Mi się zawsze marzy RTTH
Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
a nie masz dylematu, czy RTTH wolisz usłyszeć, czy Wratchild? 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

RTTH to pierwszy kawałek, który usłyszałem w życiu, a na żywo słyszałem go tylko dwa razy
.
Megadeth na Wacken w 2017 zagrało 6 numerów z DystopiiPanPrezes pisze: ↑czw kwie 05, 2018 7:35 pmA no oczywiście, że są, tylko to głównie zespoły, które grają małe koncerty dla wąskiego grona odbiorców, którzy siłą rzeczy są bardziej świadomi i zaangażowani niż typowa osoba na koncercie IM.A serio to są zespoły, które grają więcej niż 2-3. Na szybko co mi przychodzi do głowy z ostatnich tras: Saxon, Venom Inc., Therion, Testament...
A Maiden idą na łatwiznę. Ktoś już zwrócił uwagę, że nigdy nie zagrali kawałka, gdy nie był grany na trasie promującą daną płytę. Zobaczymy czy teraz wyjdą poza schemat
No i są zespoły, która z okazji rocznicy jakiejś płyty potrafią odegrać ją w całości... ktoś wyobraża sobie, że IM ciśnie całe "666"?
www.MetalSide.pl
wyobrażasz sobie tę gównoburzę na Sanktuarium, że wybrali na zagranie całości akurat TNOTB?
Tak jest zawsze. Slayer odegrał Reign In Blood, a mógł South Of Heaven, Priest odegrało British Steel, a mogło Defenders Of The Faith...Wszystkim nie dogodzisz. Chociaż akurat TNOTB to według mnie faktycznie jeden ze słabszych możliwych wyborów z tych realnych.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Przede wszystkim z TNOTB większość osób słyszała ta najbardziej cenione kawałki. W przypadku (przykłady) SiT czy PoM jest sporo numerów, które chciałbym usłyszeć a nie miałem okazji. Ale ja byłbym zadowolony z każdego albumu zagranego w całości. To zawsze coś innego.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
"666" to był oczywiście przykład pierwszy z brzegu.Równie dobrze mogłoby to być "SiT", "7 Synek", czy "FOTD"
Ale oni na trasie "wspominkowej" grali z Numbera same kotlety
a z tego co pamiętam do w drugiej części nawet zmniejszyli ich ilość (?) Jak ktoś pamięta, to niech przypomni 
Ale oni na trasie "wspominkowej" grali z Numbera same kotlety
www.MetalSide.pl
To ze RTTH czy 2m2m graja nonstop to nie kwestia wyboru zespolu lata temu.
To hity, single najbardziej chwytliwe utwory i dlatego sa grane do zerzygu, a nie odwrotnie.
To hity, single najbardziej chwytliwe utwory i dlatego sa grane do zerzygu, a nie odwrotnie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chyba wszyscy wiedza, że jestem fanbojem Rudego, ale te 6 numerow z Dystopii to raczej zasluga Grammy i dobrego odbioru plyty. Na początku grał jeden-dwa numery. Teraz z kolei kiedy minęły ponad 2 lata od premiery płyty, trasa ciagle nazywa się "Dystopia Tour", a rocznice plyt sa calkowicie olewane.gumbyy pisze: ↑czw kwie 05, 2018 11:38 pmMegadeth na Wacken w 2017 zagrało 6 numerów z DystopiiPanPrezes pisze: ↑czw kwie 05, 2018 7:35 pmA no oczywiście, że są, tylko to głównie zespoły, które grają małe koncerty dla wąskiego grona odbiorców, którzy siłą rzeczy są bardziej świadomi i zaangażowani niż typowa osoba na koncercie IM.A serio to są zespoły, które grają więcej niż 2-3. Na szybko co mi przychodzi do głowy z ostatnich tras: Saxon, Venom Inc., Therion, Testament...![]()
Fani w Ameryce Północnej cieszyliby się z setlisty złożonej tylko i wyłącznie z najbardziej ogranych kotletów firmowych z lat '80tych. Ja - gdybym miał wskazać dwie płyty, które chciałbym aby zagrali od pierwszej do ostatniej nuty, byłyby to "Powerslave" i "7 Son". Tylko, czy Bruce by dał radę? Czy IM daliby radę wykonać całość z dawną maestrią i swadą? Obawiam się, że byłoby ciężko. "Infinite Dreams" był próbowany przed trasą "ME", zrezygnowali z tej kompozycji. Obawiam się, iż Bruce mógłby nie dorównać poziomowi wykonu znanego z albumu. Zagrać można wszystko, tylko pytanie: jak to wypada po X latach? Wyobraźmy sobie, że DP w dzisiejszej kondycji gra "In Rock" w całości... Szczerze - nie chciałbym tego usłyszeć na własne uszy, chyba iż puściłbym w niepamięć formę zespołu z tamtych lat. Ludzie jednak porównują. W przypadku IM wiele kompozycji jest dla wokalisty dość forsowne, już w epoce Bruce nie wyrabiał (Aces High, Seventh Son, Infinite Dreams). Podejrzewam, że sami Ironi dobrze o tym wiedzą. Dickinson ostatnio podczas spotkania z fanami (chyba to Norwegia była), znów mówił o zaskoczeniu, setliście, efektach i o tej burzy. Zobaczymy, nie sądzę aby cynicznie kłamał ludziom w oczy. Bruce jest trochę jak duże dziecko (i dobrze) on lubi się ekscytować i emocjonować, niemniej najczęściej obiekt ekscytacji okazuje się rzeczywiście jej warty (mówię o maszynach lotniczych, projektach które wspiera). Zobaczymy.
