Poszukuje - kupno/wymiana

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Poszukuje - kupno/wymiana

Post autor: gumbyy »

Bazę wydań znajdziesz na https://www.discogs.com/
www.MetalSide.pl
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Kupie pina FC z gitarą Harrisa, który był wysyłany kiedys razem z magazynami. Zgubiłem swój.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

^^^
Mam gdzieś wolny. Dam Ci przy okazji, jeśli nie zapomnę zabrać. Może Monachium? Bo jadymy :)
(masz na myśli tę przypinkę dodawaną w pakiecie startowym po zapisaniu się do IMFC?)

M.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

beaviso pisze: wt cze 20, 2023 5:21 pm ^^^
Mam gdzieś wolny. Dam Ci przy okazji, jeśli nie zapomnę zabrać. Może Monachium? Bo jadymy :)
(masz na myśli tę przypinkę dodawaną w pakiecie startowym po zapisaniu się do IMFC?)

M.
Tak, dokladnie o tą chodzi. Może być Monachium :)
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ja bym kupił frotkę Harrisa, ewentualnie kostkę Murraya/Smitha.

Priv i dogadamy cenę ;)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

Dzosef pisze: wt cze 20, 2023 6:50 pm
beaviso pisze: wt cze 20, 2023 5:21 pm ^^^

M.
Tak, dokladnie o tą chodzi. Może być Monachium :)
To masz to u mnie :) Przypomnij proszę SMS pod koniec lipca ;)

M.
Korvus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Korvus »

Widzę, że niektórzy z Was już zbierali te figurki Eddiego dodawane do niektórych wznowień płyt CD. Czy te figurki są dokładnie tej samej jakości i firmy co cała ta seria figurek "Legacy of the Beast" (wave 1 i inne)? Czy być może są trochę lepsze od nich.

Jak dotąd z moich wyszukiwań wynika, że dostępne były/będą, jak dotąd, następujące serie z figurkami Eddiego:

1) Legacy of the Beast - seria bazująca na grze mobilnej, która zapowiada się chyba na coś długofalowego. Niestety dystrybucji w Polsce i można tylko kupować od innych ludzi Allegro/OLX czy jeszcze nie wiem gdzie...

2) seria dodawana do wznowień płyt CD, która zdaje się być dopełnieniem tej pierwszej;

3) firma WizKids wydawała chyba kiedyś coś podobnego w ramach swojej gry Heroclix, niestety jakość znacznie słabsza (zaletą chyba tylko to, że można sobie nimi powalczyć), w dodatku wyszedł tylko jeden box (jedna seria)

4) Bundle of the Beast od firmy CMON - to edycja limitowana figurek Eddiego, które można wykorzystać jako dodatkowe postaci w grach planszowych pod firmy CMON (te sam zamawiałem jakiś rok temu i niedługo powinny być wysyłane w końcu);

5) figurka z okazji 40. rocznicy The Number of the Beast (przedsprzedaż teraz trwa) - najlepsza jakościowo figurka, na jaką się natknąłem. Ma trochę ruchomych części i wymiennych akcesoriów (np. głowa diabła z okładki singla) - extra;

6) seria figurek POP od firmy Funko (te z wielkimi głowami) - osobiście nie szanuję takiej wariacji:P

7) cała masa różnych "action figure" Eddiego z ruchomymi częściami ciała (też nie wygląda to tak epicko według mnie)...

Czy ktoś kojarzy jeszcze jakieś inne godne uwagi?

Jeśli chodzi o oferty to ja byłbym zainteresowany jakimikolwiek figurkami Eddiego z okładek albumów.
Always the Prowler...

The Final Frontier World Tour 2010/11
2011 Warszawa
Maiden England Tour 2012/13/14
2013 Łódź
2013 Gdańsk
The Book Of Souls World Tour 2016
2016 Wrocław
Legacy Of The Beast World Tour 2018/19/22
2018 Kraków
2022 Warszawa
The Future Past Tour 2023
2023 Kraków
Korvus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Korvus »

https://allegro.pl/oferta/iron-maiden-c ... 3613274716

Czy ktoś z Was kojarzy takie ogłoszenie?

To na pewno podróbki, co nie?
Ale jeśli tak, to czy to jest dokładnie to samo co w oryginale czy tylko okładki same, a reszta co innego całkiem?
Always the Prowler...

