długograja tak, ale jeszcze było demko 'Enter the Realm'Artur pisze:Bo na moje to z Adamem nagrali jednego długograja
Iced Earth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Davenport
Re: Iced Earth
Domyślałem sie, że o to Ci chodzi, ale ja takich pierdół jednak nie biore zbytnio pod uwage ;]]]]]]]
zwłaszcza, że przecież są tam utwory które później sie na debiucie znalazły
zwłaszcza, że przecież są tam utwory które później sie na debiucie znalazły
-
Davenport
masz absolutną rację, ale: 'Winter Nights' się nie zmieściło na długograj, poza tym na potrzeby debiutu nagrano te numery po raz wtóry, zmieniając aranże. więc to nie są do końca te same kawałki 
...ale zmieściło się na Days Of PurgatoryDavenport pisze:'Winter Nights' się nie zmieściło na długograj
A ja za to mam fajny dzwonek na komórkę ;P
-
Davenport
tfu! pomyliło mi się! chodziło mi oczywiście o "Nightmares"syzygy pisze:...ale zmieściło się na Days Of PurgatoryDavenport pisze:'Winter Nights' się nie zmieściło na długograj
też jest na Days Of Purgatory 
Właśnie się dowiedziałem, że Barlow wrócił do Iced Earth.
Nie przypominaj o tym :closed
ICED EARTH: 'Slave To The Dark' Box Set

Na 22 lutego Century Media Records zapowiada premierę "nowego" boxu ICED EARTH "Slave to the Dark", wydawnictwo zawiera 14 CDs plus DVD z materiałami wydanymi w okresie wieloletniej współpracy z Century Media - jak zwykle w tego typu przypadkach wytwórnia po odejściu kapeli do innej stajni pragnie jeszcze choć trochę wycisnąć kasy dla siebie.
* Iced Earth (1990)
* Night of the Stormrider (1991)
* Burnt Offerings (1995)
* The Dark Saga (1996)
* Days of Purgatory (1997)
* Something Wicked This Way Comes (1998)
* Alive in Athens (Live) (1999)
* Melancholy (2001)
* Horror Show (2001)
* Dark Genesis (2001)
* Tribute to the Gods (2002)
* The Blessed and the Damned (Best Of) (2004)
* Alive in Athens (DVD) (2006)
... kiedyś sobie to kupię bo ładnie będzie wyglądać na półce .

