Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: Thrash Metal

Post autor: LukaSieka »

Felcio pisze: ↑ndz mar 29, 2020 8:22 pm Fajnie widzieć że ktoś docenia również trzecią płyte Terrible Certainty. Wśród dzisiejszych fanów Kreatora troche zapomniana rzecz. Na pewno najrzadziej wymieniana jako te czołowe nagrania.
"Terrible Certainty" jest mocno pomijany ostatnimi laty. Kiedyś Kreatora często ludzie kojarzyli z tym krążkiem i "Pleasure To Kill" oraz" Extreme Aggression", "Coma Of Souls". Pewnie to bardziej za sprawą tego, że Kreator po tej płycie wystąpił na metalmanii, gdzie zagrali ponad połowę materiału z "Terrible Certainty". Tak czy owak świetny materiał. Szkoda, że ostatnio Mille w ogóle pomija takie kawałki jak "Toxic Trace" czy "Behind The Mirror". Utwór tytułowy przez długie lata był nieodzownym elementem koncertów Kreatora. No, ale widać, że nie pasuje on zbytnio do dzisiejszego oblicza Kreatora.
Baj de łej - też bardzo lubie EPkę "Out Of The Dark... Into The Light". I choć mimo, że jest tam tylko jeden nowy utwór, cover Raven i trzy kawałki koncertowe, to jakoś tak mam duży sentyment do tego materiału. Zwłaszcza do tej wersji "Awakening Of The Gods". Chyba w dużej mierze dlatego, że "Terrible Certainty i "Out Of The Dark..." to były moje dwie pierwsze nie przegrywane, lecz kupione w sklepie kasety :). Wydanie Tact, ale zawsze :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Ja tylko dorzucę swoje 3 grosze, że okładka "Terrible Certainty" jest jedną z moich ulubionych tego zespołu i ogólnie. Ma świetny klimat starego thrashu.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

To ja tylko wspomnę, że cenię najwyżej "Pleasure To Kill" bo to płyta która w 1986 roku przesuwała granice gatunku (razem z dwoma innymi). Oczywiście ważne jest to, że to świetne numery po prostu z taką ilością jadu jak na mało którym krążku.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ktoś wie co to za zespół? Okładka taka, że goscie są na imprezie i rzyga jeden na zielono koleś. Było gdzieś wrzucone w temacie teraz słucham, ale nie mogę znaleźć. Zdan albo LukaSieka to chyba wrzucali.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Kojarzy mi się to z Municipal Waste "The Art Of Partying".
Deleted User 2259

Tak to to. Dzięki :)

Obadam to. Choć nie za bardzo wiem jak się je Crossover Thrash jak jest napisane. Ale okładka mnie zaintrygowała.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

To dobra płyta Municipal.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Invader pisze: ↑pn mar 30, 2020 6:03 pm Tak to to. Dzięki :)

Obadam to. Choć nie za bardzo wiem jak się je Crossover Thrash jak jest napisane. Ale okładka mnie zaintrygowała.
To taki thrash metal napędzany mocno (mocniej niż zwykle) punkiem i hardcore. Krótsze utwory, zwykle mocno szybkie z mocno krzyczanym wokalem. Ja tam uwielbiam ;) (przy czym ten opis nie zawsze nadaje się do wszystkich zespołów i albumów)
Deleted User 2259

Żeby tylko to na yt było. Za jakieś 30 minut odpalę i zdam relacje. Mam nadzieję, ze jakies solówki tam sa. Z USA Sa?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Invader pisze: ↑pn mar 30, 2020 6:20 pm Żeby tylko to na yt było. Za jakieś 30 minut odpalę i zdam relacje. Mam nadzieję, ze jakies solówki tam sa. Z USA Sa?
Z USA. Są solówki.
Deleted User 2259

Za kilka utworów A7X ich puszczam. Króciutka płyta tylko 32 minuty.
Deleted User 2259

Obrazek

Skojarzenia ze Slayer/Anthrax a zawsze wolałem Mete i Megadeth z wielkiej czwórki. Trochę Testamentu też tu słyszę. Póki co niezłe granie 6/10 daje :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zdan pisze: ↑pn mar 30, 2020 5:54 pm To ja tylko wspomnę, że cenię najwyżej "Pleasure To Kill"
:lol: :lol: :lol:

Jakby ktoś zaś pytał, dlaczego to dla mnie jest oczywiste :lol:
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Za mało o tym napisałem? Mogę jeszcze! ;)
Deleted User 2259

Zdan top 50 płyt wszech czasów byś mógł zrobić?
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Kristo Pano w malinach! Thrashowych? Czy tak ogólnie?
Deleted User 2259

Moze być sam Thrash, jak nei dasz rady ogólnie :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dałbym radę ale musiałbyś bardziej mi nakreślić jak to widzisz. Czy 50 płyt według mnie czy mam podejść do tego bardziej obiektywnie etc.? W przypadku 50 ogólnie to musiałbym przysiąść długo. Z thrashowymi byłoby odrobinę łatwiej (mniejszy zakres).
Deleted User 2259

Zdan pisze: ↑pn mar 30, 2020 8:33 pm Dałbym radę ale musiałbyś bardziej mi nakreślić jak to widzisz. Czy 50 płyt według mnie czy mam podejść do tego bardziej obiektywnie etc.? W przypadku 50 ogólnie to musiałbym przysiąść długo. Z thrashowymi byłoby odrobinę łatwiej (mniejszy zakres).
Obiektywnie/subiektywnie zalezy od Twoich preferencji, tylko studyjne, jak to wyglada to masz w dziale ankiety.

Np lista Vorgela"

viewtopic.php?f=47&t=13984

Zasady w 1 poscie na 1 stronie
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Invader pisze: ↑pn mar 30, 2020 8:37 pm
Zdan pisze: ↑pn mar 30, 2020 8:33 pm Dałbym radę ale musiałbyś bardziej mi nakreślić jak to widzisz. Czy 50 płyt według mnie czy mam podejść do tego bardziej obiektywnie etc.? W przypadku 50 ogólnie to musiałbym przysiąść długo. Z thrashowymi byłoby odrobinę łatwiej (mniejszy zakres).
Obiektywnie/subiektywnie zalezy od Twoich preferencji, tylko studyjne, jak to wyglada to masz w dziale ankiety.

Np lista Vorgela"

viewtopic.php?f=47&t=13984

Zasady w 1 poscie na 1 stronie
To rozjaśnia. Jak tylko będę miał chwilę to mogę zrobić coś takiego.
ODPOWIEDZ