The Final Frontier World Tour 2010/11
2011 Warszawa
Maiden England Tour 2012/13/14
2013 Łódź
2013 Gdańsk
The Book Of Souls World Tour 2016
2016 Wrocław
Legacy Of The Beast World Tour 2018/19/22
2018 Kraków
2022 Warszawa
The Future Past Tour 2023
2023 Kraków
IronMaidenBoy
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: IronMaidenBoy »

Witam, jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem którejś z płyt Iron Maiden, to posiadam kolekcje płyt w stanie idealnym, oryginalnych, jest ich z 40. Gdyby ktoś był zainteresowany, to proszę o zamieszczenie posta. Plyty są po moim wujku, który je kolekcjonował. Postaram się dzisiaj dodac nazwy wszystkich.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Napisałem do ciebie pw
ponury żniwiarz
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: ponury żniwiarz »

IronMaidenBoy pisze: czw wrz 21, 2023 4:44 pm Witam, jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem którejś z płyt Iron Maiden, to posiadam kolekcje płyt w stanie idealnym, oryginalnych, jest ich z 40. Gdyby ktoś był zainteresowany, to proszę o zamieszczenie posta. Plyty są po moim wujku, który je kolekcjonował. Postaram się dzisiaj dodac nazwy wszystkich.
To są winyle czy CD?
Może coś bym wziął.
Na pohybel czarnym .Na pohybel czarnym i czerwonym. Na pohybel wszystkim. I to jest ładny toast, co?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

ponury żniwiarz pisze: czw wrz 21, 2023 10:23 pm
IronMaidenBoy pisze: czw wrz 21, 2023 4:44 pm Witam, jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem którejś z płyt Iron Maiden, to posiadam kolekcje płyt w stanie idealnym, oryginalnych, jest ich z 40. Gdyby ktoś był zainteresowany, to proszę o zamieszczenie posta. Plyty są po moim wujku, który je kolekcjonował. Postaram się dzisiaj dodac nazwy wszystkich.
To są winyle czy CD?
Może coś bym wziął.
W innym temacie było, że CD.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

ponury żniwiarz pisze: czw wrz 21, 2023 10:23 pm
To są winyle czy CD?
Może coś bym wziął.
viewtopic.php?t=16428

Tu kolega wrzucił cała liste
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deckard77
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Deckard77 »

Witam. Poszukuję dwóch bootlegów z trasy Somewhere On Tour 86/87 do pobrania. Mianowicie: Cyberpunk'86 czyli koncert z Hammersmith Odeon 3.11.1986 oraz koncert z Tokio Budokan z 1987.Będę wdzięczny za pomoc jeśli ktoś będzie mi mógł to udostępnić.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Poszukuję Alive in studio Dickinsona na CD
Awatar użytkownika
Gary91
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Gary91 »

Proszę Państwa. Ostatni koncert IM przywołał we mnie jakieś nostalgiczne wspomnienia i poszukuję bootlega audio z warszawskiego Torwaru z 2000 z pamiętnej trasy promującej najlepszy album BNW. Doszły mnie słuchy, ze były tam jakieś dodatkowe smaczki w postaci wywiadu z Janickiem bodajże z VIVY (ten muzyczny program telewizyjny, kiedy w tamtych czasach puszczał jeszcze prawdziwą muzykę xD) oraz fragment Wicker Mana z Torwaru. I szukam jeszcze bootlega video z Katowic 2000, żeby domknąć polski temat IM z 2000 roku. Ktoś, coś?
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
jajco
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jajco »

Gary91 pisze: ndz sie 17, 2025 3:57 am Proszę Państwa. Ostatni koncert IM przywołał we mnie jakieś nostalgiczne wspomnienia i poszukuję bootlega audio z warszawskiego Torwaru z 2000 z pamiętnej trasy promującej najlepszy album BNW. Doszły mnie słuchy, ze były tam jakieś dodatkowe smaczki w postaci wywiadu z Janickiem bodajże z VIVY (ten muzyczny program telewizyjny, kiedy w tamtych czasach puszczał jeszcze prawdziwą muzykę xD) oraz fragment Wicker Mana z Torwaru. I szukam jeszcze bootlega video z Katowic 2000, żeby domknąć polski temat IM z 2000 roku. Ktoś, coś?
Łap - audio z Wawy 2000 https://www.mediafire.com/folder/9035h8 ... 21-06-2000

Katowice też mam ale się obecnie urlopuje więc przypomnij się za tydzień, najlepiej na priv.
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

Szukam czoła Sardiego
ODPOWIEDZ