Senjutsu - opinie na temat albumu

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy album Iron Maiden

10
11
9%
9
12
10%
8
18
14%
7
25
20%
6
11
9%
5
5
4%
4
21
17%
3
8
6%
2
7
6%
1
3
2%
0
5
4%

Liczba głosów: 126

Deleted User 5490

Re: Senjutsu - opinie na temat albumu

Post autor: Deleted User 5490 »

Cold pisze: pt wrz 24, 2021 2:58 pm Jeśli The Parchment i Hell On Earth nie zasługują nawet na 1 punkt, to ciekawym, jak Pierre oceniłbyś takie Sea Of Madness czy Heaven Can Wait? :lol:
Bardzo wysoko. Porównywanie Sea of Madness, czy Heaven Can Wait do takiego gówna, to profanacja moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Pierre Dolinski pisze: pt wrz 24, 2021 3:01 pm
Cold pisze: pt wrz 24, 2021 2:58 pm Jeśli The Parchment i Hell On Earth nie zasługują nawet na 1 punkt, to ciekawym, jak Pierre oceniłbyś takie Sea Of Madness czy Heaven Can Wait? :lol:
Bardzo wysoko. Porównywanie Sea of Madness, czy Heaven Can Wait do takiego gówna, to profanacja moim zdaniem.
Bez przesady. Sea of Madness i Heaven Can Wait (głównie przez refren) to kawałki które na SiT mogły by się w ogóle nie znaleźć, trochę wypełniacze. Hell on Earth je zjada, mimo iż Senjutsu ogólnie oceniam tak 4,5/10
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 5490

To Twoje zdanie. Ja mam inne. 8)
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Pierre Dolinski pisze: pt wrz 24, 2021 3:01 pm

Gdyby Maiden nagrywali kawałki pokroju Heaven Can Wait czy Sea Od Madness byliby podrzędnym, drugo- lub trzecioligowym zespolikiem.
Moim zdaniem The Parchment i Hell On Earth byłyby ozdobą każdego albumu, nawet tych "kultowych" z lat 80. Dla mnie to są kawałki pokroju To Tame a Land czy The Legacy.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Gdyby Maiden nagrywali tylko kawałki pokroju The Parchment czy Hell On Earth to by nie wyszli z garażu.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bynajmniej...
Deleted User 5490

Gdyby w latach 80tych zaczęli od takiego dziaderstwa jak na Senjutsu, to nikt by ich nawet do garażu nie wpuścił, a Rod wziąłby pod skrzydła inną kapelę.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Po trosze się zgadzam, w latach 80. musiało być przecież "patataj, patataj, patataj". Pewnie w tamtej dekadzie takie Brave New World też by przepadło z kretesem. Ale czasy się zmieniły i ludziska bardziej otwarte umysły mieć zaczęli :)
Deleted User 5490

To raczej nazywa się zgąbczeniem mózgów. ;) Jeśli to jest objaw otwarcia umysłu, to ja jestem nowojorskim, włoskim gangsterem i nazywam się Sergio Mascarpone.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

:lol: :lol:

No to mojemu zgąbczałemu mózgowi spodobało się kilka rzeczy z Senjutsu (choć bez nadmiernych ochów i achów). I jest mi z tym dobrze 8) :wink:
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Ja chyba też mam trochę gąbki w głowie bo kilka utworów na "Senjutsu" jest niezłych i dobrze mi się słucha :-) a z tych staaaaarych albumów najlepiej mi się słucha The number of the beast, Piece of mind, Powerslave i Seventh son, choć i w nich są kawałki średnie. Na trochę niższym poziomie jest Somewhere in time i Fear of the dark, a dalej albumy z pierwszym wokalistą oraz No prayer for the dying, chociaż i tak mogęich słuchać w całości, ponieważ mają to minimum jakości przyzwoitości. W ogóle Iron Maiden to dlamnie jedyny wykonawca muzyczny, do którego wszystkich płyt studyjnych mogę wracać, choć płyty są na różnym poziomie. Do Senjutsu również będę wracał :-)
"Still my heart calculate and pray"
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Poczytałem sobie trochę wypowiedzi tzw. zwykłych ludzi (= nie krytyków muzycznych czy różnych takich) z krajów anglojęzycznych o "Senjutsu" i tam często przewija się opinia, którą można podsumować tak: muzyka zrobiona przez emerytów, przeznaczona dla mieszkańców domów spokojnej starości.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Zakkahletz pisze: sob wrz 25, 2021 10:16 am Poczytałem sobie trochę wypowiedzi tzw. zwykłych ludzi (= nie krytyków muzycznych czy różnych takich) z krajów anglojęzycznych o "Senjutsu" i tam często przewija się opinia, którą można podsumować tak: muzyka zrobiona przez emerytów, przeznaczona dla mieszkańców domów spokojnej starości.
I ja się pod tym podpisuję.

Fajnie, że jeszcze chce im się nagrywać, ale to już nie to samo co w latach 80, 90 i 00.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zakkahletz pisze: sob wrz 25, 2021 10:16 am Poczytałem sobie trochę wypowiedzi tzw. zwykłych ludzi (= nie krytyków muzycznych czy różnych takich) z krajów anglojęzycznych o "Senjutsu" i tam często przewija się opinia, którą można podsumować tak: muzyka zrobiona przez emerytów, przeznaczona dla mieszkańców domów spokojnej starości.
Równie dużo opinii "zwykłych ludzi" na zagranicznych forach, znajdziesz w stylu: "za***sty album, najlepszy od lat!" ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Emilio pisze: sob wrz 25, 2021 3:15 pmRównie dużo opinii "zwykłych ludzi" na zagranicznych forach, znajdziesz w stylu: "za***sty album, najlepszy od lat!" ;)
Bo może to są opinie tych mieszkańców takich domów?
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Cytując klasyka "Opinia jest jak dziura w dupie, każdy ma swoją"
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Minęły trzy tygodnie i kolejne przesłuchania. Umocniły mnie w opinii: album 7/10, a ostatnie dwa utwory są na miarę największych klasyków.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Zakkahletz pisze:Bo może to są opinie tych mieszkańców takich domów?
Nie przesadzałbym :) Ani w jedną (najlepszy album od x lat itd.) ani w drugą (wiadomo) stronę.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Wciąż słucham Senjutsu minimum raz dziennie, a Hell on Earth to wybitny numer
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bon Dzosef pisze: ndz wrz 26, 2021 11:40 pm Wciąż słucham Senjutsu minimum raz dziennie, a Hell on Earth to wybitny numer

Obrazek :pijak:
ODPOWIEDZ