TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Sardi »

gumbyy pisze: pt paź 01, 2021 3:13 pm Jakby ktoś miał ochotę poczytać, to relacja z wrocławskiego Kata :)

http://metalside.pl/relacje/relacja.php?id=350
Z tym Fazeem na bebnach to trochę odleciales ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze: pt paź 01, 2021 3:13 pmrelacja z wrocławskiego Kata
Lubię czytać Twoje relki i recki, tym razem też się nie zawiodłem. :)

Miałeś wstęp do fosy i/lub na backstage?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Sardi pisze: pt paź 01, 2021 5:49 pm
gumbyy pisze: pt paź 01, 2021 3:13 pm Jakby ktoś miał ochotę poczytać, to relacja z wrocławskiego Kata :)

http://metalside.pl/relacje/relacja.php?id=350
Z tym Fazeem na bebnach to trochę odleciales ;)
Hehe... no coś mnie otumaniło :lol: ale już poprawione oczywiście :)
Ostatnio zmieniony pt paź 01, 2021 6:53 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Zakkahletz pisze: pt paź 01, 2021 6:18 pm
gumbyy pisze: pt paź 01, 2021 3:13 pmrelacja z wrocławskiego Kata
Lubię czytać Twoje relki i recki, tym razem też się nie zawiodłem. :)

Miałeś wstęp do fosy i/lub na backstage?
Dzięki!

Nie, tym razem bez takich atrakcji ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jak zwykle nakląłem się na Waszą "responsywność". Recka spoko, choć krótka jak na 4 godziny.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

pz pisze: pt paź 01, 2021 7:27 pm Jak zwykle nakląłem się na Waszą "responsywność". Recka spoko, choć krótka jak na 4 godziny.
Nie chciałem długiego kloca pisać... tym bardziej, że będzie DVD z tego koncertu. A po drugie to sporo dawno nie widzianych znajomych było i co chwilę z kimś się gadało, wiec trochę też koncentracji było mniej :)
www.MetalSide.pl
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

gumbyy pisze: pt paź 01, 2021 8:13 pmNie chciałem długiego kloca pisać... tym bardziej, że będzie DVD z tego koncertu. A po drugie to sporo dawno nie widzianych znajomych było i co chwilę z kimś się gadało, wiec trochę też koncentracji było mniej :)
:pijak:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Tak mi się teraz przypomniało że przecież w 2005 roku, zaraz po wydaniu Mind Cannibals, jedyny prawdziwy KAT (czyli ten Luczykowy) zagrał gigantyczną trasę po Europie (a może z 20 gigów było przed Six Feet Under i chyba 4 przed Helloween w Czechach i na Słowacji). Kojarzy ktoś co Oni wtedy grali z Beckiem na wokalu? Jakiś set albo video? Tak z ciekawości.

Byłem wtedy w Studio w Krakowie na Helloween gdzie też mieli grać ale wyszedł ino Pan Piotr na scenę i powiedział że "perkusista miał wypadek i nie dadzą rady zagrać" ale jednocześnie uspokoił że niedługo będzie tournee po Polsce także spokojnie zobaczy ich kto będzie chciał po zagrają wszędzie aż od gór po morze (czytaj " mam pełne pory i bez Romka się nie pokaże" :P) :facepalm:

Nie żebym jakoś specjalnie żałował że wtedy tego nie zobaczyłem ale tak z ciekawości czystej po 16 latach się obudziłem :-P
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Grali materiał z Mind Cannibals + Wyrocznię i Śpisz Jak Kamień po angielsku.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Karl pisze: ndz paź 10, 2021 9:28 pm https://www.youtube.com/watch?v=DNbCue-YcBs
Pierd*** takie kocopoły że się tego słuchać nie da. Czyli Piotrowy standard.

Nie wiem tylko czy gorszy jest On sam (bo do megalomani tego człowieka już jakoś przywykłem) czy ten dziennikarzyna z Teraz Rocka który udaje że jest zainteresowany ..... :roll:
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Pies go srał.
Ten człowiek to kwintesencja chujostwa, wręcz zło pierwotne. Nie wiem jaki kościół chrześcijański to gówno przygarnął, ale śmiać mi się chce kiedy słyszę, że to chrześcijanin.
Dave Mustaine, Paul DiAnno i inni zazdrośnicy razem wzięci, którzy odpadli od macierzystych kapel zanim osiągnęły top, mogliby być ministrantami w kościele nienawiści tego śmiecia, tej wylinki po człowieku.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kuba pisze: ndz paź 10, 2021 9:37 pmten dziennikarzyna z Teraz Rocka który udaje że jest zainteresowany
Zainteresowanie czy jego udawanie można różnie mierzyć i oceniać, natomiast co do profesjonalizmu i rzetelności, to wśród polskich dziennikarzy red. Nizinkiewicz akurat wyróżnia się bardzo na plus.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Robiłem w tym roku 5 razy Kata i (na razie) 2 razy Turbo i tak mi przyszło do głowy:
Porównując Turbo do Kata to o ile wolę Kata i każdy koncert to dla mnie podjara w chuj i mega przeżycie tak z Turbo po prostu mam, że koncert fajnego zespołu i to kwestia gustu i nic się z tym nie zrobi

