Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
No całkiem fajny numer. Coś jak Painkiller
Mam nadzieję ,że pomimo duża część płyty to intra płyta będzie całkowicie heavymetalowa 
-
Deleted User 622
Jest autoplagiatem przede wszystkimherki pisze:utwór "Judas Rising" jest jak dla mnie jednym z najlepszych w ich historii
Ostatnio zmieniony wt kwie 22, 2008 4:21 pm przez Deleted User 622, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja w tym utworze nie slysze Painkillera, za to kojarzy mi sie z power metalem
. Podoba mi sie, choc nie powalil mnie na kolana. Intro fajne, solo srednie, za duzo chorkow (Nostradamus, Nostradamus) i klawiszy, Halford w doskonalej formie. Mam nadzieje, ze na innych utworach zaspiewa tez falsetem. Brzmienie zjechane, ale to przez sam plik mp3, nie pamietacie juz jak bylo z promosami najnowszego Iron Maiden?
Popieram, Painkiller to bardzo dobra plyta, lecz wcale nie bije na glowe reszty produkcji.herki pisze:Nie podzielam spustu nad albumem Painkiller. Owszem jest zajebisty, ale są o wiele lepsze płyty JPtomtomala pisze:Painkiller to ich szczytowe osiągnięcie. Płyta kosmos zupełnie odbiegająca od poprzednich produkcji. Judasy więcej nie nagrają takiej płyty i nie ma się co łudzić, że Nostradamus będzie taki. Ja spodziewam się powtórki AoR, która moim zdaniem była całkiem przyjemną płyta. Bez ochów i achów, ale jednak dało się tego posłuchać i to kilkanaście razy :laugh
A AoR był typowym średniakiem, jednak utwór "Judas Rising" jest jak dla mnie jednym z najlepszych w ich historii
AoR >> pseudojudasowe wypociny z Ripperem
AoR to byla imo solidna Judasowa robota, dobry album i tyle.
Co do najnowszego utworu, to te klawisze w srodku to dla mnie straszny minus, ten fragment powoduje u mnie odruch wymiotny. Solowki do najlepszych nie naleza( po jednym z najlepszych duetow gitarowych spodziewalem sie czegos wiecej) , ale nie przynosza wstydu. Halford w bardzo dobrej dyspozycji (operowe wokalizy bardzo mi sie podobaja). O ile AoR był poniekad ukłonem w strone starych fanow (starych plyt) tak Nostradamus wydaje mi sie byc adresowany to entuzjastow nowszych odmian metalu (power/speed ? ). Zobaczymy jak to im wyjdzie poki co nie ma sie czym zachwycac, ani nie ma nad czym plakac, utwor jest nienajgorszy mimo wszystko.
AoR to byla imo solidna Judasowa robota, dobry album i tyle.
Co do najnowszego utworu, to te klawisze w srodku to dla mnie straszny minus, ten fragment powoduje u mnie odruch wymiotny. Solowki do najlepszych nie naleza( po jednym z najlepszych duetow gitarowych spodziewalem sie czegos wiecej) , ale nie przynosza wstydu. Halford w bardzo dobrej dyspozycji (operowe wokalizy bardzo mi sie podobaja). O ile AoR był poniekad ukłonem w strone starych fanow (starych plyt) tak Nostradamus wydaje mi sie byc adresowany to entuzjastow nowszych odmian metalu (power/speed ? ). Zobaczymy jak to im wyjdzie poki co nie ma sie czym zachwycac, ani nie ma nad czym plakac, utwor jest nienajgorszy mimo wszystko.
Na MySpace jest jeden kawałek z tej płyty.Nie jest tak źle.Można posłuchaćStormshield pisze:Gównem stulecia będzie nowe Cryptopsy:
"Po pierwsze chcieliśmy mieć kogoś, kto klawiszami i samplami mógłby dodać muzyce nieco więcej atmosfery. Chcieliśmy czegoś miejscami naprawdę ekstremalnego, ale i niekiedy melodyjnego i z klimatem."
- likipiki
- -#Lord of the flies

przesłuchałem! ja nie chcę być chamski, ale mam wrażenie, że zbliżająca się płyta (jeśli będzie w podobnym klimacie do tego kawałka) ma za zadanie zbić średnią wieku publiczności do 16 lat 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
A mnie się bardzo podoba Revolution i uważam, zę jest jednym z najlepszych w ich historiiherki pisze:A AoR był typowym średniakiem, jednak utwór "Judas Rising" jest jak dla mnie jednym z najlepszych w ich historii
Jeżeli to ma być concept album (a zakładam, że tak ma być) to wyciąganie jednego kawałka nic nam nie da. Trzeba spokojnie poczekać na całość - może jest w tym jakiś większy, ukryty sens. Mam jednak nadzieję, że inny niż katowanie nas całą płytą na koncertach jak miało to w przypadku AMLOAD.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