Na 22 lutego Century Media Records zapowiada premierę "nowego" boxu ICED EARTH "Slave to the Dark", wydawnictwo zawiera 14 CDs plus DVD z materiałami wydanymi w okresie wieloletniej współpracy z Century Media - jak zwykle w tego typu przypadkach wytwórnia po odejściu kapeli do innej stajni pragnie jeszcze choć trochę wycisnąć kasy dla siebie.
* Iced Earth (1990)
* Night of the Stormrider (1991)
* Burnt Offerings (1995)
* The Dark Saga (1996)
* Days of Purgatory (1997)
* Something Wicked This Way Comes (1998)
* Alive in Athens (Live) (1999)
* Melancholy (2001)
* Horror Show (2001)
* Dark Genesis (2001)
* Tribute to the Gods (2002)
* The Blessed and the Damned (Best Of) (2004)
* Alive in Athens (DVD) (2006)
... kiedyś sobie to kupię bo ładnie będzie wyglądać na półce .
'Framing Armageddon' to mistrz świata wszechwag. nie spodziewałem się, że ja takiej muzyki lubię posłuchać, ale te wokale, konstrukcja tych piosenek. heavy metal (czy jaki to tam gatunek jest) najlepszy możliwy. ta płyta jest dla mnie lepsza niż wszystkie iron maideny i inne bajery judasy razem wzięte. wokalista milion razy ciekawszy niż cholernie mnie irytujący dickinson. zachwycony jestem tym albumem absolutnie.
ta kapela ma klasę
ta kapela ma klasę
... uścislając informacje na temat "Slave To The Dark – The Century Media Years". Nowy artwork reedycji stworzył LAO HAO [ARIA , BLIND GUARDIAN , ICED EARTH] ponadto wszystkie płyty z boxu będą dostępne oddzielnie w sprzedaży w formacie "vinyl replica" wzbogacone o bonusowe utwory .
CD 1: "Iced Earth"
CD 2: "Night Of The Stormrider" (+1 live bonus track)
CD 3+4: "Burnt Offerings" (plus entire album as alternative mix)
CD 5: "The Dark Saga" (+ 2 previously unreleased bonus tracks)
CD 6+7: "Days Of Purgatory"
CD 8: "Something Wicked This Way Comes" (+ 3 bonus tracks)
CD 9+10: "Enter The Realm Of The Gods" ("Enter The Realm" Demo + "Tribute To The Gods" album)
CD 11-13: "Alive In Athens" (+1 bonus track)
CD 14: "Horror Show" (+ 1 bonus track)
DVD: "Alive In Athens"
CD 1: "Iced Earth"
CD 2: "Night Of The Stormrider" (+1 live bonus track)
CD 3+4: "Burnt Offerings" (plus entire album as alternative mix)
CD 5: "The Dark Saga" (+ 2 previously unreleased bonus tracks)
CD 6+7: "Days Of Purgatory"
CD 8: "Something Wicked This Way Comes" (+ 3 bonus tracks)
CD 9+10: "Enter The Realm Of The Gods" ("Enter The Realm" Demo + "Tribute To The Gods" album)
CD 11-13: "Alive In Athens" (+1 bonus track)
CD 14: "Horror Show" (+ 1 bonus track)
DVD: "Alive In Athens"
miki ja Cie czasem nie rozumiem i czuje, ze tamten post to nie ironia. gusta,ale jak dla mnie ta plyta ma moze ze 3 fajne motywy
tu nagle jestes znudzony IM czy JP a nawet MH a nagle takie cos Ci sie podoba
niech Ci juz te jajka nie miekna 
piszesz tak, jakbym ja siebie rozumiał hehehe
nie takie coś, tylko Iced EarthS1MON pisze:tu nagle jestes znudzony IM czy JP a nawet MH a nagle takie cos Ci sie podoba
Arkadius pisze:ta kapela ma klasę
to Ty się może lepiej nad sobą zastanówS1MON pisze:ale jak dla mnie ta plyta ma moze ze 3 fajne motywy
ciekawe, ilo to będzie kosztować... do 200zł bym kupiłjesper pisze:wzbogacone o bonusowe utwory .
E, to bez sensu, poza tym to będzie kosztować 500zł pewnie.
wiadomo, lepiej nad soba , niz nad ta plyta, przynajmniej czas niestraconysyzygy pisze:to Ty się może lepiej nad sobą zastanów
Jazz is not dead, it just smells funny.
Nie masz tego tematu w ignorowanych? ;]
Teraz coś skojarzyłem. Zapowiadane było DVD z trasy, czyli na wokalu będzie Barlow, czyli zobaczymy czy (a raczej tak) spierdzieli wokale z Framing.
Teraz coś skojarzyłem. Zapowiadane było DVD z trasy, czyli na wokalu będzie Barlow, czyli zobaczymy czy (a raczej tak) spierdzieli wokale z Framing.
tak mi ten post przypomniał, że zauważyłem u siebie podobne odczucie, ale w stosunku do iron maiden. ech te sentymentyArkadius pisze:'Framing Armageddon' to mistrz świata wszechwag. nie spodziewałem się, że ja takiej muzyki lubię posłuchać, ale te wokale, konstrukcja tych piosenek. heavy metal (czy jaki to tam gatunek jest) najlepszy możliwy. ta płyta jest dla mnie lepsza niż wszystkie iron maideny i inne bajery judasy razem wzięte. wokalista milion razy ciekawszy niż cholernie mnie irytujący dickinson. zachwycony jestem tym albumem absolutnie.
ta kapela ma klasę
lubie sie czasem tak wpieprzyc jak sliwka w kompotNie masz tego tematu w ignorowanych? ;]
Jazz is not dead, it just smells funny.
nowy singiel będzie.

wzięli jedne z dwóch najlepszych kawałków na FA, Charge To Keep i The Clouding..no ciekaw jestem bardzo jak to Barlow zaśpiewa...
aha, no i poza tym znaleźli se nowego basistę, jakiś Freddie Vidales.
With the framework for the Armageddon of Man firmly laid with the band’s 2007 full-length release, "Framing Armageddon - Something Wicked Part I", ICED EARTH are set to launch the next installment of Jon Schaffer's "Something Wicked" saga with the release of their new single, "I Walk Among You", in June of 2008. The full-length studio follow-up to "Something Wicked Part I" is due for release in fall of 2008.
The new single and proceeding full-length studio album mark the return to the band of longtime frontman Matt Barlow, whose dark and sinister tones are the perfect fit to narrate the intense and viscous annihilation of mankind set in motion with the birth of the story’s main character, "Set Abominae", in "Something Wicked Part II". The single will allow fans to get a glimpse of the bright future for the band, and the perhaps not-so-bright future for humanity as we now know it.
The single will feature three songs, an exclusive version of the song "I Walk Alone" and a few tracks from "Framing Armageddon (Something Wicked Part 1)" with new vocal performances by Matt Barlow. Due to the re-tracking of the lead vocals these tracks have been remixed and remastered. There will be an iTunes-exclusive version of the single "I Walk Among You" that features "A Charge To Keep" which has also been re-sung by Matt, remixed and re-mastered.
The video for "I Walk Alone" is being filmed in early April.
All tracks were recorded at Jon Schaffer's studio, Soaring Eagle Sound, and mixed and mastered at Morrisound. The single, and following full-length platter will be released by Steamhammer/SPV.
"I Walk Among You" track listing:
01. I Walk Alone
02. Setian Massacre
03. The Clouding
04. A Charge to Keep (exclusive iTunes track)

wzięli jedne z dwóch najlepszych kawałków na FA, Charge To Keep i The Clouding..no ciekaw jestem bardzo jak to Barlow zaśpiewa...
aha, no i poza tym znaleźli se nowego basistę, jakiś Freddie Vidales.