Duży Edek zachwyca, aż łezka w oku się pojawiła
New Live DVD (EN VIVO!)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: New Live DVD (EN VIVO!)
Trailer w porządku, też uważam (i mam nadzieję), że dzielenie ekranu zrobili tylko pod kątem trailera - nie lubię takich zabaw.
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Słaby ten trailer, Bruce skrzeczy niemiłosiernie, w ogóle się tego nie da słuchać. Zamiast dzielonych ujęć wolałbym mieć możliwość oglądania każdego z Maidenów oddzielnie, tak jak to jest np na Cunning Stunts Metalliki.
Typowe wydawnictwo pod zdarcie kasy z fanów. W dobie YouTube HD takie wydawnictwa to nieporozumienie.
Ciekawe czy ten dokument to kolejna laurka pod adresem zespołu typu "jacy my jesteśmy fajni, jak dbamy o fanów, fani są najważniejsi, kochamy naszych fanów". Pewnie, że tak, bo niemało $$$$ wydają na ten zespół.
Tak naprawdę większy sens miało DVD z trasy AMOLAD, kiedy grali cały album. Tutaj nowością tak naprawdę będzie 5 kawałków w wersji live. Słabo.
Dlatego właśnie uważam, że o wiele bardziej interesującym wydawnictwem jest projekt Adriana, niż kolejne "dzieło" spółki Roda i Steve'a, które reszta zespołu i tak ma w dupie, dla nich tylko jest ważne, żeby trochę $$$$ przyniosło.
Typowe wydawnictwo pod zdarcie kasy z fanów. W dobie YouTube HD takie wydawnictwa to nieporozumienie.
Ciekawe czy ten dokument to kolejna laurka pod adresem zespołu typu "jacy my jesteśmy fajni, jak dbamy o fanów, fani są najważniejsi, kochamy naszych fanów". Pewnie, że tak, bo niemało $$$$ wydają na ten zespół.
Tak naprawdę większy sens miało DVD z trasy AMOLAD, kiedy grali cały album. Tutaj nowością tak naprawdę będzie 5 kawałków w wersji live. Słabo.
Dlatego właśnie uważam, że o wiele bardziej interesującym wydawnictwem jest projekt Adriana, niż kolejne "dzieło" spółki Roda i Steve'a, które reszta zespołu i tak ma w dupie, dla nich tylko jest ważne, żeby trochę $$$$ przyniosło.
Wiesz tu nie chodzi o prorokowanie ale o stwierdzenie faktu że ostatnio, pomimo spustu fanów, Dickinson na koncertach nie jest zbyt rewelacyjny.RALF pisze:Po kilku ujęciach bym tak nie prorokował!
Oczywiście DVD kupię obowiązkowo i z przyjemnością zasiądę przez telewizorem aby zobaczyć ten koncert i przekonać się jak to wyprodukowano.
Wystarczy że Nicko "pierdnie" coś o jakiejś trasie w tym roku a Ty już dokładną rozpiskę potrafisz podać (10x USA, 6xUE + Japonia + Mars) a teraz mówisz żeby po trailerze nic nie prorokowaćRALF pisze:Po kilku ujęciach bym tak nie prorokował!
Tylko że trailery są właśnie od tego co by prorokować
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2012 6:30 pm przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
Facet ma 54 lata i trudno się dziwić, choć np. na Bemowie nie byłem zawiedziony. Też mnie interesuje, jak to będzie finalnie wyglądało!??
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Podział ekranu to finalna wersja, która będzie także na DVD. Wystarczy przeczytać press release:

