Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Ghost
Coś tam generuje. Tatler dostaje hajs za covery Diamond Head na koncertach Mety.
Szczerze mówiąc to lepiej by było jakby podniósł ceny biletów o przykładowe 2% i te doliczone parę zł szło na tę organizację. I set bez Sandmana i pewnie więcej kasy by uzbierał.
Zobaczymy jaki set zaprezentują dziś. Nie pokładam szczególnej wiary w znaczące zmiany, jakaś drobna może zajść.
Szczerze mówiąc to lepiej by było jakby podniósł ceny biletów o przykładowe 2% i te doliczone parę zł szło na tę organizację. I set bez Sandmana i pewnie więcej kasy by uzbierał.
Zobaczymy jaki set zaprezentują dziś. Nie pokładam szczególnej wiary w znaczące zmiany, jakaś drobna może zajść.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Dwa razy ES
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Jestem w drodze na piwo z Tobiasem. Mam dobre informacje dla fanów Opus. Szczegóły o 22:00.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Trochę się wyjaśniło, o co biega z tą setlistą. Dodatkowo z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że Tobias przyleciał do Manchesteru dopiero dzień przed koncertem.
https://www.qobuz.com/gb-en/info/Interv ... g-to185604
Coś tam mogą pozmieniać w trakcie tego legu, np. dziś mają dzień wolny, potem nawet dwa dni pod rząd. Raczej się nie nastawiam na jakieś gamechangery, ale koncerty w Budapeszcie czy Pradze mogą być trochę inne od tych sprzed kilku dni. Wczoraj doszło Mary On A Cross (spory plus).
https://www.qobuz.com/gb-en/info/Interv ... g-to185604
Coś tam mogą pozmieniać w trakcie tego legu, np. dziś mają dzień wolny, potem nawet dwa dni pod rząd. Raczej się nie nastawiam na jakieś gamechangery, ale koncerty w Budapeszcie czy Pradze mogą być trochę inne od tych sprzed kilku dni. Wczoraj doszło Mary On A Cross (spory plus).
Byłem w Londynie na koncercie w O2 i spotkaniu z Papą w Banquets.
Tobias bardzo miły, mimo dużej kolejki z każdym zamienił po 3-4 zdania - zdjęcie wyszło zajebiście
Co do koncertu - Set bardzo fajny, dodanie mary on the cross było świetnym posunięciem.
Widać, że grajki się już ograły i sprawia im to dużą przyjemność.
Jedynym minusem jest ten ES na bis, którego na spokojnie mógłby zastąpić np. griftwood z nowej płyty oraz długośc koncertu - Pierwszy leg z prequelle podzielony na dwie części był IMO ich najlepszą trasą ever.
Ghost w formie, z trasy na trasę coraz lepiej - Do zobaczenia w Pradze
Tobias bardzo miły, mimo dużej kolejki z każdym zamienił po 3-4 zdania - zdjęcie wyszło zajebiście
Co do koncertu - Set bardzo fajny, dodanie mary on the cross było świetnym posunięciem.
Widać, że grajki się już ograły i sprawia im to dużą przyjemność.
Jedynym minusem jest ten ES na bis, którego na spokojnie mógłby zastąpić np. griftwood z nowej płyty oraz długośc koncertu - Pierwszy leg z prequelle podzielony na dwie części był IMO ich najlepszą trasą ever.
Ghost w formie, z trasy na trasę coraz lepiej - Do zobaczenia w Pradze
- blackcocker
- -#Moderator

@zgo, wiśnia czy truskaweczka pod halą grana?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
A co to za akcja, jakies VIP bilety? Konkurs?
Sprawdzalem na Prage, ale nic takiego nie widzialem, a tez sie wybieram
UP THE IRONS !!!
Jestem po koncercie w Pradze, generalnie spoko ale czuć lekki niedosyt z powodu seta. Spokojnie mogliby dorzucić jeszcze jeden kawałek z Impery, ale brakowało też odświeżenia jakiejś starszej perełki z Opus czy Infestissumam.
Kaisarion wydaje mi się być średnim otwieraczem w porównaniu do Rats czy nawet From the Pinnacle to the Pit. Samo wykonanie było fajne ale bez takiej pompy jaka powinna być na samym początku.
I nagłośnienie - na moje było dość kiepskie w miejscu w którym stałem (gdzieś 5 rząd od barierek). W Hunter’s Moon na przykład praktycznie nie słyszałem wyższych partii gitarowych, sam bas. W Katowicach wydawało mi się że było znacznie lepiej.
Kaisarion wydaje mi się być średnim otwieraczem w porównaniu do Rats czy nawet From the Pinnacle to the Pit. Samo wykonanie było fajne ale bez takiej pompy jaka powinna być na samym początku.
I nagłośnienie - na moje było dość kiepskie w miejscu w którym stałem (gdzieś 5 rząd od barierek). W Hunter’s Moon na przykład praktycznie nie słyszałem wyższych partii gitarowych, sam bas. W Katowicach wydawało mi się że było znacznie lepiej.
Koncert bardzo dobry, aczkolwiek brak wyraźnego urozmaicenia setlisty względem tej z 2019 był miejscami mocno odczuwalny. Forma i show bez zarzutów, spektakl na najwyższym poziomie, choć tutaj już odczuwałem spory dysonans w porównaniu do starego Ghosta. Nowe kawałki robią mega robotę, szkoda że zabrakło Watcher In The Sky (spokojnie można grać zamiast Faith) i Griftwood.
