Powerslave
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- nomad85
- -#Prisoner

Powerslave
Nie wiem czy była tu jakaś szersza dyskusja apropo tej płyty tak więc wszczynam ją..
Wg.mnie jest to jedna z lepszych płyt Iron Maiden. U mnie mieści się w pierwszej szóstce,a to już coś. Znajduje sie na niej moja ulubiona pieśń Ironów, Ryme of the Ancient Mariner,najlepsza rzecz jaką w życiu słyszałem. Utwór który przenosi mnie do innego świata,praktycznie doskonały .Poza tym 2 wielkie hity Ironów Aces High i 2 Minutes ,kawał dobrego Heavy Metalu ,no i Egipska Opowieść Powerslave. Innym ciekawym kawałkiem jest Deullists ,gdzie solówka jest dłuższa niż reszta utworu .Pozostałe utwory przechodza troche bez echa ,ale to nic nie szkodzi.
Dla mnie ta płyta zawsze będzie jedną z najbardziej reprezentatywnych dla Ironów ,poza tym mam do niej duży sentyment .
A co wy sądzicie?
Wg.mnie jest to jedna z lepszych płyt Iron Maiden. U mnie mieści się w pierwszej szóstce,a to już coś. Znajduje sie na niej moja ulubiona pieśń Ironów, Ryme of the Ancient Mariner,najlepsza rzecz jaką w życiu słyszałem. Utwór który przenosi mnie do innego świata,praktycznie doskonały .Poza tym 2 wielkie hity Ironów Aces High i 2 Minutes ,kawał dobrego Heavy Metalu ,no i Egipska Opowieść Powerslave. Innym ciekawym kawałkiem jest Deullists ,gdzie solówka jest dłuższa niż reszta utworu .Pozostałe utwory przechodza troche bez echa ,ale to nic nie szkodzi.
Dla mnie ta płyta zawsze będzie jedną z najbardziej reprezentatywnych dla Ironów ,poza tym mam do niej duży sentyment .
A co wy sądzicie?
-
Adrian Borgnine
- -#Wrathchild

Re: Powerslave
Pierwszy! No cóż.... Zgadzam się z tobą, Powerslave pierwszy tak naprawdę mi się spodobał. Każdy kawałek jest bardzo dobry, a szczególnie Powerslave który wymiata swoim klimatem. Co prawda dzisiaj nie jest ona na pierwszym miejscu u mnie (na drugim
), ale mimo to jest wspaniała, każdy kawałek ma w sobie coś dobrego do zaoferowania. Szczególnie przydatny był przy tym jak pisałem moje opowiadania, ta płyta daje niesamowitą wenę i przenosi w inne miejsce! :solo
drugi
faaaaaajna plyta [bo IM] ale moim zdaniem nie jest jedna z najlepszych i raczej rzadko jej slucham
faaaaaajna plyta [bo IM] ale moim zdaniem nie jest jedna z najlepszych i raczej rzadko jej slucham
dobra płyta, takie solidne dziełko ironów
lubię, ale to moge powiedzieć o każdej ich płycie
lubię, ale to moge powiedzieć o każdej ich płycie
-
_Sand_man_
- -#Invader

Płyta na wysokim "żelaznym" poziomie, ale gorsza od następczyni czyli SoT
-
Deleted User 1309
Według mnie również jest gorsza od poprzedniczkiale gorsza od następczyni czyli SoT
- nomad85
- -#Prisoner

