Maideni cały czas mają po prostu sto razy lepszą muzykę niż Priest, to zawsze zadziała. Plus o wiele lepsze show. Priest oczywiście szacun za fanservice i mieszanie setem, ale to tyle z przewag nad IM. Widziałem Priest z 7 razy i nigdy nie wyszli ponad solidny poziom.blackcocker pisze: ↑sob cze 04, 2022 12:50 pm Nie no porównywanie Maiden w tym momencie do Saxon czy Priest jest co najmniej niepoważne![]()
02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 02-04/06/2022 - Mystic Festival - Gdańsk
-
Deleted User 357
Przecież ostatnie Priest niszczy Sen-jutsu pierwszym kawałkiem. Chyba, że się nie lubi heavy metalu. Wczorajszy koncert bardzo dobry, pomijając techniczne niedoróbki. Saxon jak zawsze wysoki poziom no ale lekki minus za set bez nowej płyty. Jeszcze Green Lung widziałem, bardzo przyjemne Sabbathowe granie.
Wiadomo +1Bon Dzosef pisze: ↑sob cze 04, 2022 2:19 pmMaideni cały czas mają po prostu sto razy lepszą muzykę niż Priest, to zawsze zadziała. Plus o wiele lepsze show. Priest oczywiście szacun za fanservice i mieszanie setem, ale to tyle z przewag nad IM.blackcocker pisze: ↑sob cze 04, 2022 12:50 pm Nie no porównywanie Maiden w tym momencie do Saxon czy Priest jest co najmniej niepoważne![]()
-
Deleted User 357
O, już mamy drugiego do dopisania na listę wrogów heavy metalu
Myśle, że Dzosef nie miał na myśli samych nowych płyt, tylko ogół, a jeśli chodzi o ogół, to Maiden ma dużo lepszą muzykę. SiT czy SSOASS to poziom nie do dogonienia.
Co do nowych płyt, wiadomo, że większość ludzi na świecie stawia nowy JP czy Saxon czy Accept i inne heavy ponad Maiden po reunion wyłączając BNW.
Przewagą JP są sety, tu chciałbym żeby Maiden też byli tak dobrzy w układaniu setów, ale nie ma co to na to liczyć.
Co do nowych płyt, wiadomo, że większość ludzi na świecie stawia nowy JP czy Saxon czy Accept i inne heavy ponad Maiden po reunion wyłączając BNW.
Przewagą JP są sety, tu chciałbym żeby Maiden też byli tak dobrzy w układaniu setów, ale nie ma co to na to liczyć.
Musisz im wybaczyć, Blood Brothers pierze mózgi
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dla mnie całą tą otoczke to Maideni mogą sobie w dupę wsadzić, Saxon poradziło sobie świetnie bez żadnej. Ile bym dał żeby dali sobie spokój z tym całym teatrzykiem, a np byli w stanie wykonać cokolwiek innego niż zaplanowane tylko dlatego że publika akurat ma na to ochotę. Idąc na koncert chce posłuchać dobrej muzy, jak chce zobaczyć otoczke to mogę iść na pokaz fajerwerków. A już w ogóle porównywanie Maiden do Judasów to zupełne nieporozumienie. Wcześniej można było debatować, ale w ostatnich latach Ironi mogą Księżom sutanne prać. Tak jak wyjazd na kolejny koncert JP w tym roku był wcześniej dla mnie nie do pomyślenia, to powoli staje się poważną opcją.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Takich gitar jak w BB też Priest nie mają
- blackcocker
- -#Moderator

Jezu Dzosef zlituj sie XD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Mikojaski pisze: ↑sob cze 04, 2022 3:35 pm Dla mnie całą tą otoczke to Maideni mogą sobie w dupę wsadzić, Saxon poradziło sobie świetnie bez żadnej. Ile bym dał żeby dali sobie spokój z tym całym teatrzykiem, a np byli w stanie wykonać cokolwiek innego niż zaplanowane tylko dlatego że publika akurat ma na to ochotę. Idąc na koncert chce posłuchać dobrej muzy, jak chce zobaczyć otoczke to mogę iść na pokaz fajerwerków. A już w ogóle porównywanie Maiden do Judasów to zupełne nieporozumienie. Wcześniej można było debatować, ale w ostatnich latach Ironi mogą Księżom sutanne prać. Tak jak wyjazd na kolejny koncert JP w tym roku był wcześniej dla mnie nie do pomyślenia, to powoli staje się poważną opcją.
