The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Post autor: dostoevsky »

Kolejna recenzja (9.4/10):
http://metalholic.com/cd-review-iron-ma ... -of-souls/

Jest i recenzja blabbermouth (9.5/10):
http://www.blabbermouth.net/cdreviews/t ... -of-souls/

I kolejna (5/5) - chyba najciekawsza z tych trzech recenzji:
http://www.examiner.com/review/iron-mai ... k-of-souls

Zawiera dużo spostrzeżeń i szczegółów, ale jednoczesńie nie ujawnia zbyt dużo, dzięki czemu nie powinna ona popsuć radochy z pierwszych przesłuchań TBoS. :)
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

W "Teraz Rock" recenzja z oceną 4/5. Nie jest to płyta miesiąca - redakcja zachowała się asekuracyjne, dodając recenzję do wkładki. Płytą miesiąca jest dzieło Gilmoura - również z notą 4/5.
Recenzent - Paweł Brzykcy - dosyć dokładnie omówił poszczególne utwory. 2 miejsca, choć podobne, mnie zaintrygowały: "Jak dla mnie trochę szkoda, że zespół rezygnuje z prostszych, bardziej piosenkowych chwytliwych strzałów [dla mnie wręcz przeciwnie - dependo ;)]. Ale od razu zaznaczę: The Book of Souls, w przeciwieństwie do The Final Frontier, cały czas intryguje". I na koniec recenzji w podobnym tonie: "Poziom studyjnych albumów sześcioosobowego Iron Maiden faluje prawie jak sinusoida. Po The Final Frontier zespołowi potrzebne było tak mocne wydawnictwo jak The Book of Souls" - nie miałbym nic naprzeciwko...

Co do wkładki: rzuciłem tylko okiem. Kontrowersją jest ocena "The X Factor" - tylko 2,5/5
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

właśnie ocena X Factora mnie zszokowała. Niżej niż NPFTD?! Że jak?? Aż się kawą oplułem. A recenzji TBOS nie czytałem i nie przeczytam do przyszłej soboty. Mam ogromne oczekiwania i nie chcę sobie wyrabiać żadnej opinii. Przesłucham na spokojnie albumu i wtedy zapoznam się z recenzjami.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

The_Alchemist pisze:właśnie ocena X Factora mnie zszokowała.
Wiesz... oceny recenzji i same recenzje nie powinny Cię "szokować", bo to jest tylko i wyłącznie opinia piszącego. A to wiadomo, że każdy ma swoją i całkiem inaczej każdy z nas patrzy na daną płytę/utwór :)

A akurat ta recenzja niewiele wnosi, bo nie ma tam zbytnio konkretów :)
www.MetalSide.pl
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Ciekaw jestem kiedy opracowywany był ten numer czy autor słyszł cały pełny album ?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Pan Brzykcy ogólnie ciekawe oceny wystawia...Jeśli dobrze pamiętam, "Stained Class" Judas Priest dostało u niego 2,5/5.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Hm, ja bym też tyle wystawił... :(
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Frost No pisze:czy autor słyszł cały pełny album ?
No pewno coś tam słyszał, na "ślepo" by nie napisał. Kwestia ile tych odsłuchów było... podejrzewam, że jeden/dwa.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

kmberserker pisze:Pan Brzykcy ogólnie ciekawe oceny wystawia...Jeśli dobrze pamiętam, "Stained Class" Judas Priest dostało u niego 2,5/5.
Tak, pamiętam...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Alchemist, ta recenzja tak "plywa i lawiruje" ze mozesz przeczytac, prawie zero konkretow
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Co do recenzji / relacji nie zapomne ( odbiegajac od tematu ) jak w finale MS w pilce noznej w RPA facet relacjonujac mecz w poniedzialkowym Przegladzie Sportowym napisal ze piekny final Wlosi wydarli Holendrom rzutami karnymi ( okladka sic ! ) . Biedaczyna musial to skonczyc poniewaz zamykano nr w niedziele a Wlosi wygrali to w ostatnich minutach dogrywki i bylo 1-0 , wiec gdzie te karne . Wystarczy poczytac P.Zarzecznego ktory sam wiele relacji pisal nie bedac na meczu , nie docieral poniewaz przedmeczowa impreza nie pozwalala na to . Tak jest z ta rzetelnoscia - recenzja Book of Souls zwykle plywanie .
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Podobno fani którzy słuchali dziś nowego albumu w Paryżu podpisali NDA. Mam nadzieję, że nie przeszkodzi to Madrilowi w podzieleniu się z nami swoimi opiniami. :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Dawal fotke Brucea na FB jak pakuja sie do.samolotu, poki co cisza :-)
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

dostoevsky pisze:Podobno fani którzy słuchali dziś nowego albumu w Paryżu podpisali NDA. Mam nadzieję, że nie przeszkodzi to Madrilowi w podzieleniu się z nami swoimi opiniami. :)
NDA = Nie uDostępnię Analizy :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Dal tez fajna fotke przy pianinie gdzie.tworzyl Bruce - mega wypad.
W ogole masa fotek z wylotu na Fb, ale opinii o albumie brak
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Tak jeszcze lekko offtopując w 2003 we wkładce TXF na miał chyba 3 albo 3,5 , a 2 czy 2,5 miało VXI.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Budziol, przeczytałem i już wiem xD
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

Post autor: hiroszima »

Budziol pisze:Dal tez fajna fotke przy pianinie gdzie.tworzyl Bruce - mega wypad.
daj link do jego fb ;)
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

hiroszima pisze:
Budziol pisze:Dal tez fajna fotke przy pianinie gdzie.tworzyl Bruce - mega wypad.
daj link do jego fb ;)
Dawaj, dawaj:)
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

Frost No pisze:Co do recenzji / relacji nie zapomne ( odbiegajac od tematu ) jak w finale MS w pilce noznej w RPA facet relacjonujac mecz w poniedzialkowym Przegladzie Sportowym napisal ze piekny final Wlosi wydarli Holendrom rzutami karnymi ( okladka sic ! ) . Biedaczyna musial to skonczyc poniewaz zamykano nr w niedziele a Wlosi wygrali to w ostatnich minutach dogrywki i bylo 1-0 , wiec gdzie te karne . Wystarczy poczytac P.Zarzecznego ktory sam wiele relacji pisal nie bedac na meczu , nie docieral poniewaz przedmeczowa impreza nie pozwalala na to . Tak jest z ta rzetelnoscia - recenzja Book of Souls zwykle plywanie .
Jeżeli mówimy o rzetelności to finał wygrali Hiszpanie po bramce Andresa Iniesty w 116. min. , a co do Przeglądu Sportowego to prawda , nieźle się wtedy zbłaźnili .
ODPOWIEDZ