Ja ją akurat stawiam na równi z SOT ,SOT jest równiejsza ale Powerslave ma wiecej klasyków ,więc remis.
Dla mnie ta płyta jest dobra, ale bez przesady. Najbardziej lubię Aces High i Powerslave.
Troszke mnie miejscami drazni zbyt krzykliwy wokal Brucea i nie bardzo lubie brzmienie perkusji. 50% plyty swietne, drugie 50% wlasciwie tez jesli chodzi o gitary.
dla mnie każda płyta Maidenów jest gorsza od Somewhere In Timenomad85 pisze:Ja ją akurat stawiam na równi z SOT ,SOT jest równiejsza ale Powerslave ma wiecej klasyków ,więc remis.
Poweslave trzyma poziom i praktycznie nie ma słabych punktów, Aces High powienien być kalsykiem pokroju Troopera, szkoda, że tak nie jest
Nawet 7 synów, Brave new world? Czy może mały sarkazm?MiKi pisze:
dla mnie każda płyta Maidenów jest gorsza od Somewhere In Time
Powerslave, płyta niezła, choć cały środek do piachu. Oczywiście 23:58 najlepsza. I tak się zastanawiam, czemu ten temat jeszcze tu jest, skoro o Powerslavie można mówić w Ankietach...
...pierwsze i ostatnie 2 walki-klasyka i cudo
a srodkowe
jak dla mnie 3 i 5 oraz 4 i 6 maja baaardzo podobny motyw 
żaden sarkazm, SiT to mój ulubiony albumzygfryd pisze:Nawet 7 synów, Brave new world? Czy może mały sarkazm?MiKi pisze:
dla mnie każda płyta Maidenów jest gorsza od Somewhere In Time![]()
Powerslave to czolowka moich ulubionych plyt maiden. Jest zaraz za Seventh Son Of A Seventh Son i Somewhere in Time. Posiada swietne kompozycje jak Powerslave czy Rime Of The Ancient Mariner oraz koncertowe killery jak 2 Minutes To Midnight czy Aces High. Klimat, to nastepna rzecz za jaka cenie ten krazek. Zreszta co tu duzo pisac, bardzo dobra plyta 
-
poison-girl
- -#Invader

to byla jedna z pierwszych plyt Ironow ktore uslyszalam i moze dlatego bardzo ja lubie chociaz ostatnio slucham jej raczej rzadko
szczegolnie lubie piosenke tytulowa (fajnie wychodzi tez na koncertach)
no i oczywiscie plyta ma bardzo fajna okladke
jedna z najbardziej klimatycznych
szczegolnie lubie piosenke tytulowa (fajnie wychodzi tez na koncertach)
no i oczywiscie plyta ma bardzo fajna okladke
jedna z najbardziej klimatycznych
- Slav The Great
- -#Prisoner

Powerslave nalezy do płyt ktore sa na dole mojego rankingu płyt IM.Pierwsze co mi sie nie podoba to własnie okładka.Klimatyczna jest,ale moim zdaniem zbyt taka banalna i słabo wykonana.
5 z 8 utworów jest naprawde dobra,a reszta nie w moim guscie.Losfer Words Big Orra,Flash Of The Blade, The Duellists w ogole nie pasuja mi do tego albumu.Powiem szczerze,ze nie lubie słuchac tych piosenek.W pewnym sensie niszczą album.
Co do reszty utworów mam takie zdanie jak wiekszosc.Naprawde dobre.Szczególnie bardzo lubiany Powerslave:)
5 z 8 utworów jest naprawde dobra,a reszta nie w moim guscie.Losfer Words Big Orra,Flash Of The Blade, The Duellists w ogole nie pasuja mi do tego albumu.Powiem szczerze,ze nie lubie słuchac tych piosenek.W pewnym sensie niszczą album.
Co do reszty utworów mam takie zdanie jak wiekszosc.Naprawde dobre.Szczególnie bardzo lubiany Powerslave:)
No to mnie się podoba, wreszcie ktoś docenił boskość tej płytkiMiKi pisze:SiT to mój ulubiony album
Masz znakomity gust
- nomad85
- -#Prisoner

Ludzie ale przede wszytkim Ancient Mariner ,ta piosenka to isne arcydzieło ,najlepsza rzecz jaka powstała w muzyce rockowej
Do :Slav the Great :ta okładka rządzi ,które wg.ciebie śa lepsze może Dance of Death co?
Do :Slav the Great :ta okładka rządzi ,które wg.ciebie śa lepsze może Dance of Death co?
z tym zdaniem nie da się nie zgodzićnomad85 pisze:Ludzie ale przede wszytkim Ancient Mariner ,ta piosenka to isne arcydzieło ,najlepsza rzecz jaka powstała w muzyce rockowej
utwór maxymalnie rozbudowany i wielowątkowy, istne arcydzieło
w sumie ja śmiem to nazwać dziełem wręcz epokowym
Czy ja wiem czy Rime jest taki świetny? Moimz osobistym zdaniem Siódmy syn przewyszsa marynarza
Nie ulega jednak wątpliwosci, że Aces High jest jednym z lepszych kawałków jakie stworzyli. Do 23:58 musiałem sie jakis czas przekonywać jednak teraz nie wyobrażam sobie tej płyty bez tego kawałka
Nie ulega jednak wątpliwosci, że Aces High jest jednym z lepszych kawałków jakie stworzyli. Do 23:58 musiałem sie jakis czas przekonywać jednak teraz nie wyobrażam sobie tej płyty bez tego kawałka