Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ghost

Post autor: Schizoid »

Dla mnie to ich najsłabszy album, aczkolwiek nie dziwi mnie, że większość uważa go za najlepszy. Napisany został w ten sposób, by wynieść zespół do rangi gwiazdy.

Obczaj jeszcze numery, które nie weszły na długograje: Zenith, Square Hammer, Kiss The Go-Goat i Mary On A Cross.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

U mnie też "Meliora" na pierwszym miejscu. Choć ja wszystkie albumy Ghost bardzo lubię. Są na równym poziomie.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

U mnie równy poziom <jak na pierwszy odsłuch> jedynie debiut dla mnie trochę odstaje.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dla mnie debiut najlepszy. Ale ten zespół to i tak najbardziej... przedstawienie. To mi się podobało. Tylko musi być na hali / w klubie. Open air, zwłaszcza w ciągu dnia, bardzo dużo traci.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Opus>Precel>Infesti>Meliora. Nowa płyta ma być cięższa, więc pewnie będzie coś w stylu Meliory.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Mogliby jakimś shredem zajechac :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To by było zupełnie nietrafione, gitary Ghosta nawiązują głównie do lat 70-tych, a same kompozycje są zazwyczaj utrzymane w średnich tempach. Nie ma tam miejsca na efekciarstwo spod znaku Zakka Wylde'a i jego kumpli.

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Kurwa i ty jesteś na forum metalowym? :facepalm: NAPIERDALAĆ!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

blackmailer pisze: sob lip 11, 2020 5:06 pm Kurwa i ty jesteś na forum metalowym? :facepalm: NAPIERDALAĆ!
Kolego, a o BLACK SABBATH słyszłeś? :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Deleted User 2259

Tak tylko żartowałem, co chyba załapales. Slychac, ze oni latami 70 sie inspiruja, gdzie jeszze malo shredu bylo, ale widac, ze kombinuja z plyty na plyte, wiec kto wie. Ja bym sie nie obrazil, jakby jakies elementy techno przerzucili do swojej tworczosci. Bym sie pogibał przynajmniej.

:jee: :B x4
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: sob lip 11, 2020 3:26 pm Obczaj jeszcze numery, które nie weszły na długograje: Zenith, Square Hammer, Kiss The Go-Goat i Mary On A Cross.
Koniecznie, wszystkie bardzo dobre.
Invader pisze: sob lip 11, 2020 3:21 pm Jak na ten moment, Meliora mi się najbardziej podoba. Widziałem 2 teledyski: Cirice oraz He Is, super sprawa.
Jeśli chodzi o teledyski to wszystkie są na wysokim poziomie, to możesz ogarnąć.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W najbliższym czasie prawdopodobnie dostaniemy nowy utwór, Hunter's Moon. Konkretów brak, ale widnieje w oficjalnej bazie danych kompozycji Ghosta. Analogiczna sytuacja była rok temu.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Papa i The Hellacopters wykonali Sympathy For The Devil w szwedzkim TV show: https://www.youtube.com/watch?v=6jp_J6Z ... =emb_title

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: pt lip 31, 2020 1:40 pm W najbliższym czasie prawdopodobnie dostaniemy nowy utwór, Hunter's Moon. Konkretów brak, ale widnieje w oficjalnej bazie danych kompozycji Ghosta. Analogiczna sytuacja była rok temu.
A co z tym?
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No właśnie... Wczoraj po zobaczeniu podbitego tematu myślałem że się doczekaliśmy. Sympathy sympatyczne, ale chciałbym w końcu usłyszeć ten nowy numer.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trudno powiedzieć, o co z nim chodzi. Możliwe, że powstał na potrzeby jakiegoś filmu lub serialu, ale z uwagi na wirusa, wiele premier ma obsuwy. Na ten moment w bazie danych nie ma żadnego innego utworu Ghost, którego nie byłoby tam wcześniej (aczkolwiek Forge widnieje jako współautor jakiejś kompozycji, prawdopodobnie szykuje się collab z zespołem, którego nazwy już nie pamiętam), więc Hunter's Moon raczej nie jest kawałkiem z nowej płyty.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Płyta wyjdzie w październiku. Według planu trasa w listopadzie. Z tego, co Tobias mówił jakiś czas temu, to jesień 2021 przypadać ma Europie, choć to oczywiście mogło ulec zmianie.

Obrazek

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

czyli latem moze wczesną jesienią mozemy sie spodziewac pierwszego singla ;)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

No i to jest świetny news! :jee:
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Anu, oby teraz byli bliżej niż Hamburg ;)
ODPOWIEDZ