Powerslave

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 8449

Re: Powerslave

Post autor: Deleted User 8449 »

sajki pisze: śr mar 20, 2024 9:34 pm Ja Duellists średnio lubię głównie przez obciachowy refren.

Mi nie wchodzi refren w Back in the Village, gdyby nie refren zaliczałbym ten utwór dużo wyżej. Takie trochę klepane. No, ale instrumentalnie już inna rozmowa.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Widzę, że gustujemy w innych refrenach- piszesz pozytywnie jeszcze o Die With Your Boots i When the River, które to wg mnie refreny mają wyjątkowo kiepskie.
Deleted User 8449

Post autor: Deleted User 8449 »

Die With Your Boots On kocham całościowo. Dla mnie ten utwór to esencja takiego Ajron bez trzymanki. Plus wspomnienia z Chorzowa 2005. Ten utwór ma wyjątkowy potencjał koncertowy.

River ma refren kiepski, ale ma bardzo fajne wstawki gitarowe i dobre zwrotki. Na tle Bosowej beznadziei jest jasnym punktem.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Dla mnie jeden z najgorszych kawałków IM w ogóle. Te roczkowe wesołkowate riffy mnie odrzucają.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

Ostatnio sporo słucham tego albumu, top 3 oczywiscie, kiedys byl top 4, ale teraz wyzej stawiam zarowno niz SiT I Syn. Tylko 3 utwory uwazane za najlepsze na albumie, ja uwazam za najsłabsze. Mariner - przegadany, jakby go skrocic o 5-6 minut byloby lepiej, Powerslave poza pierwsza solówka Murraya i instrumentalna czescia potem, dla mnie nie ma juz nic do zaoferowania a Aces mi sie znudzil. Wyzej stawiam kompozycje nr 2,3,4,5,6 świetny jest ten środek :)
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Duellists i Back in the Village zawsze mi się wydawały lekko niedoceniane, a Rime natomiast przeceniany, mnie ten utwór też często nudził i wydawał mi się przerostem formy nad treścią; jednym słowem, Harris chce być progresywny na siłę :D
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

Caracalized pisze: pt gru 19, 2025 8:36 pm Duellists i Back in the Village zawsze mi się wydawały lekko niedoceniane, a Rime natomiast przeceniany, mnie ten utwór też często nudził i wydawał mi się przerostem formy nad treścią; jednym słowem, Harris chce być progresywny na siłę :D
On robi taki progres jak DT od ostatnich 20 lat, czyli regres :>
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Senjutsu jest najdobitniejszym dowodem na to jak bardzo regresywnym zespołem jest Maiden. Dosłownie, rock regresywny :D
Powerslave100
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Powerslave100 »

1.Rime of the Ancient Mariner
2.Powerslave
3.Aces High
4.The Duellists
5.Two Minutes to Midnight
6.Back in the Village
7.Flash of the Blade