bedzie :wink:
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Eddie powinien być taki ja na the early days albo któryś z pierwszych 4 płyt. Zespół też móglby sie ubrac jak za starych czasów. Byłoby fajnie oprawa koncertu jednak powinna być z najnowszymi zdobyczami technicznymi. :lol:
UpTheIrons
Szkieletor
-#Invader
-#Invader

Post autor: Szkieletor »

Eol_Eddie pisze: Zespół też móglby sie ubrac jak za starych czasów.
To chyba nie do końca dobry pomysł według mnie to teraz wyglądaliby oni nieco śmiesznie w tych wszystkich obcisłych fatałaszkach.
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Szkieletor pisze:
Eol_Eddie pisze: Zespół też móglby sie ubrac jak za starych czasów.
To chyba nie do końca dobry pomysł według mnie to teraz wyglądaliby oni nieco śmiesznie w tych wszystkich obcisłych fatałaszkach.
No wiem ale klimat by był. Mogły to by być jakieś nowe kreacje ale stylizowane na tamte z początków ich kariery. :lol: :solo
UpTheIrons
Awatar użytkownika
Maciek_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maciek_ »

JMM pisze:Ja przede wszystkim jadę, żeby posłuchac i poogladac jak gra sześciu anglików, nie mówie, że scenografia nie jest ważna, ale muzyka jest ważniejsza, dlatego nie bardzo ma dla mnie wielkie znaczenie czy Bruce bedzie miał spodnie z klipu do "The Trooper" czy "2 Minutes To Midnight"... I dla mnie nawet Eddie może być tylko makietą, jak w "7th Tour..."

a dla mnie własnie oprawa graficzna i świetlna to integralny i bardzo ważny element koncertów. czym zresztą byłyby np. koncerty Pink Floyd bez tych wszystkich swiateł i cyrków ? :) i ja jak ide na koncert to spodziewam sienie tylko świetnej muzyki ale i oprawy
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

wiadomo muza najwazniejsza...ale czy to nie lepsze jak przy "fuel" sa wystrzaly ognia i wiele, wiele innych. to uatrakcyjnia koncert a ludzie chca takich smaczkow podczas gigu :D
Kro
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kro »

Przypuszczam, ze ta trasa bedzie jak kazda inna - czyli swietna. Maideni zawsze slodza przed trasa jaka to ona bedzie, ale z tych wszystkich pomyslow i tak wcielanych jest gora polowa, jednak to wystarcza 8)

PS Fajnie by bylo jak by Bruce wystapil w tych kolorowych getrach z "World Piece Tour" :lol:
ODPOWIEDZ