Piece Of Mind
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Piece Of Mind
Album niezwykle klimatyczny z fajnym brzmieniem (choc mogloby byc troche ciezsze
), bruce w najlepszej formie. Stawiam na rowni z: TNOTB, PS, SiT, SSOASS (czyli wszystkie plyty z dickinsonem do 7th). Plyta bardzo rowna, jedynie 2 utwory podobaja mi sie mniej (zaraz zostane zlinczowany): The Trooper i Flight of Icarus, nigdy nie moglem pojac tego zachwytu nad "kawalerzysta", a otwieracz jest jednym z najlepszych openerow w dziejach Maiden, wykonanie na Early Days powala (wlasciwie to WED albo Revelations mogloby zastapic na stale w secie Troopera
).
jak dla mnie to najlepszy album Iron Maiden obok 7th Sona na dzień dzisiejszy, a nawet wyprzedza Seventh Sona minimalnie, niesamowitymi wokalami ,świetnym brzmienie, energią
wracając do tradycji
Where Eagles Dare 9/10
Revelations 9,5/10
Flight of Icarus 10/10(muzyczna doskonałość)
Die With Your Boots On 9/10
The Trooper 10/10
Still Life 8,5/10
Quest for Fire 8,5/10
Sun and Steel 8/10
To Tame a Land 9/10
dodatkowo chyba nie ma lepszej płyty IM jeśli chodzi o koncertowość utworów
wracając do tradycji
Where Eagles Dare 9/10
Revelations 9,5/10
Flight of Icarus 10/10(muzyczna doskonałość)
Die With Your Boots On 9/10
The Trooper 10/10
Still Life 8,5/10
Quest for Fire 8,5/10
Sun and Steel 8/10
To Tame a Land 9/10
dodatkowo chyba nie ma lepszej płyty IM jeśli chodzi o koncertowość utworów
-
Deleted User 2259
Też sobie ocenie
Where Eagles Dare 8/10
Revelations 8/10
Flight of Icarus 10/10
Die With Your Boots On 8,5/10
The Trooper 10/10
Still Life 9,5/10
Quest for Fire 8/10
Sun and Steel 8,5/10
To Tame a Land 10/10
Where Eagles Dare 8/10
Revelations 8/10
Flight of Icarus 10/10
Die With Your Boots On 8,5/10
The Trooper 10/10
Still Life 9,5/10
Quest for Fire 8/10
Sun and Steel 8,5/10
To Tame a Land 10/10
Mój ulubiony album Maiden. Teraz już rzadziej słucham ale kiedyś nie było dnia żebym nie zapodał sobie 666. 10/10
Nie pomyliły Ci się albumy ?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Kurde pomyliłem temacik 
Ojej, zdarza się. Ja również uwielbiam tę płytę. Jednak moim zdaniem utwory ,które na niej się znajdują znacznie lepiej wypadają w wersjach koncertowych.
i to jest właśnie ich zaleta, ale to np.nie dotyczy Where Eagles Dare czy To Tame a Land ,które w studio są jedyne w swoim rodzajuAbstract pisze:Ojej, zdarza się. Ja również uwielbiam tę płytę. Jednak moim zdaniem utwory ,które na niej się znajdują znacznie lepiej wypadają w wersjach koncertowych.
Zdecydowanie jedno jedno z najlepszych dzieł Dziewicy, w moim osobistym rankingu plasuje się zaraz za BNW. Szczególnie kocham tą płytę z Flight'a, Die With Your Boots On i nieśmiertelnego Troopera z najbardziej chwytliwym refrenem w historii 
Obok SSOASS i SIT najlepsza płytka.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

I jeszcze obok debiutu i BNWvyrus pisze:Obok SSOASS i SIT najlepsza płytka.
zwlaszcza obok debiutupanzerschreck pisze:jeszcze obok debiutu
jeszcze Number i Powerslave
Zdecydowanie.Nomad pisze:jeszcze Number i Powerslave
I debiut i XFactor.
I wszystko jeszcze
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Number to najbardziej przereklamowana płyta IM wg mnie. Nie rozumiem dlaczego w większości zestawień wszech czasów to właśnie akcenty z tej płyty się pojawiają. Brzmienie jest średnie, a shity takie jak Gangland i Invaders odbierają chęci do słuchania
. Powerslave na pewno lepszy.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
...ale nawet jak te utwory się mogą nie podobać to są na tym albumie takie hity jak TNOTB, RTTH i HBTN, które są uważane za jedne z najlepszych utworów w dyskografii Maidenów jak i heavy metalu w ogóle
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

HBTN- zgoda, jeden z najlepszych IM. Ale RTTH i TNOTB- nic nadzwyczajnego, na większości płyt spokojnie znajdą się utwory lepsze. To nie są jedne z najlepszych w historii heavy metalu, ale może, jakby się uparł, jedne z "najważniejszych". I aż do bólu aplikowane na koncertach- może się zrobić niedobrze czasem;-). Wcale nie nie czyni to tej płyty wybitnąAbstract pisze:...ale nawet jak te utwory się mogą nie podobać to są na tym albumie takie hity jak TNOTB, RTTH i HBTN, które są uważane za jedne z najlepszych utworów w dyskografii Maidenów jak i heavy metalu w ogóle
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Wiadomo, że lepsza była POM i SSOASS alew takich zestawieniach zawsze biorą te ważniejsze i przełomowe płyty i to jest normalna rzecz