Akurat o formę Bruce'a bym się nie martwił, bo koncert w Santiago był jednym z najlepszych wokalnie występów na całej zeszłorocznej trasie. Spadek formy zaczął się w Europie, gdy grafik był bardziej napięty, a dodatkowo Bruce nie odpoczywał w przerwach między koncertami, a latał kiedy tylko mógł.
Więc tak ma wyglądać finalny produkt. IMHO ciekawie - zdecydowanie wolę to niż mega szybko zmieniające się ujęcia jak na RIR czy DOTR. Poza tym wierzę w montażowe zdolności ekipy Banger Film 100 razy bardziej niż w Steve'a Harrisa.extensive use is made of split screens so fans can follow the individual members closer
Akurat o formę Bruce'a bym się nie martwił, bo koncert w Santiago był jednym z najlepszych wokalnie występów na całej zeszłorocznej trasie. Spadek formy zaczął się w Europie, gdy grafik był bardziej napięty, a dodatkowo Bruce nie odpoczywał w przerwach między koncertami, a latał kiedy tylko mógł.
Ciężko coś wywnioskować po tak krótkim trailerze . Na razie największe wrażenie robi Edek jeden z najlepszych w historii zespołu . Forma Bruce'a jak to w trasie ... na LAD też było jak było ( patrz Aces High)
.
Who motivates the motivator
Trudno :/ Z dwojga złego wolę szybkie ujęcia...WICKER MAN pisze:Podział ekranu to finalna wersja
To może być OK pod warunkiem opcji wielko-matrycowej formatu - mam 36 calowy ekran, jak obraz wypełni matrycę, będzie ciekawie....
Mnie to będzie lekko rozpraszało chyba taki podział .
... no coż wole chyba tradycyjny montaż .
Ale RiR też mnie rozpraszało na początku z powodu nagłych cięć więc powinieniem sie przyzwyczaić też do nowego DVD .
Ale RiR też mnie rozpraszało na początku z powodu nagłych cięć więc powinieniem sie przyzwyczaić też do nowego DVD .
Z tym dzieleniem ekranu trochę kicha. AC/DC zrobiło taki numer na Live at River Plate i strasznie mnie to drażni. Na szczęście na dalszych kawałkach ilość tych podziałów spadła znacznie. Mam nadzieję, że producenci nie przesadzą. Co do krytycznych uwag o dojeniu kasy, to dla mnie mogliby wydawać coś z każdej trasy. W końcu jak kogoś nudzi, to nie musi kupować. Ja wchodzę jak w dym. 
A ja jak dzik w żołędzieJa wchodzę jak w dym.
Taaa, "... nie podoba się, nie kupuj !" (S. Harris, 2002)
- michalhusta
- -#Invader

Te splitscreeny przypominają mi czas przemieniania w Power Rangersach
Ale ogólnie fajny pomysł, na pewno kupię
Maiden England!
"He, he, he!"RALF pisze:Taaa, "... nie podoba się, nie kupuj !" (S. Harris, 2002)
Jacek Gmoch o S. Harrisie
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

0:10, 1:11 co to za wiosła u Janicka? Jakoś na żadnym innym koncercie ich nie zauważyłem, chyba 1 raz użył na gigu więcej niż 3 gitar
wiosło janicka
to są niemieckie gitary firmy SANDBERG http://sandberg-guitars.de/artists/grea ... ers-janick więcej informacji można znaleźć pod tym linkiem
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Ciekawy zabieg z tym dzieleniem ekranu, ale mam nadzieję że nie zdominuje to całego dvd...
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

spoko,chętnie posłucham z oficjalnego koncertu rewelacyjnych wersji The Talisman i When the Wild Wind Blows
jednak panowie Ironowie
prosiłbym o jakąś bardziej wyszukaną setlistę na następnej trasie
ps.fajnie,że Chile,znowu Ameryka Południowa,może to nie jest już taka nowość w świecie muzyki jak 10 lat temu,ale zawsze miło
jednak panowie Ironowie
ps.fajnie,że Chile,znowu Ameryka Południowa,może to nie jest już taka nowość w świecie muzyki jak 10 lat temu,ale zawsze miło
Mam nadzieję, że to będzie dobry koncert... choć cudów nie oczekuję!