Zgadzam sie z każdym słowem z wyjątkiem ostatniego zdania, bo planuje od dawna
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Co mogę powiedzieć, organizacja wesela po wakacjach srogo weryfikuje różne plany 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Osoby, które były na występie Carcass proszone są o podzielenie się wrażeniami. 
-
Deleted User 5490
Przestańcie wreszcie pierdolić, że Maiden jest świetne, tylko piszcie jak tam Merce grają. Nie mogę odżałować, ze nie mogę być w Gdańsku i gówno mnie obchodzi, że komuś wydaje się, że Maiden jest lepsze od Judas Priest, czy Saxon. Kiedyś było, ale to już historia.
- blackcocker
- -#Moderator

Mercyfule o 23.15 na razie łoją Imperial Triumphant!
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 5490
Aha. Liczę jutro na obfitą relację.
Chryste Panie.
To było niesamowite. King w najlepszej formie od 1990. A z Mercyful Fate prawdopodobnie w ogóle w historii.
Czekałem na nich długo. Było strasznie warto. Pewnie jutro skrobnę coś więcej, na razie zmieniam pampersa.
To było niesamowite. King w najlepszej formie od 1990. A z Mercyful Fate prawdopodobnie w ogóle w historii.
Czekałem na nich długo. Było strasznie warto. Pewnie jutro skrobnę coś więcej, na razie zmieniam pampersa.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 357
Mercyful bardzo ładnie, nie wiem co on bierze że w takiej formie jest. W secie nic nowszego niż z dwójki nie było
Nie no, był Szakal, który jednak jest całkiem niezły
-
Deleted User 357
No ok, premierowego kawałka nie wliczalem 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To w jakiej formie wokalnej był król totalnie mnie powaliło. To jak na żywo działa ta muzyka... nie wtem nawet jak to opisać, odpłynąłem tam trochę totalnie pochłonięty tym co działo się na scenie. Ludzie za mna przyjmowali na siebie napór, więc miałem tylko lekki nacisk na plecy.
Długo myslalem, że Melissa i Sabbath z Graspopu 16 to mój swiety graal i jedyne MF, które usłysze na żywo. Dobrze się pomylić. Absolutnie warto było tam pędzić, mimo że zaraz mam lot do Oslo i będę po nieprzespanej nocy. Do tego bardzo mało kostek poleciało ze sceny, więc tym bardziej cieszy ze jedna wraca ze mną.
Trudno mi komentować organizacje festu na którym byłem przez chwilę, ale wygladało to na najwyzsztm poziomie. Sprawne wejście, dużo kibli, fajny merch - może kiedyś uda mi się być na Mysticu na więcej niż jednym koncercie (bo w 19 też wpadłem tylko na KD).
No i kurcze jak dobrze było zobaczyc dziesiatki znajomych mordek, żal ze nie było czasu pogadac ale kurwa jak mi tego brakowało.
Piekny wieczór.
Długo myslalem, że Melissa i Sabbath z Graspopu 16 to mój swiety graal i jedyne MF, które usłysze na żywo. Dobrze się pomylić. Absolutnie warto było tam pędzić, mimo że zaraz mam lot do Oslo i będę po nieprzespanej nocy. Do tego bardzo mało kostek poleciało ze sceny, więc tym bardziej cieszy ze jedna wraca ze mną.
Trudno mi komentować organizacje festu na którym byłem przez chwilę, ale wygladało to na najwyzsztm poziomie. Sprawne wejście, dużo kibli, fajny merch - może kiedyś uda mi się być na Mysticu na więcej niż jednym koncercie (bo w 19 też wpadłem tylko na KD).
No i kurcze jak dobrze było zobaczyc dziesiatki znajomych mordek, żal ze nie było czasu pogadac ale kurwa jak mi tego brakowało.
Piekny wieczór.