Natomiast pod względem organizacyjnym była to jedna z największych patologii, jakie widziałem. Po pierwsze VIP-y z wcześniejszym wejściem, po drugie otwarcie tylko części bramek. A, no i jeszcze ten absurdalnie długi wybieg - barierkowicze oglądali głównie plecy Papy, co było dość irytujące.
Oby na jesień dobrze przebudowali ten set, bo nie uśmiecha mi się oglądać go n-ty raz.
Natomiast pod względem organizacyjnym była to jedna z największych patologii, jakie widziałem. Po pierwsze VIP-y z wcześniejszym wejściem, po drugie otwarcie tylko części bramek. A, no i jeszcze ten absurdalnie długi wybieg - barierkowicze oglądali głównie plecy Papy, co było dość irytujące.
Oby na jesień dobrze przebudowali ten set, bo nie uśmiecha mi się oglądać go n-ty raz.
Wszystko chyba już zostało powiedziane.
Spoko koncert, ale spodziewałem się czegoś więcej.
To był mój trzeci koncert Ghost, ale pierwszy świadomy - po wkręceniu się w ten zespół i bawilem się świetnie, ale sam w sobie koncert trochę słabszy niż ten w Katowicach w 2019.
Ghule fantastyczne - głównie na wprost nas urzędował ten z czarną gitarą i miał świetny kontakt z publicznością, basista również.
Tego zabrakło mi u Tobiasa. Bardziej skupiony na przebieraniu (strojów było za dużo) niż na kontaktach z publicznością.
Scenografia też gorsza od tej z 2019, zdecydowanie mniej klimatyczna.
Ale generalnie jestem zadowolony, że się wybrałem.
Wrzuciłem na yt trzy utwory z Pragi:
Hunter's Moon
https://youtu.be/2bBZJ2-Hd_M
Ritual
https://youtu.be/oYE2EvgmcKs
Year Zero
https://youtu.be/z7TPMtNoqOo
Spoko koncert, ale spodziewałem się czegoś więcej.
To był mój trzeci koncert Ghost, ale pierwszy świadomy - po wkręceniu się w ten zespół i bawilem się świetnie, ale sam w sobie koncert trochę słabszy niż ten w Katowicach w 2019.
Ghule fantastyczne - głównie na wprost nas urzędował ten z czarną gitarą i miał świetny kontakt z publicznością, basista również.
Tego zabrakło mi u Tobiasa. Bardziej skupiony na przebieraniu (strojów było za dużo) niż na kontaktach z publicznością.
Scenografia też gorsza od tej z 2019, zdecydowanie mniej klimatyczna.
Ale generalnie jestem zadowolony, że się wybrałem.
Wrzuciłem na yt trzy utwory z Pragi:
Hunter's Moon
https://youtu.be/2bBZJ2-Hd_M
Ritual
https://youtu.be/oYE2EvgmcKs
Year Zero
https://youtu.be/z7TPMtNoqOo
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Wczorajsza Praga to pierwszy moj wiekszy koncert po pandemii i musze przyznac, ze wrazenia naprawde swietne. Zajebista akustyka, bardzo selektywny dzwiek (stalem kilka rzedow od konca sektora pod scena) no i fenomenalne show. Bardzo szkoda, ze tylko 4 piosenki z nowego albumu, ktore dla mnie byly jednymi z najlepszych momentow koncertu.
Organizacyjnie faktycznie slabo, ochrony/asystentow co pies naplakal, chyba 10 minut szukalismy zejscia na dol do wejscia na plyte.
Swietne efekty z confetti i swiatlami, udalo mi sie nawet cyknac calkiem fajne zdjecie:
Organizacyjnie faktycznie slabo, ochrony/asystentow co pies naplakal, chyba 10 minut szukalismy zejscia na dol do wejscia na plyte.
Swietne efekty z confetti i swiatlami, udalo mi sie nawet cyknac calkiem fajne zdjecie:
UP THE IRONS !!!
A to ciekawe spostrzeżenie, bo na barierce gitary były strasznie cicho (na pierwszych kilku kawałkach to już w ogóle), a bębny zdecydowanie za głośno
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Koncert na plus. Zespół jak zwykle w świetnej formie. Rozczarowania setlistą nie było, bo znałem ją od pierwszego gigu. Enter Sandman zupełnie niepotrzebny, Tobias jak najszybciej powinien go zakopać i zapomnieć. Publika jak to w Czechach spokojna, zero ścisku i pchania się.
Organizacyjnie - szkoda gadać, akcja z otwarciem tylko kilku bram, mimo wcześniejszych zapewnień, że otworzą wszystkie mega słaba.
Jeśli na jesień nie będzie większych zmian w secie to sobie prawdopodobnie odpuszczę.
Organizacyjnie - szkoda gadać, akcja z otwarciem tylko kilku bram, mimo wcześniejszych zapewnień, że otworzą wszystkie mega słaba.
Jeśli na jesień nie będzie większych zmian w secie to sobie prawdopodobnie odpuszczę.
Chis Catalyst, Per Sodomizer i inni