Zespoły śpiewające o I lub II wojnie światowej
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Zespoły śpiewające o I lub II wojnie światowej
Czy znacie jakieś zespoły metalowe które śpiewają o I lub II wojnie światowej (pomijając Iron Maiden i Sabaton)? Bardziej chodziłoby mi o stoczone bitwy podczas wojen.
Proszę mi nie pisać żadnych black, death, itd. metalowych zespołów i piosenek. Tylko heavy i power (ewentualnie rock i power rock).
Proszę mi nie pisać żadnych black, death, itd. metalowych zespołów i piosenek. Tylko heavy i power (ewentualnie rock i power rock).
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: Zespoły śpiewające o I lub II wojnie światowej
Hail Of Bullets 
-
Strangelander
- -#Prodigal son

Motorhead-1916
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A jakieś zagraniczne zespoły?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Wejdź sobie na stronę www.metal-archives.com tam w wyszukiwarce masz zaawansowane opcje i możesz wyszukać poprzez "lyrical themes".drzejek pisze:A jakieś zagraniczne zespoły?
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Moim zdaniem najnowsza płyta Sabatonu będzie miała najlepszą okładkę w historii tego zespołu.
www.sabaton.net/sabaton-annouce-new-album-the-great-war
www.sabaton.net/sabaton-annouce-new-album-the-great-war
Hmmm, to jakoś bardzo trudne nie będzie, bo okładki mieli raczej średnie. No może trzy ostatnie były dobre, ale bez szału. I lepiej by było, gdy nagrali jakąś ciekawą muzykę, bo ostatnie płyty były raczej nudne. Ostatnio ich widziałem po Accept na Torwarze i strasznie się wynudziłem na środkowej części koncertu (na początku i końcu zagrali starocie).
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Znasz jeden utwór Sabaton = znasz wszystkie. 
Jezus, takie fajne zapowiedzi dziś się trafiły, a tu Sabaton...I humor popsuty 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Oprócz tej, co wyjdzie w lipcu bardzo mi się podoba ta https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_A ... f_arms.jpg i ta www.nuclearblast.de/en/products/tontrae ... s-rex.html.
Idealne na okładkę jakieś tandetnej gry o czołgach na PC.
e tam
Sabaton ma kilka fajnych piosenek, ale ta cała ich otoczka jest żenująca

trzeba klasyka wrzucić!
Jak dla mnie to typowy zespół na który nawet bym chętnie poszedł gdyby zagrali gdzieś blisko za darmo albo jako jakiś support, ale sam raczej nie słucham, a o kupnie biletu nigdy nie myślałem. Znaleźli jak się sprzedać i się tego trzymają i długo jeszcze będą na topie
Sabaton ma kilka fajnych piosenek, ale ta cała ich otoczka jest żenująca

trzeba klasyka wrzucić!
Jak dla mnie to typowy zespół na który nawet bym chętnie poszedł gdyby zagrali gdzieś blisko za darmo albo jako jakiś support, ale sam raczej nie słucham, a o kupnie biletu nigdy nie myślałem. Znaleźli jak się sprzedać i się tego trzymają i długo jeszcze będą na topie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Sabaton ma jeden naprawdę dobry, porządny album, i jest to Carolus Rex. Jednak tylko i wyłącznie w szwedzkiej wersji. Resztę zaorać, zwłaszcza ostatni album.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Gdzie liczy się publiczność, tam najlepsze oranie to ignorowanie.
Zaiste, "Carolus Rex" porządny jest - po angliczańskiemu też jednakże.
Zaiste, "Carolus Rex" porządny jest - po angliczańskiemu też jednakże.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Plastikowe gówno, nie zespół.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Widzę, że nie zdajesz sobie sprawy z tego, ile ci kolesie mają determinacji, gotowości do ciężkiej pracy i talentu. I mam wrażenie, że już raczej sobie nie zdasz, więc na pewno przeze mnie o tym przekonywany nie będziesz. Zostań sobie przy swoim zdaniu.