Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Solo
No jak dla mnie to świetna sprawa, bo uwielbiam takie rzeczy jak wersje demo, czy zapoznawcze utworów. Chciałbym usłyszeć, to co puszczał Steve z taśmy, gdy się uczyli Parchmentu czy Rime'a:P
Przesłuchałem nawet pierdylion minut dem Mety z tych boxów:P
A tutaj mamy kilka smaczków.
Ucięta zwrotka, inne przejście do sekcji szybszej, Harrisowe momenty basu bez Harrisa. Są pewne zmiany w riffach szczególnie w szybszej części.
Podoba mi się naprawdę czysty wokal, jak na taką demo wersję. Wręcz jest zajebisty i mega z przodu. Trochę uboga perka, ale to wiadomo demo.
Podsumowując, jestem zaskoczony jak mało ją Maiden zmieniło pod kątem artystycznym. Nie zmejdenizowało jej solówką czy jakimiś wstępami/pierdołami w środku. Duch ten sam, poza kilkoma gitarowymi tweakami, oczywiście mniej surowymi w dźwięku, i krótszym tekstem.
Aha no i wersja live IESF z Live Chapter to mistrzostwo - zjada wersję studyjną na śniadanie.
Przesłuchałem nawet pierdylion minut dem Mety z tych boxów:P
A tutaj mamy kilka smaczków.
Ucięta zwrotka, inne przejście do sekcji szybszej, Harrisowe momenty basu bez Harrisa. Są pewne zmiany w riffach szczególnie w szybszej części.
Podoba mi się naprawdę czysty wokal, jak na taką demo wersję. Wręcz jest zajebisty i mega z przodu. Trochę uboga perka, ale to wiadomo demo.
Podsumowując, jestem zaskoczony jak mało ją Maiden zmieniło pod kątem artystycznym. Nie zmejdenizowało jej solówką czy jakimiś wstępami/pierdołami w środku. Duch ten sam, poza kilkoma gitarowymi tweakami, oczywiście mniej surowymi w dźwięku, i krótszym tekstem.
Aha no i wersja live IESF z Live Chapter to mistrzostwo - zjada wersję studyjną na śniadanie.
Uwielbiam ten utwór, jeden z lepszych openerów Maiden.
Tu surowszy, inny, ciekawy
A Ragnarok... przedewszystkim po ciężkim początku który znamy z zajawki, niski fajny wokal Brucea, ale potem już lightowo do końca:)
Ciezko ocenić utwór po 2-3 przesłuchaniach
Tu surowszy, inny, ciekawy
A Ragnarok... przedewszystkim po ciężkim początku który znamy z zajawki, niski fajny wokal Brucea, ale potem już lightowo do końca:)
Ciezko ocenić utwór po 2-3 przesłuchaniach
No i widzę na insta, że ludzie mają normalnie CD z książeczką - więc nie tylko winyl. Pytanie czy to nie jakieś wersje promocyjne tylko z Brazylii.
Numer ogólnie może być. Nic nadzwyczajnego. Kupy też nie ma. Górki tragedia. Słyszałem podobnie wyjący wokal na przystanku w Krakowie po koncercie Maiden 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No numerek średni, ma momenty, ale czegoś tak brakuje. Wokal mi się bardzo podoba, bo jednak ten prechorus i środek jest kulminacyjny w tekście więc nie dziwie się, że jest wyżej i mnie jakoś aż tak nie razi jak np Great Unknown.
Za to teledysk i ogólnie koncept - mega mi siadł. Czekam na komiks.
Za to teledysk i ogólnie koncept - mega mi siadł. Czekam na komiks.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Utwór taki na zachętę ale do klasy tych najlepszych trochę brakuje. Na pierwszy singel wybrałbym coś bardziej dynamicznego. Teledysk fajny, brzmienie i wykonanie - bardzo dobre.
-
Deleted User 5490
Mi tam już poprzedni album nie za bardzo pasował. Moim zdaniem Dickinson powinien śpiewać niżej, a gitarzyści przestroić sprzęt tak o kwartę w dół. Gdyby ukręcili brzmienie w stylu King in Crimson, to byłoby ok.
Ostatnio zmieniony czw lis 30, 2023 11:44 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Numer jest po prostu dobry. Brzmi jakby od Tyranny of Souls minęły 2-3 lata. Bruce brzmi oczywiście lepiej niż na krążkach Maiden, zero zdziwienia. Shirley musi odejść 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Szkoda tego wycia w końcówce. Utwór na plus, lepszy niż większość na Senjutsu i TBOS.
Fajny kawałek - jest jakos zaaranżowany, czego nie można powiedzieć o czymkolwiek z Senjutsu. Brzmienie werbla na minus, ale to zboczenie zawodowe. Póki co jestem na tak 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dokładnie, on nie kuma metalu i tyle. Miks takiego Senjutsu jest straszny i to jego robota a nie żaden "koncept", tu już mówimy o błędach technicznych. Niech tego Shirleya diabli wezmą.
Posłuchałem kilka razy wersji w oficjalnych serwisach i zdania na razie nie zmieniam, utwór tylko okej. Doceniam świetną partię wokalną w refrenie. Produkcyjnie to jednak leży, sound jest mało klarowny, Bruce też nisko w miksie. Jakoś dziwnie to siedzi dzwiękowo, nie podoba mi się. Bawią życzeniowe projekcje ludzi, którzy piszą, że to produkcja lepsza od Shirleya 
- blackcocker
- -#Moderator

To tak jak Harris
Numeru Bronka posłuchałem dopiero teraz na słuchawkach. Spoko numer, ale żeby chciał jakoś wracać do niego to chyba nie, zobaczymy jak się wkomponuje w cały album. Jako sama zapowiedź jest ok
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
IRON MAIDEN - zdemaskowani jako zdrajcy metalu
xDDD
Wiadomo, że z takiej youtubowej jakości nie można się cieszyć, ale dla mnie to brzmi jak klasyczny Roy Z. Czyli jednak kilka poziomów wyżej niż klasyczny Kevin "sam w studiu nagraniowym" Shirley
xDDD
Wiadomo, że z takiej youtubowej jakości nie można się cieszyć, ale dla mnie to brzmi jak klasyczny Roy Z. Czyli jednak kilka poziomów wyżej niż klasyczny Kevin "sam w studiu nagraniowym" Shirley
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
bardzo fajny numer z fajnym refrenem. Kontynuacja Tyranny, które lubię 
01.03
Afterglow Of Ragnarok (5:45)
Many Doors To Hell (4:48)
Rain On The Graves (5:05)
Resurrection Men (6:24)
Fingers In The Wounds (3:39)
Eternity Has Failed (6:59)
Mistress Of Mercy (5:08)
Face In The Mirror (4:08)