Najlepszy utwór z lp.Rock in Rio
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp.Rock in Rio
Zdecydowanie Clansman i Dream of Mirrors...,że wszystkie to pozwolę się nie zgodzić, bo np. Wicker Man czy Two Minutes to Midnight wyszły tak sobie, a Sign of the Cross to zawsze będe wolał wersję studyjną tego utworu, przepraszam tego arcydzieła
Głos na 'Sign Of The Cross', choć też świetnie moim zdaniem wyszedł Hallowed.
"Ghost Of the Navigator" za początek, kiedy robi się coraz głośniej i napięcie rośnie.
Our time will come! Oooo...
Dream of Mirrors, genialne na płycie, genialne na koncercie 
- Iron Soldier
- -#Invader

Najgenialniej zabrzmiał HBTN i na niego mój głos.
- michalhusta
- -#Invader

w 100% Sign Of The Cross. Na studyjnej nie prezentował się aż tak dobrze jak tutaj! Dzięki Bruce'owi ten kawałek dostał takiego kopa że mógłby wylecieć na orbitę 
Maiden England!
Mój głos na Brave new World 
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

ciężko się zdecydować. z jednej strony Wicker Man i Brave New World, które wykonane są mistrzowsko, dużo lepiej niż studyjnie.z drugiej Znak Krzyż i Clansman, o ile pierwszy lubię w wersji zarówno Bruce'a jak i Blaze'a to drugi dużo bardziej leży mi z wokalami Dickinsona, uważam, że jego głos nadaje tej piosence dużo klimatu.
ale chyba jednak głosuję na Wicker Mana, za ten power
ale chyba jednak głosuję na Wicker Mana, za ten power
A dla mnie najbadziej kopie tyłek The Trooper \m/
Dle mnie The Wicker Man tak kopie w d... że za każdym razem gdy słyszę Adriana zaczynającego ten kawałek na RiR przy ogłuszającym tłumie po prostu nie moge za nic w świecie usiedzieć w miejscu
. MIAZGA !!! Głos na w/w kawałek 
Who motivates the motivator
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

wszystkie numery z Brave New World wypadają tu przegenialnie, a zaraz po nich kawałki Blaze'owe,. Tak trudno się zdecydować...
Intro + Wickerman jest cudowne tak samo jak HBTN ale Sign of the Cross to mistrzostwo świata..
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Fear of the Dark. Niesamowita publika.
Cholernie ciężki wybór... wszystkie utwory wypadły na tym DVD wyśmienicie, ale wg mnie apogeum osiągnęli na Sign of the Cross i The Clansman. Idealny koncert! 
"Only the good die young
all the evil seems to live forever"
-
Deleted User 5147
The Clansman
najlepsze wykonanie ever!!
najlepsze wykonanie ever!!
-
martaforte
- -#Prowler

ZDECYDOWANIE I BEZ WĄTPLIWOŚCI blood brothers
może nie jest to kwestia tego jak brzmi, bo z tej płyty wielbię wszystkie piosenki, ale ta piosenka przywołuje wspomnienia mnie i młodszej siostry śpiewających na tylnym siedzeniu samochodu "we're blood sisters" :3
no i to jest to pierwsza piosenka IM na którą zwróciłam uwagę - i to na tej płycie, a nie na studyjnej
może nie jest to kwestia tego jak brzmi, bo z tej płyty wielbię wszystkie piosenki, ale ta piosenka przywołuje wspomnienia mnie i młodszej siostry śpiewających na tylnym siedzeniu samochodu "we're blood sisters" :3
no i to jest to pierwsza piosenka IM na którą zwróciłam uwagę - i to na tej płycie, a nie na studyjnej
"The sign of the Cross", bo śpiewa Bruce. Tak na marginesie, Rock In Rio, to mój ulubiony koncert, w wersji audio i wideo.