No niezły kawałek. Mogliby tyko mniej razy powtarzać "Nostradamus" bo brzmi to jak "Go! Go! Powers Rangers" 
Nemesis...as one we stand!!
osz fak, przesłuchałem. po ostatniej płycie była nadzieje że polubię judas ale to już chyba nieaktualne

delikatnie rzecz ujmującsz pisze:wieś, tragedia i muzyka ludowa
przesłuchałem.
Wstęp- tragedia.
Wchodzą gitary- jest nadzieja.
Refren- nie ma nadziei.
Nostrdamus- our salvation :laugh okropne są te wokale i chórki.
Wstęp- tragedia.
Wchodzą gitary- jest nadzieja.
Refren- nie ma nadziei.
Nostrdamus- our salvation :laugh okropne są te wokale i chórki.
Judas Priest to wielki zespół od Sad Wings of Destiny do Defenders of the Faith i na Painkillerze ,reszta albumów jest albo średnia albo słaba, ten który jest omawiany jest bardzo słaby, brakuje tego wszystkiego za to ludzie pokochali ten zespół, wiem że oni są symbolem ciągłego rozwoju w heavy, ale bez przesady, faktycznie utwór pisany pod najmłodszą częśc fanów metalu, szkoda, ale ja nie miałem nadzei,sądząć po zapowiedzi, szczerze mówiąc jak tak ma wyglądać cały album, to Turbo i Rocka Rolla będą znacznie lepsze.
-
Deleted User 804
Niezły jesteś, skoro z jednego kawałka w kiepskiej jakości mp3 możesz oceniać cały album. szacunIM_Power pisze:Judas Priest to wielki zespół od Sad Wings of Destiny do Defenders of the Faith i na Painkillerze ,reszta albumów jest albo średnia albo słaba, ten który jest omawiany jest bardzo słaby
Jak na Judasów kawałek dość mało porywający, choć pewnie to wina jakości tej mp3. Gitary są zapewne świetne, tylko że na razie strasznie nieczysto je słychać, zresztą jak wszystko inne. A co do refrenu to całkiem nieźle wyszedł, zwłaszcza jeśli chcieli mieć wplecione w niego "Nostradamus"
A mnie się ten pisoenek bardzo podoba 
ja się przyznam, że nie rozumiem tej piosenki.. o co w niej chodzi?
dla mnie Judas Priest to 'Angel' i tyle.. rotfl
dla mnie Judas Priest to 'Angel' i tyle.. rotfl
ale biadolisz, litości... co ma jakośc mp3 do jakości utworu? to samo pierdolenie było przy katastrofie breega z amolad. też gadali że przez jakość mp3 tak kiepsko odbierany jest ten utwór. jakoś po wydaniu albumu ani trochę lepszy się nie stał. dobre brzmienie nie zmieni kompozycji, która powinna się bronić sama.Deleted User 804 pisze:Niezły jesteś, skoro z jednego kawałka w kiepskiej jakości mp3 możesz oceniać cały album. szacun
Jak na Judasów kawałek dość mało porywający, choć pewnie to wina jakości tej mp3.
-
Deleted User 804
Dla mnie jakość ma znaczenie. Równie dobrze możesz porównywać zjechaną kasetę z płytą CD. Podobnie słyszałem różnice w RoBB któa była dla mnie spora, a że ty tego nie słyszysz nie oznacza że wszyscy o innym zdaniu "pierdolą" czy biadolą. Ewentualnie zainwestuj w nowe głośniki to może usłyszysz różnicę.Matek pisze:le biadolisz, litości... co ma jakośc mp3 do jakości utworu? to samo pierdolenie było przy katastrofie breega z amolad. też gadali że przez jakość mp3 tak kiepsko odbierany jest ten utwór. jakoś po wydaniu albumu ani trochę lepszy się nie stał.
Przerób wszystkie kawałki jakie masz na mp3 32kb/s. Różnicy też nie będzie bo obronią się same, a ty będziesz mógł zmieścić wszystko na jednej płycie by móc mieć je zawsze przy sobieMatek pisze:dobre brzmienie nie zmieni kompozycji, która powinna się bronić sama.
-
Deleted User 357
Zmienić "Nostradamus" na "Odin" i mamy nową płytę Manowar. Porażka roku się zapowiada 
tak, tak... najlepiej założyć że rozmówca nie wie o czym gadaDeleted User 804 pisze:Dla mnie jakość ma znaczenie. Równie dobrze możesz porównywać zjechaną kasetę z płytą CD. Podobnie słyszałem różnice w RoBB któa była dla mnie spora, a że ty tego nie słyszysz nie oznacza że wszyscy o innym zdaniu "pierdolą" czy biadolą. Ewentualnie zainwestuj w nowe głośniki to może usłyszysz różnicę.Matek pisze:le biadolisz, litości... co ma jakośc mp3 do jakości utworu? to samo pierdolenie było przy katastrofie breega z amolad. też gadali że przez jakość mp3 tak kiepsko odbierany jest ten utwór. jakoś po wydaniu albumu ani trochę lepszy się nie stał.Przerób wszystkie kawałki jakie masz na mp3 32kb/s. Różnicy też nie będzie bo obronią się same, a ty będziesz mógł zmieścić wszystko na jednej płycie by móc mieć je zawsze przy sobieMatek pisze:dobre brzmienie nie zmieni kompozycji, która powinna się bronić sama.
utwor nie jest zly. czuc styl JP. refren moze taki troche no...