Księga Skarg i Wniosków

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 622

Re: Księga Skarg i wniosków

Post autor: Deleted User 622 »

Pomyślałem, że może się to tutaj przydać.
http://images38.fotosik.pl/170/bf603a1c6cddb3b7.jpg
Z ciepłym pozdrowieniem od dziadka metala w ten chłodny wieczór ;)
Hubert
-#Invader
-#Invader

Post autor: Hubert »

Popieram przedmówców. Zwykle nie czytałem polityki bo to nie dla mnie, przeglądałem po łebkach i się nie wtrącałem. Ale to co wyczynia Veeking to już jest karmienie trolla luksusową kiełbasą i schabem. Admini, moderatorzy zróbcie coś!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

wniosek przyjęty - rozpatrywany :)

Bo ma już 2warny, więc trzeci faktycznie oznaczałby pauzę dla niego
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

vyrus pisze:2. Obrażanie narodu polskiego przez użycie pejoratywnego określenia "polaczek". Godzi to w moje uczucia narodowe i przywiązanie do Ojczyzny.
to dla mnie nie jest akurat argument, bo "polaczkowość" w tym kraju jest faktem ;)

z resztą sie zgadzam

i serio zdejmijcie mi jednego warna, bo czasem bym jakimś mięsem chciał zarzucić :B
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Szajba pisze:to dla mnie nie jest akurat argument, bo "polaczkowość" w tym kraju jest faktem
Dla trolli internetowych i wyznawców pewnej śmiesznej religii, która nazywa się kosmopolityzm faktycznie "polaczkowość" może i istnieje. Tacy najczęściej sami są "polaczkami" i wstyd Polsce przynoszą swoim istnieniem. Ja tam się "polaczkiem" nie czuję. Mam swoją godność i swojego kraju się nie wstydzę a obywateli staram się zrozumieć.
Nie jesteśmy gorsi od innych a słowo "polaczek" ma wydźwięk pejoratywny. Prędzej spodziewałbym się używania go przez obcokrajowców właśnie w takim znaczeniu niż przez ludzi kochających swój kraj. Dla mnie używanie tego słowa to zwykłe kołtuństwo i nie ważne czy to noblista Czesław Miłosz(niesłusznie w tym kraju wielbiony Litwin) czy statystyczny Ździsiek, emerytowany górnik spod budki z piwem go używał.

Dziwna w tym naszym narodzie jest skłonność do samoponiżania się i kajania przed samym sobą i obcymi za swoją niby gorszość. Niemcy są dumni nawet z tego, czego powinni się wstydzić a w wybielaniu siebie i swojej historii są mistrzami do tego stopnia, że "Nasze matki, nasi ojcowie" biją rekordy oglądalności na całym świecie.

Szajba. Nie jesteśmy "polaczkami". Polaczkiem możesz co najwyżej czuć się sam, jeśli masz na to ochotę.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze: Czesław Miłosz(niesłusznie w tym kraju wielbiony Litwin)
boże... :facepalm:
Deleted User 5490

Szajba pisze:
Pierre Dolinski pisze: Czesław Miłosz(niesłusznie w tym kraju wielbiony Litwin)
boże... :facepalm:
No widzisz Dżef. I już wiem, że nigdy się nie dogadamy. :cool:
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Truskawa »

Jeżeli już przy tym jesteśmy, to ja chciałbym się poskarżyć na użytkownika Mr. M. Już spieszę z wyjaśnieniami.
2. Na forum obowiązują zasady dobrego wychowania i wzajemnego szacunku.
(...)
Zabrania się:
9. Notorycznego pisania postów bezsensownych lub bardzo odbiegających od tematu.
(...)
10. Obrażania, besztania, szydzenia z nowych userów
Tymczasem Mr. M jest autorem co najmniej kilku postów, które nie wnoszą nic do tematu i służą jedynie wyszydzaniu czyjejś opinii. Pozwolę sobie przytoczyć trzy z brzegu.
Truskawa napisał/a:
El Dorado i Talizman to moim zdaniem jedyne wady tej płyty. :)

To trzeba sobie gdzieś zapisać.
Truskawa napisał/a:
Kaczyński i jego ludzie to psychole, po których wszystkiego można się spodziewać. Oni wypowiedzą wojnę Rosji i zrobią z nas drugą Białoruś. Ta partia to taki socjalistyczny ciemnogród, że to się w pale nie mieści.

Coraz lepsze teksty ostatnio się trafiają. Nawet brak Nomada vel Złapanego nie jest taki odczuwalny ;-)
Dejavu napisał/a:
A kompozycyjnie uważam, że Lemmy oczywiście nie ma startu to Metalliki, bez względu na mój szacunek do niego.

