Nie chętnie piszę ten post, ale niestety zostałem do tego zmuszony. Chciałbym przestrzec was, przed osobą znaną na forum jako Mike Patton profile.php?mode=viewprofile&u=4389
W 2010 napisałem do Mike, na jego profilu na YT, czy nie chciałby się wymienić się bootlegami za swoje nagranie koncertu Ironów z Warszawy 2008. Kazał mi czekać aż dokończy robić multicama z tego koncertu. Niestety multicama nie udało mu się zrobić i nagrania nie udostępnił. Pod koniec maja napisałem w imieniu fanclubu Bloodbrothers z prośbą o udostępnienie sowjego nagrania, aby zrobić wspólnymi siłami fajną pamiętkę z koncertu. Ponownie napisał, że sam zrobi to nagranie i udostępni je publicznie.
Potem na rok, kontakt się urwał, ja w między czasie pracowałem nad bootem z dostępnych materiałów. Ze względu na to, że okazało się że nie ma tyle materiałów aby stworzyć kompletne nagranie, ponownie zwróciłem się do Mike, aby ponownie zapytać czy udostępni swoje nagranie. Dzięki wstawiennictwu jednej ważnej osoby z BB, Mike zgodził się na udostępnienie swojego nagrania w celu stworzenia multicama. W czerwcu 2011 omówiliśmy warunki wymiany. Ja miałem wysłać dwa koncerty Iron Maiden Gothenburg 2005 i Porto Allegre 2008 i 3 czyste płyty DVD dwuwarstwowe.
Paczka ode mnie dotarła do niego i miał nagrać płyty i mi odesłać. I tu zaczęły się poważne schody. Zapomniał wysłaniu o nagraniu i prosił o przypomnienie danego dnia, czy na GG czy smsem, raz miał wypadek, tu inne rzeczy. Tak czy inaczej minęły ponad 2 lata, a nagrania jak nie było tak nie ma, mimo moich przypomnień i próśb o wysyłkę. Proponowałem, nawet przesłanie jego materiału przez internet, bez odsyłania mi płytek, bez skutku.
Ostatnio poinformowałem go, że ma tydzień na wysłanie nagrania, bo inaczej opiszę naszą historię w internecie. Minął tydzień a w między czasie dostałem wymówkę, że jest na jakimś festiwalu filmowym i nie ma jak wysłać i że wyślę mi w poniedziałek. Napisałem do niego z pytaniem czy wysłał, lecz niestety już nie odpowiedział.
Podsumowując, chciałbym przestrzec wszystkich, którzy planują z nim w przyszłości jakieś wymiany bootlegów, ponieważ Mike jest osobą niewiarygodną. A mnie po prostu oszukał i naciągnął na ponad 30zł(koszt płyt i wysyłki).
Nie cytowałem treści wiadomości, ponieważ uważam że publicznie nie powinno się publikować takich wiadomości. Lecz gdyby ktoś miał wątpliwości, mogę prywatnie wysłać przykładowe rozmowy Mike'em.
Niestety zachowanie Mike skutecznie wstrzymało pracę nad multicamem, ponieważ ciągle liczyłem że dotrzyma naszej umowy i będzie można zrobić multicama najlepiej jak się tylko da. Przez jego zachowanie cierpi cała społeczność fanów Iron Maiden, która czeka na porządnego bootlega z tego koncertu.
PS. Nadal mam dziecięcą nadzieję że Mike się opamięta i wyśle mi nagranie i będę miał podstawy do anulowania tego wpisu lub neutralizacji jego tonu.
Historia kontaktów z użytkownikiem Mike Patton
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM