Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2020 - trasa

Post autor: Schizoid »

MaidenFan pisze: ndz maja 03, 2020 5:32 pm Ja myśle, że jakby w 2021 zrobili trasę albumową to po prostu byłoby info, że ludzie, którzy mają bilety na LOTB 2020 mogą sobie wejść z tymi biletami na koncert, a ci których nie interesuje nowa tematyka trasy mogą bilet zwrócić. To by rozwiązało problem.
Dokładnie. Serio myślicie, że to byłby problem dla tak wielu osób? Większość chce po prostu zobaczyć zespół, ba: nowy repertuar pewnie zachęciłby osoby, które nie miały w planach kolejnej sztuki LOTB. Ja na przykład zrezygnowałem z koncertów Maiden w 2020 z uwagi na to, że to przedstawienie już widziałem, ale nowa trasa mogłaby mnie przekonać. W takiej sytuacji nie ma niczego problematycznego.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Wy tu dyskutujecie o zamieszaniu z biletami a pewnie 60% publiki nie ma pojęcia na co idzie. Tzn. na Iron Maiden, ale że to jakieś Legacy czy jakaś płyta... The Troooopeeeer!!!! i tyle :)

Natomiast tak poważniej to obawiam się, że schematy muszą być zachowane i będzie LOTB kontynuowane za wszelką cenę. Tylko, że nie ma to sensu w kontekście albumu. Nagrywanie krążka i trzymanie go w szufladzie przez dwa lata to słaby pomysł, ale w sumie wstrzymali już premierę TBOS to i tego nowego mogą wstrzymać. Tylko, że z jednej strony nowy materiał dobrze zobaczyć, ale z drugiej... Ikara i Orzełków to na pewno nie zagrają na tej albumowej trasie...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Bierzcie pod uwagę, że się za bardzo wykosztowali na te różne dmuchane samoloty, diabły i kandelabry żeby tego jeszcze nie wykorzystać. Więc albo dalej LOTB albo trasa albumowa ALE z wykorzystaniem części scenografii LOTB, więc i z seta LOTB będą musieli sporo pozostawić w takim wariancie. Osobiście jestem pesymistą i uważam, że koncerty najwcześniej w 2022...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pierre Dolinski pisze: pn maja 04, 2020 8:04 am No ale przecież The X Factor lubisz, a tam jest tego od cholery.

...AAAA!!! Rozumiem!! Eureka !! TXF był za krótki. :mrgreen:
:lol: :lol:
Metalophil pisze: pn maja 04, 2020 9:55 pm Bierzcie pod uwagę, że się za bardzo wykosztowali na te różne dmuchane samoloty, diabły i kandelabry żeby tego jeszcze nie wykorzystać.
To już po wielokroć im się zwróciło w tych kółkach, które zrobili ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Wszyscy z Was, ktorzy tak marudza na trasy albumowe i wola kontynuacje (4-ty rok...) LOTB, jeszcze beda mieli okazje to odszczekac jak w koncu doczekamy sie trasy promujacej nadchodzacy album. 8) :twisted:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

WICKER MAN pisze: pn maja 04, 2020 10:50 pm Wszyscy z Was, ktorzy tak marudza na trasy albumowe i wola kontynuacje (4-ty rok...) LOTB, jeszcze beda mieli okazje to odszczekac jak w koncu doczekamy sie trasy promujacej nadchodzacy album. 8) :twisted:
Taaa.... "nie strasz, nie strasz..." ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Taaaaa. Na półtoragodzinnym koncercie będzie odgrywany jeden utwór. Tytułowy. ;)
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

i ze dwa intra do tego i styknie...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Jeszcze dołożą Iron Maiden i Wratchild i lenie z IM mają fajrant- mogą gierkę albo majtki West Hamu promować.
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Rozumiem krytykowanie tego, że Maideni grają same "kotlety" na trasach albumowych, ale chyba trochę przesadzacie z krytyką nowych wydawnictw :x . Maiden po 2000 roku wciąż trzyma wysoki poziom, kontynuują co prawda pewien schemat kompozycyjny :wink: , ale jakoś odróżniam jeden album od drugiego i to bez kłopotu :D . Mało tego. IM po 2000 roku dużo bliższe jest płytom typu SiT i SSoSS, które zdaje się mają dobrą renomę wśród forumowiczów :twisted: . Jeszcze wierzę, że coś dobrego od nich usłyszymy :mrgreen: . Pewnie będzie to bardziej w stylu DoD i TBOS (czyli perełki poprzetykane wypełniaczami), ale jednak będzie nowy materiał, o którego jakość się nie martwię :jee:
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: Marcioch »