Tekst Tygodnia, nie ma co :lol:
Zresztą trzeba jeszcze zwrócić uwagę na jego podpis (i to głównie na podpis). Mnie osobiście denerwuje takie zachowanie. Najzabawniejsze jest to, że to on głosował ostatnio w Survivorze przez wszystkie kolejki na utwór, który ostatecznie wygrał. Może to zbyt błahe, ale ja chcę tylko zwrócić uwagę na problem.
Ostatnio zmieniony pn gru 02, 2013 5:47 pm przez Truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

To tzw. krotkie, ciete riposty.
W zadnym z przytoczonych przez Ciebie przykladow, nikogo nie obraza i nie wysmiewa, a wolno kazdemu miec wlasne zdanie
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Budziol pisze:To tzw. krotkie, ciete riposty.
W zadnym z przytoczonych przez Ciebie przykladow, nikogo nie obraza i nie wysmiewa, a wolno kazdemu miec wlasne zdanie
dokładnie. polecam zapoznać się z wujkiem Staszkiem i jego podejściem do świata :j
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Ta, "krótkie, cięte riposty". Przecież on nikogo nie wyśmiewa. :roll:
Dobra, nie żebym miał jakiś szczególny butthurt.
Deleted User 5490

Kaczyński i jego ludzie to psychole

Przepraszam bardzo. Czy to zdanie zacytowane powyżej to jest komplement? Moim zdaniem obrażenie osoby publicznej. Oczywiście na temat osób publicznych, zwłaszcza polityków można mieć swoje zdanie, ale to zdanie powyżej obraża osoby publiczne i jest nieregulaminowe.

Gdyby tylko ktoś ośmieliłby się coś napisać podobnego na temat jakiegoś forumowicza ten natychmiast domagałby się warna dla tej osoby.
Ostatnio zmieniony pn gru 02, 2013 7:26 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze:Przepraszam bardzo. Czy to zdanie zacytowane powyżej to jest komplement? Moim zdaniem obrażenie osoby publicznej. Oczywiście na temat osób publicznych, zwłaszcza polityków można mieć swoje zdanie, ale to zdanie powyżej obraża osoby publiczne i jest nieregulaminowe.
jak już to zdradzanie tajemnicy państwowej albo mówienie prawdy ;)
Pierre Dolinski pisze:dyby tylko ktoś ośmieliłby się coś napisać podobnego na temat jakiegoś forumowicza ten natychmiast domagałby się warna dla tej osoby.
Buziol jesteś psycholem! :j
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Truskawa pisze:Tymczasem Mr. M jest autorem co najmniej kilku postów, które nie wnoszą nic do tematu i służą jedynie wyszydzaniu czyjejś opinii. Pozwolę sobie przytoczyć trzy z brzegu.
No cóż, jeśli poczułeś się aż tak bardzo urażony, to mogę tylko przeprosić, bo skoro Ty w tym
To trzeba sobie gdzieś zapisać.
widzisz szydzenie z czyjejś opinii, a w tym
Kaczyński i jego ludzie to psychole, po których wszystkiego można się spodziewać. Oni wypowiedzą wojnę Rosji i zrobią z nas drugą Białoruś. Ta partia to taki socjalistyczny ciemnogród, że to się w pale nie mieści.
kulturalne wyrażenie swojego zdania, to chyba jestem zbyt ułomny na taki poziom dyskusji.
Deleted User 5490

Szajba pisze:jak już to zdradzanie tajemnicy państwowej albo mówienie prawdy
Myślę, że sporo osób mogłoby się wypowiedzieć co sądzi na temat twojej inteligencji, ale ponieważ ich zdanie jest tajemnicą poliszynela szkoda im słów i czasu.
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Przeprosiny przyjęte.
Sądzę, że nie można usprawiedliwiać przewinienia czynem oskarżyciela i trzeba ów czyn rozpatrzyć jako osobną sprawę, także jeżeli uraziłem jakiegoś zwolennika Prawa i Sprawiedliwości, to proszę wlepić mi warna. :razz:
Chyba przesadziłem rozdmuchując tę aferę.
Ostatnio zmieniony pn gru 02, 2013 7:29 pm przez Truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Ja nie jestem zwolennikiem Prawa i Sprawiedliwości a takie zachowanie uważam za niedozwolone. Polityka nie ma tu nic do rzeczy. To jest kwestia dobrego wychowania.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Czyli wychodzi na to, że sam nie jestem bez winy. Padam z umyślną uniżonością aż do ziemi.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Pierre Dolinski pisze:
Kaczyński i jego ludzie to psychole

Przepraszam bardzo. Czy to zdanie zacytowane powyżej to jest komplement? Moim zdaniem obrażenie osoby publicznej. Oczywiście na temat osób publicznych, zwłaszcza polityków można mieć swoje zdanie, ale to zdanie powyżej obraża osoby publiczne i jest nieregulaminowe.

Gdyby tylko ktoś ośmieliłby się coś napisać podobnego na temat jakiegoś forumowicza ten natychmiast domagałby się warna dla tej osoby.
Szajba pisze:jak już to zdradzanie tajemnicy państwowej albo mówienie prawdy ;)
tu akurat zgadzam się z Szajbą w 100% ;) :P

dobra koniec żartów, wszystko wyjaśnione, wszyscy happy, polityka w innym temacie - tam można sobie kulturnie podyskutować ;)
Deleted User 5490

Budziol pisze:tu akurat zgadzam się z Szajbą w 100%
Wychodzi na to, że pospołu z tym troglodytą popierasz chamstwo, bo akurat macie te same preferencje polityczne. Jesteś stronniczy. :)

Ok. Nie mam więcej pytań.
Budziol pisze:dobra koniec żartów, wszystko wyjaśnione, wszyscy happy, polityka w innym temacie - tam można sobie kulturnie podyskutować ;)

Ale ja mówiłem całkiem poważnie.
ODPOWIEDZ