Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ghost
A Antyradio to taki TVN
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Patrząc na ostatnie pokazy hehe humorku TVN i "śmieszne" artykuły Antyradia - zgoda.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Pytanie jakie oceny przypadłyby tym płytom w Teraz Rocku, gdyby Ghost nie był gigantem na rynku 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jest już Papa IV, niestety bez nowej muzyki.
-
Deleted User 2259
Przesluchałem ta ostatnia płyte <wersja z bonusami> Wokal zblizony trochę do niezyjecego wokalisty Threshold z plyty Subsurface. Slyszę tu Queen, Maiden, Diamonda, Muse, Floydów, Dylana, Sabbs, The Beatles, Stones, Abba, Bee Gees, różne ejtisy, muzyke filmowa, i masę innych. Bas fajnie wysuniety z przodu, werebel brzmi trochę Portnoyowsko <ale to sa momenty> miałem nadzieje, ze oni graja wiecej solówek, i rozloza mnie na łopaki jakimś zabójczym solo. Instrumental się rozkręca dopiero przed 18 minutą, i to jest spoko granie. Gdy słyszę saksofon, to mam od razu skojarzenia z Supertramp <wiadomo mistrzowie> ładny finał - brawo Ghost. Drugi instrumental też bardzo ok, słyszę tu Transatlantic i Neala Morse'a.
Covery można posłuchać raz, i styknie.
Jedno mi nie daje spokoju: Kim jest ten kolo z okładki?
Moja ocena: 6/10 - mało komu daję nawet 8, wiec mysle, ze to sprawiedliwa ocena (jak na pierwszy odsluch) ale na koncert bym się raczej nie wybrał. Nie byłem na trasie Maiden England, wiec nie musiałem ich słuchać.
Covery można posłuchać raz, i styknie.
Jedno mi nie daje spokoju: Kim jest ten kolo z okładki?
Moja ocena: 6/10 - mało komu daję nawet 8, wiec mysle, ze to sprawiedliwa ocena (jak na pierwszy odsluch) ale na koncert bym się raczej nie wybrał. Nie byłem na trasie Maiden England, wiec nie musiałem ich słuchać.
Posłuchaj sobie ich debiut. Myśle, że bardziej Ci podejdzie.
Co do okładki - na pewno była inspirowana Papieżem Innocentym X, ale nic więcej na ten temat mi nie wiadomo, może @Schizoid będzie wiedział.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Portret ... ocentego_X
Co do okładki - na pewno była inspirowana Papieżem Innocentym X, ale nic więcej na ten temat mi nie wiadomo, może @Schizoid będzie wiedział.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Portret ... ocentego_X
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Marketing to jedno, druga sprawa, że ten image jest dość oryginalny i pasuje do muzyki. Zwłaszcza w pierwszych latach działalności zespołu fajnie to współgrało.
- blackcocker
- -#Moderator

W mojej ocenie dość niska ocena biorąc pod uwagę, że pisałeś o tej płycie praktycznie tylko w superlatywach. Samo to ile inspiracji Tobias połączył w jedno spójne dzieło, sznyt kompozycyjny... Bardzo dobra płyta, a zespół piękny, a po katowickim koncercie jeszcze piękniejszy!
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Dla mnie ten numer to mieszanka Bowiego (pierwsza część) i typowego surf rocka