Nie wiedziałem gdzie to dać więc dam tutaj, nowy filmik od Maiden
https://www.youtube.com/watch?v=UjfcDOdXfr8
miałem szczerą nadzieję że to nagranie, a te lenie dały flight 666 i nagrywki killer teamu :(
The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

To nie jest Aces High z Flight 666 :P
Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2020 3:16 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

rzeczywiście, live after death
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Kayn pisze: wt maja 05, 2020 1:46 pm Mało tego. IM po 2000 roku dużo bliższe jest płytom typu SiT i SSoSS, które zdaje się mają dobrą renomę wśród forumowiczów :twisted:
Gdzie Ty słyszysz granie rodem z tych dwóch albumów na płytach "TBOS", czy "TFF" to ja nie wiem ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

gumbyy pisze: wt maja 05, 2020 4:01 pm
Kayn pisze: wt maja 05, 2020 1:46 pm Mało tego. IM po 2000 roku dużo bliższe jest płytom typu SiT i SSoSS, które zdaje się mają dobrą renomę wśród forumowiczów :twisted:
Gdzie Ty słyszysz granie rodem z tych dwóch albumów na płytach "TBOS", czy "TFF" to ja nie wiem ;)
A początek Shadows of the valley? :wink:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Kayn pisze: wt maja 05, 2020 1:46 pm Rozumiem krytykowanie tego, że Maideni grają same "kotlety" na trasach albumowych, ale chyba trochę przesadzacie z krytyką nowych wydawnictw :x . Maiden po 2000 roku wciąż trzyma wysoki poziom, kontynuują co prawda pewien schemat kompozycyjny :wink: , ale jakoś odróżniam jeden album od drugiego i to bez kłopotu :D . Mało tego. IM po 2000 roku dużo bliższe jest płytom typu SiT i SSoSS, które zdaje się mają dobrą renomę wśród forumowiczów :twisted: . Jeszcze wierzę, że coś dobrego od nich usłyszymy :mrgreen: . Pewnie będzie to bardziej w stylu DoD i TBOS (czyli perełki poprzetykane wypełniaczami), ale jednak będzie nowy materiał, o którego jakość się nie martwię :jee:
Większość tych numerów można wymieszać i kompozycyjnie, bo brzmieniowo już niekoniecznie, otrzymalibyśmy spójną płytę. A do SIT i SSOASS im daleko, zarówno jakościowo (nie ma się co dziwić, to świetne krążki), jak i klimatycznie. Są to nieco bardziej rozbudowane utwory, w końcu mają trzecią gitarę i odeszli od piosenek typu RTTH, ale to w sumie tyle. Zresztą te dwa krążki nie są jakoś bardzo rozbudowane, w porównaniu do takiego Mercyful Fate, to są nawet bardzo proste.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Ja bym poszedł jeszcze dalej i powiedział, że taki Alexander the Great jest bardziej rozbudowany od wszystkich utworów z TBOS i TFF. Ile w nim jest sensownych zmian tempa i solówek.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

geri92 pisze: wt maja 05, 2020 4:11 pm
gumbyy pisze: wt maja 05, 2020 4:01 pm
A początek Shadows of the valley? :wink:
Śmiechłem :lol: Punkt dla Ciebie :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Marcioch pisze: wt maja 05, 2020 2:58 pm Nie wiedziałem gdzie to dać więc dam tutaj, nowy filmik od Maiden
https://www.youtube.com/watch?v=UjfcDOdXfr8
miałem szczerą nadzieję że to nagranie, a te lenie dały flight 666 i nagrywki killer teamu :(
Wręcz żałosne jest to z ich strony...
Awatar użytkownika
Marcioch
-#Invader
-#Invader

Mogliby każdy nagrać ze smartfona swoją część jakiegoś kotleta, albo kurka "Virus" z singla i by ktoś to skleił ładnie i by to było 1000x lepsze od puszczonego nagrania starego koncertu z wygłupami killer teamu
ODPOWIEDZ