The Book Of Souls - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- ThePaCZino
- -#Invader

Re: The Book Of Souls - opinie
Zaczyna się prawie tak samo jak Talisman hehe ale pózniej.. aj
ciężki rifff !!!! równie miazga 
Niektórzy będą narzekać, że zaczyna się jak każdy kawałek Maiden z akustycznym wstępem, tutaj jest dokładnie to samo, ale mi się bardzo podoba. Później dość ciężki riff, trochę orientalny klimat. W refrenie piękne wejście wokalu Bruce'a - fantastyczny, epicki fragment. Podoba mi się tekst. Jak dotąd chyba najcięższy utwór.
Dave znowu nadużywa kaczki, brzmi fajnie, ale ta kaczka trochę nie pasuje. W 7 minucie dobra harmonia. Dobre riffy są w tym utworze.
Dave znowu nadużywa kaczki, brzmi fajnie, ale ta kaczka trochę nie pasuje. W 7 minucie dobra harmonia. Dobre riffy są w tym utworze.
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2015 7:20 pm przez Dejavu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem w połowie kawałka i mogę już teraz powiedzieć, że jest to będzie kolejny klasyk. Świetne melodie!!!
miazga, intro akustyczne ale bardzo klimatyczne, pierwszy riff rozpierdala, fajnie jakby to na żywo zagrali. Btw, jak się nazywał ten talerz w który Nicko robi pah pah pah?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
archiver42
- -#Charlotte

Jest już płyta? Gdzie można posłuchać?
Wejdź sobie na temat wywiady i newsy, znajdziesz linki.
ten fragment po 5:50 dobry 
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2015 7:23 pm przez vyrus, łącznie zmieniany 1 raz.
Już sobie wyobrażam ten utwór na żywo. Btw średnie solo Dave'a nadrabiają solówki w 8 minucie, Janick i Dave.
No niestety ale po tych kawałkach muszę powiedzieć, że Dave znowu daje dupy :/Dejavu pisze:Już sobie wyobrażam ten utwór na żywo. Btw średnie solo Dave'a nadrabiają solówki w 8 minucie, Janick i Dave.
Prawda, trochę średnio jest z jego solówkami jak dotąd, to prawda. Na szczęście Adrian i Janick na dobrym poziomie.
- dostoevsky
- -#Assassin

China. Brzmi tu genialnie.vyrus pisze:miazga, intro akustyczne ale bardzo klimatyczne, pierwszy riff rozpierdala, fajnie jakby to na żywo zagrali. Btw, jak się nazywał ten talerz w który Nicko robi pah pah pah?
Piękne, to intro jest fantastyczne. Wprowadza świetny klimat i się nie dłuży. Genialny ciężki riff. Bruce śpiewa baaaaardzo dobrze.
Ten riff w połowie rzeczywiście jak Montsegur, ale zdecydowanie lepszy. Miazga, nie spodziewałem się czegoś takiego, wyleciałem z kapci.
Co do solo Dave'a - nie jest tak tragicznie, ale ta kaczka jest zbędna. A może to wina produkcji - to solo jest za bardzo wyeksponowane jak na mój gust.
Piękny tłusty, ciężki riff - miazga. Koncertowo będzie mega petarda.
Dave całkiem sympatycznie, trzyma poziom ze wcześniejszych płyt.
Dave całkiem sympatycznie, trzyma poziom ze wcześniejszych płyt.
- dostoevsky
- -#Assassin

To akustyczne intro bije na głowę intro do Talismana i The Legacy.
2:15 - przepiękne. No i refren...
Intro i outro the best !! Jak Bruce potem wchodzi mam gęsią skórkę. Mocna , mocna rzecz , chyba najmocniejszy kawałek na płycie . Druga część utworu zaskakuje mocarnymi riffami , jest to mięcho ! Bruce śpiewa jakby miał 20 lat , coś nieprawdopodobnego ..
Who motivates the motivator
Też macie nieodparte wrażenie, że ten utwór mógłby spokojnie znaleźć się na Chemical Wedding lub Accident of Birth?
Bardziej pasuje do Tyranny of Souls IMO
- dostoevsky
- -#Assassin

A moim zdaniem bardziej na Chemical Wedding.geri92 pisze:Też macie nieodparte wrażenie, że ten utwór mógłby spokojnie znaleźć się na Chemical Wedding lub Accident of Birth?
Zawsze wierzyłem, że Jan wnosi mnóstwo do zespołu. Tą kompozycją jedynie to potwierdza.
EDIT: Zwróciliście uwagę, jak w tym tłustym riffie Harry gra co innego niż gitary?
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2015 1:29 am przez dostoevsky, łącznie zmieniany 1 raz.