Ale
O ile bywają momenty na koncertach Kata, że się potrafię troszkę nudzić i ciągną się one, o Tyle na Turbo nie było czegoś takiego (a dyskografię choć całą przesłuchałem to jednak nie znam za dobrze i tekstów nie kojarzę).
Tomek w chuj dobre rozkręca i ten koncert się kompletnie nie ciągnie i w mgnieniu oka się kończy. Nawet gdybym nie słuchał takiej muzyki to czuje, że po prostu dobrze bym się bawił bo jest świetny kontakt z publiką i nakręcanie.
Zajebisty jest
Bobiś za perkusją to też bestia i się kilkukrotnie uśmiałem, pozytywny koleś, zresztą jak wszyscy.
Trochę tej energii mi brakuje w Kacie, jest bardziej statycznie. No swoje robi też wiek muzyków bo nie wyobrażam sobie Romka szalejącego tak jak Tomek wczoraj w Jaworznie, ale kontakt z publiką mógłby być ciut lepszy.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Zakkahletz pisze: ndz paź 10, 2021 10:15 pm
Kuba pisze: ndz paź 10, 2021 9:37 pmten dziennikarzyna z Teraz Rocka który udaje że jest zainteresowany
Zainteresowanie czy jego udawanie można różnie mierzyć i oceniać, natomiast co do profesjonalizmu i rzetelności, to wśród polskich dziennikarzy red. Nizinkiewicz akurat wyróżnia się bardzo na plus.
Gość wydaje się sympatyczny, ale skoro wali takie kwiatki jak DŻUDAS PRAJST, to z tym profesjonalizmem bym nie szalał.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

nie wiem, jak można wymawiać Priest wg schematu .... Christ
;)

Ale i tak mniej mnie to to irytuje niż włoska wymowa łaciny. Aż chce się wtedy powiedzieć "zamknij dżembę!"
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Już pal licho, że wali banalny błąd językowy, ale skoro siedzi w tej muzyce, to chyba obiła mu się nazwa Judas Priest o uszy więcej niż raz, więc wypadałoby wiedzieć jak się wymawia nazwę jednego z największych zespółów w historii metalu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To jest nagminne zjawisko, tak jak tłumaczenie tego jako "żydowski ksiądz". Co w zasadzie jest jeszcze głupsze.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

krusejder pisze: ndz paź 17, 2021 7:04 pmAż chce się wtedy powiedzieć "zamknij dżembę!"
:lol:

Znałem takich, co nazwę Sacred Reich wymawiali "sakred rejcz" i innych, dla których Megadeth to było "megadejcz". ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Michał pisze: ndz paź 17, 2021 6:42 pm Robiłem w tym roku 5 razy Kata i (na razie) 2 razy Turbo i tak mi przyszło do głowy:
Porównując Turbo do Kata to o ile wolę Kata i każdy koncert to dla mnie podjara w chuj i mega przeżycie tak z Turbo po prostu mam, że koncert fajnego zespołu i to kwestia gustu i nic się z tym nie zrobi

Ale
O ile bywają momenty na koncertach Kata, że się potrafię troszkę nudzić i ciągną się one, o Tyle na Turbo nie było czegoś takiego (a dyskografię choć całą przesłuchałem to jednak nie znam za dobrze i tekstów nie kojarzę).
Tomek w chuj dobre rozkręca i ten koncert się kompletnie nie ciągnie i w mgnieniu oka się kończy. Nawet gdybym nie słuchał takiej muzyki to czuje, że po prostu dobrze bym się bawił bo jest świetny kontakt z publiką i nakręcanie.
Zajebisty jest
Bobiś za perkusją to też bestia i się kilkukrotnie uśmiałem, pozytywny koleś, zresztą jak wszyscy.
Trochę tej energii mi brakuje w Kacie, jest bardziej statycznie. No swoje robi też wiek muzyków bo nie wyobrażam sobie Romka szalejącego tak jak Tomek wczoraj w Jaworznie, ale kontakt z publiką mógłby być ciut lepszy.

Ja co prawda na Kacie nie byłem już dawno (2019 a wcześniej 2015), ale pamiętam, że były tam dla mnie dłużyzny. Na Turbo tego (prawie - jest ten utwór, na którym chcę wychodzić) nie mam, ale ogólnie wolę Turbo, więc to wydaje się naturalne. Tomek też różnie na koncertach wygląda. Tak rozgadanego jak w Chorzowie to dawno go nie pamiętam. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