P.S. Ja już widzę, co tu i na innych forach będzie się działo po 26 maja. Będzie albo pomnik kultu albo "wożenie Maiden na taczkach". Ale dobrze, że coś się dzieje, dobrze że ludzie jawnie demonstrując opinie dotyczące tego zespołu (i innych grup). Dopokąd będziemy tym żyć, pamięć o Maiden i scenie heavy, którą od ponad 40 lat współtworzą - nie zaginie. To ważne.
P.S. Ja już widzę, co tu i na innych forach będzie się działo po 26 maja. Będzie albo pomnik kultu albo "wożenie Maiden na taczkach". Ale dobrze, że coś się dzieje, dobrze że ludzie jawnie demonstrując opinie dotyczące tego zespołu (i innych grup). Dopokąd będziemy tym żyć, pamięć o Maiden i scenie heavy, którą od ponad 40 lat współtworzą - nie zaginie. To ważne.
Panie Fanboj... a "RiP"?Dzosef pisze: ↑pt kwie 06, 2018 11:44 amChyba wszyscy wiedza, że jestem fanbojem Rudego, ale te 6 numerow z Dystopii to raczej zasluga Grammy i dobrego odbioru plyty. Na początku grał jeden-dwa numery. Teraz z kolei kiedy minęły ponad 2 lata od premiery płyty, trasa ciagle nazywa się "Dystopia Tour", a rocznice plyt sa calkowicie olewane.![]()
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wyjątek od reguły, rocznice Peace i So Far zostały zignorowane
Całe CtE zagrali tylko na kilkunastu gigach w USA.
Całe CtE zagrali tylko na kilkunastu gigach w USA.
No widzisz, nie ignorują całkowicie 
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A idź pan w ch.... 2016, taka okazja zagrać zapowiadany od lat instrumentalny Conjuring. CtE w Europie się nie pojawiło... A tak to kotletowy zestaw Hangar, Wake Up, Hour, Trust, Shewolf, Symphony, Peace, Holy Wars, Tornado, Sweating i już 10 numerów. I tak na każdej trasie.
-
Deleted User 1499
Jak dla mnie to jaka by setlista nie była to i tak będzie zawsze marudzenie. Prawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool. Wielokrotnie to podkreślałem i za przykład brałem i będe brał trasy Early Days i A Matter...
Zawsze mnie zastanawia skąd takie wnioski się biorą. Wynika z tego, że na koncertach IM nie ma fanów, tylko w większości są przypadkowi ludzie...sekcjazwlok pisze: ↑sob kwie 07, 2018 10:31 amPrawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool.
www.MetalSide.pl
A skoro tak, to znaczy, że IM to zwykła komercha, na której "trzeba się pokazać"gumbyy pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 2:05 pmZawsze mnie zastanawia skąd takie wnioski się biorą. Wynika z tego, że na koncertach IM nie ma fanów, tylko w większości są przypadkowi ludzie...sekcjazwlok pisze: ↑sob kwie 07, 2018 10:31 amPrawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 1499
Mi się takie wnioski nasunęły po wieloletnim uczestniczeniu na koncertach. Skoro za każdym razem koło mnie pełno ludzi nie zna nawet refrenu , no to jaki to fan ? Taka sytuacja spotyka mnie za każdym razem od 13 lat.gumbyy pisze: ↑ndz kwie 08, 2018 2:05 pmZawsze mnie zastanawia skąd takie wnioski się biorą. Wynika z tego, że na koncertach IM nie ma fanów, tylko w większości są przypadkowi ludzie...sekcjazwlok pisze: ↑sob kwie 07, 2018 10:31 amPrawda jest taka że na tak duże zespoły jak IM przychodzi większość randomów którzy znają z reguł tylko kotlety bo przecież one są takie cool.
Nie każdy przychodzi na koncert podrzeć ryja.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller