Ale jak ktoś na początku topicu pisał, ja też wciąż nijak się nie mogę przekonać do HBTN. A dodam, że oba wymienione kawałki słuchałam na zmianę przez pewien czas.
The Rime of Ancient Mariner
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Rime of Ancient Mariner
A ja uważam, że ROTAM jest świetny, choć na początku słuchałam go i słuchałam i nic. Zero wrażenia. Ale po którymś razie zaskoczyło, nie wiem, może to przez te solówki o których piszecie i tą "magiczną wstawkę" mniej więcej w połowie utworu i tę solówkę po
Ale jak ktoś na początku topicu pisał, ja też wciąż nijak się nie mogę przekonać do HBTN. A dodam, że oba wymienione kawałki słuchałam na zmianę przez pewien czas.
Jeden z najwspanialszych utworów w historii muzyki ,nie tylko rockowej ,nie tylko nawet rozrywkowej. Dla mnie określa najlepiej istotę muzyki Iron Maiden.
A tak bardziej prosto, to poprostu wspaniała porcja muzyki, totalny rozpieprzacz ,tyle się tu dzieje, nie sposób zliczyć tego wszystkiego !
A tak bardziej prosto, to poprostu wspaniała porcja muzyki, totalny rozpieprzacz ,tyle się tu dzieje, nie sposób zliczyć tego wszystkiego !
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A dla mnie pzeciętniak. Podczas zwolninia można zwyczajnie usnąć. O klasę wolę Siódmego Syna i Aleksandra.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Tak sobie myśle, że gdyby Marinera zostawili na Somewhere In Time zamiast Alexandra, to jaka to byłaby płyta... Ale to jest tylko gdybanie, bo tak to mamy genialne zakończenie śrendiego Powerslave, i kiepskie (jak dla mnie) zakończenie Somewhere In Time...
Alexander to dużo gorszy utwór od Rime'a wg.mnie, nie nadaję się za bardzo na koncerty, bo zespół nigdy go nie grał i nie zagra, jest za bardzo jednostajny ,choć jest też paradoksalnie jednym z najbardziej ukochanych przeze mnie utworów Maiden, uwielbiam pełen patosu refren,tematykę tekstu i solówki, ale przydałoby się by jedne solo było szybsze.
Natomiast Rime of the Ancient Mariner to arcydzieło muzyki rockowej.
Natomiast Rime of the Ancient Mariner to arcydzieło muzyki rockowej.
W całej rozciągłosci zgadzam sie z ostatnim zdaniem
-
Severius777
- -#Wrathchild

Olek wiadomo, na koncerty nie jest.
A co do ROTAM zgadzam się z trzema ostatnimi postami.
A co do ROTAM zgadzam się z trzema ostatnimi postami.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zagrają Marynarza na 100% w przyszłym roku, a do tego odbudują scenografię Powerslave i znów założą spandeksy i ciuchy z epoki.
Za to na Alexandra nie ma co liczyć... 
Mówisz poważnie czy tylko sobie jaja robisz?WICKER MAN pisze:a do tego odbudują scenografię Powerslave i znów założą spandeksy i ciuchy z epoki.
eeee....czy Wicker kiedykolwiek żartowal ? O_o
Żeb to raz 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cytuję Bruce'a z Brixton. Znając jego i Nicko to mogą faktycznie przebrac się w stroje z tamtej trasy... Jednak Dave'a czy Steve'a raczej w tym nie widzę.Abstract pisze:Mówisz poważnie czy tylko sobie jaja robisz?WICKER MAN pisze:a do tego odbudują scenografię Powerslave i znów założą spandeksy i ciuchy z epoki.Mogłoby to bardzo śmiesznie wyglądać
Na jakies szczegoly odnosnie dat i miejsc gdzie zagraja to chyba trzeba gdzie do XII poczekac?
Będzie jeszcze ROTAM na polskiej ziemi! :rocx
brawo za optymizm 
Jak nie na polskiej to i tak go usłyszę bo planuje na 3 koncertach być podczas tej nadchodzącej trasy 
-
farmer1990
- -#Invader

Boze,to najlepszy "tasiemiec" Maidenow...
niepowtarzalny klimat,wienczy swietna plyte
jak go zobacze na zywo to umre
prawdziwy geniusz Harrisa ukazal sie wlasnie w tym kawalku
niepowtarzalny klimat,wienczy swietna plyte
jak go zobacze na zywo to umre
prawdziwy geniusz Harrisa ukazal sie wlasnie w tym kawalku
najlepsze podsumowanie tego tematu !farmer1990 pisze: prawdziwy geniusz Harrisa ukazal sie wlasnie w tym kawalku
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeśli chodzi o Europę to pierwsze daty (Skandynawia i Paryż) zostaną ogłoszenie byc może już w okolicach października...Budziol pisze:Na jakies szczegoly odnosnie dat i miejsc gdzie zagraja to chyba trzeba gdzie do XII poczekac?
ROTAM i Aces High to pewniaki na nadchodzącej trasie - potwierdzone przez zespół.
-
farmer1990
- -#Invader

Ktos tu liczyl na Alexandra?;>
z tego to weim to na zadnej trasie go nie grali
z tego to weim to na zadnej trasie go nie grali