Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Ghost
W sumie ten zes... projekt solowu to dla mnie bardzo duże rozczarowanie, bo był moment ze spokojnie łapał się do mojego top10. A tu coś takiego... bardzo koniunkturalna i wypracowana płyta, świetny i dobrze rozplanowany produkt, ale za wiele pod tym nie ma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

- blackcocker
- -#Moderator

Dzosef, zabawne jest to jak wierzysz w tą jedną, jedyną, szczerą muzykę z przekazem i że słuchanie popu wymierzonego od linijki to jakiś wstyd. Ja wiem, że Rust in Peace to taka szczera płyta, bo nie ma tam refrenów, a Kodex śpiewa o starych książkach, ale no... Takie Maiden, którym się zachwycasz, to nie produkt? Bo dla mnie tak, od wielu, wielu lat
słuchasz ich, podoba ci się, spoko, nic do tego nie mam, ale ponownie jesteś bardzo wybiórczy i prezentujesz jakieś podwójne standardy.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dla mnie nie, gdyby byli produktem tłukliby 4-minutowe rockery. Pójście w kierunku epików to ewidentnie jakaś wizja Stefana i robi rzeczy po swojemu.
Po prostu uderzyło mnie bardzo na tej nowej płycie, już Precel mi się średnio podobał, ale nie da się zaprzeczyc, że były tam rzeczy ciekawe. Tutaj tego nie ma.
Pop mi nie przeszkadza, przeszkadza mi transformacja jednego z ulubionych zespołów w pop.
Po prostu uderzyło mnie bardzo na tej nowej płycie, już Precel mi się średnio podobał, ale nie da się zaprzeczyc, że były tam rzeczy ciekawe. Tutaj tego nie ma.
Pop mi nie przeszkadza, przeszkadza mi transformacja jednego z ulubionych zespołów w pop.
- blackcocker
- -#Moderator

No, ale już parę lat temu widać było zacięcie Tobiasa w tym kierunku, a wyglądasz na zdziwionego 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

X kurwa DE
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Dobry set Ghosta, beznadziejny set na trasę Impera.
Jeśli jesienią będzie u nas z takim samym gdzieś poza Krk/Śląskiem, to odpuszczę ten gig.
Jeśli jesienią będzie u nas z takim samym gdzieś poza Krk/Śląskiem, to odpuszczę ten gig.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Setlista niestety po najmniejszej linii oporu - raptem 4 utwory więcej niż na co-headline z Volbeat, co daje set na 1h30/35 min... I to ma być headlining tour?
Wielka szkoda, bo to typowo "januszowy" set głównie ze skocznymi, radiowymi kawałkami i balladkami - poza "Year Zero" brak mistycyzmu i okultystycznych klimatów jak z "Con Clavi Con Dio" czy "Monstrance Clock". 4 numery z "Impery" to też spore rozczarowanie - wiadomo, że dorzucą ich więcej na kolejnym legu, ale brakuje chociażby takiego "Watcher In The Sky", nie mówiąc już nawet o "Respite". Wygląda na to, że Tobias odpoczywał po amerykańskiej trasie i skupił się na promocji albumu, a na próby i ogarnie większej liczby nowych numerów czasu już zabrakło... 
To jest strasznie dziwna sprawa, bo set zupełnie nie pokrywa się z zapowiedziami. Więcej utworów z Impera? No tak, o dwa... W tym nie o singiel. Rarytasy? XDDDD a to dobre. Nie wspominając o tym, że skończyli jakieś 15 minut przed czasem.
Nie umiem wytłumaczyć tego repertuaru, tutaj nie zgadza się nic. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś problemy za kulisami typu choroba któregoś z członków zespołu i zmiana setlisty w ostatniej chwili.
Ten zestaw się sprawdzi na żywo, ale to powinien być set festiwalowy, nie na szumnie zapowiadaną trasę po arenach. Co ciekawe, widzę że reakcja fanów jest bardzo negatywna, po raz pierwszy w historii tej kapeli. Dobrze, że management Ghosta bardzo monitoruje social media, może mu wytłumaczą, że strzelił kulą w płot...
Nie umiem wytłumaczyć tego repertuaru, tutaj nie zgadza się nic. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakieś problemy za kulisami typu choroba któregoś z członków zespołu i zmiana setlisty w ostatniej chwili.
Ten zestaw się sprawdzi na żywo, ale to powinien być set festiwalowy, nie na szumnie zapowiadaną trasę po arenach. Co ciekawe, widzę że reakcja fanów jest bardzo negatywna, po raz pierwszy w historii tej kapeli. Dobrze, że management Ghosta bardzo monitoruje social media, może mu wytłumaczą, że strzelił kulą w płot...
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bo w sumie to jest set dla nikogo. Jak idziesz na Ghosta po raz pierwszy w życiu, to jesteś czymś takim zadowolony, ale jeśli jesteś fanem dwóch pierwszych płyt albo ostatniej, no to tak średnio xDBon Dzosef pisze: ↑ndz kwie 10, 2022 12:15 pmTego to się nie spodziewałemwidzę że reakcja fanów jest bardzo negatywna,
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jak tak bardzo chce grać ten nieszczęsny cover, to już niech sobie go gra, ale powinien dorzucić jeden utwór dodatkowo.