7/6/2016 - Korn, Megadeth, Sixx:A.M - Łódź, Atlas Arena
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
7/6/2016 - Korn, Megadeth, Sixx:A.M - Łódź, Atlas Arena
Korn + Megadeth + Sixx:A.M. na jednym festiwalu w Polsce!
http://www.antyradio.pl/Newsy/Koncerty/ ... Lodzi-5325
Ceny biletów:
GC - 295
Płyta A - 229
Trybuny dolne - 290
Trybuny górne - 195
Vip - 699
http://www.antyradio.pl/Newsy/Koncerty/ ... Lodzi-5325
Ceny biletów:
GC - 295
Płyta A - 229
Trybuny dolne - 290
Trybuny górne - 195
Vip - 699
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Re: 7/6/2016 - Korn, Megadeth, Sixx:A.M - Łódź, Atlas Arena
Czyli groch z kapustą. Szkoda, że Megadeth odpadnie z potencjalnego kandydata na support dla Maiden.
Skłąd jak dla mnie TAKI SE. Megadeth zawsze fajnie zobaczyc ale nie wiem czy akurat przy takiej okazji. Pomyślę.
-
Deleted User 2259
No i jeszcze Korn plus to co Megadeth, pewnie jako support niech zapomną jak pojadę, występ ze Slayerem w łodzi, wielka 4 i ten w 2001 miło wspominam, ale sobie daruje, za duzo ciekawszych koncertow jest w tych terminach.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

To się chyba nazywa "Power Festiwal". Ma jeszcze dojść jakiś polski wykonawca. W pierwszym momencie pomyślałem, że to ma być zastępstwo za Impact, ale organizatorem jest Prestige MJM a nie Evil Nation. Ciekawe co teraz zrobi EN, bo w końcu termin i formuła bardzo podobna do Impactu, czy będą dwa identyczne festy obok siebie, czy też przesuną termin/zmienią miejsce/nie zrobią nic? 
W sumie Korna bym sobie jeszcze raz posłuchał, ale nie za taka cenę i nie w innym mieście, więc podziękuję.
W sumie Korna bym sobie jeszcze raz posłuchał, ale nie za taka cenę i nie w innym mieście, więc podziękuję.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

MJM jak zwykle się wygłupił :-) Dziwna firma.
Z chęcią Megadeth bym zobaczył ale nie na takim festiwalu i nie z Kornem, który mnie w ogóle nie interesuje. No i co za tym idzie nie za taką cenę.
W ogóle IMO mocno nietrafione połączenie kapel.
Power festiwal? No właśnie od wielu lat marzy mi się w Polsce powermetalowy fest z prawdziwego zdarzenia :-D
W ogóle IMO mocno nietrafione połączenie kapel.
Power festiwal? No właśnie od wielu lat marzy mi się w Polsce powermetalowy fest z prawdziwego zdarzenia :-D
10/10SebastianArcheo pisze:MJM jak zwykle się wygłupił :-) Dziwna firma.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cytując press release:
). Pamiętacie na ile lat miała zostać podpisana umowa między Miastem Łódź a LN odnośnie Impactu? Bodajże na 3 lata? Nie sądzę, aby LN również zrobiło w Łodzi swój festiwal - w przeciwnym wypadku Prestige MJM nie uderzałby ze swoim mikro-festiwalikiem na Łódź, a raczej na Torwar czy do ERGO Areny. 
A co do samego POWER FESTIVALU... Chciałoby się rzec - z dużej chmury mały deszcz.
Dużo osób spekulowało o headlinerze pokroju Rammstein czy KISS, co było podsycane zajawkami Antyradia, a skończyło się na kilku zespołach średniego kalibru... Umówmy się, że KoRn nie jest zespołem zdolnym dźwignąć festiwal targetowany na blisko 14 tysięcy widzów... Czasy, w których bez problemu wyprzedawał Spodek już dawno minęły. Przy takich cenach biletów, kiepskim line-upie i terminie (na czerwiec-lipiec jak zwykle przypada najwięcej imprez plenerowych czy halowych) frekwencja na poziomie 6-7 tys. byłaby już sporym sukcesem i może właśnie na taki rezultat liczy MJM (stąd wysokie ceny).
Natomiast oczekiwania niektórych, że wreszcie doczekamy się w Polsce min. 2-dniowego plenerowego festiwalu z kilkudziesięcioma zespołami i min. dwoma dużymi headlinerami były mocno oderwane od rzeczywistości. Pamiętajcie, że taki Download, Hellfest czy Wacken utrzymują się głównie dzięki gigantycznym kontraktom sponsorskim i marketingowym. U nas zainteresowanie potencjalnych sponsorów dużym festiwalem rockowo-metalowym byłoby podejrzewam niewielkie.
Bez dużych pieniędzy na stole i kilku sponsorów nie ma szans na zorganizowanie festiwalu z head'ami pokroju Mety, Maiden, R+, Sabbath, Linkin Park itp., a do tego z kilkunastoma zespołami z przodu drugiej ligi. Stąd maksimum w naszym kraju to jednodniowy festiwal na Narodowym czy Bemowie z 2-3 dużymi nazwami. Duże festiwale typu Opener czy Coke w ogóle nie chcą dotykać się zespołów grających odrobinę ciężej - Pearl Jam to chyba max co hipsterzy z Openera mogą zdzierżyć.
I raczej nic się w tej materii prędko nie zmieni.
A więc można przypuszczać, że Live Nation wycofał się cichaczem ze współpracy z Łodzią i Atlas Areną i przyszłoroczny Impact Festival albo się nie odbędzie, albo zostanie przeniesiony na inny obiekt (G'nR na PGE Narodowym?W tym roku letni sezon muzyczny rozpoczynamy 7 czerwca od największego festiwalu w łódzkiej Atlas Arenie w 2016 roku.
A co do samego POWER FESTIVALU... Chciałoby się rzec - z dużej chmury mały deszcz.
Natomiast oczekiwania niektórych, że wreszcie doczekamy się w Polsce min. 2-dniowego plenerowego festiwalu z kilkudziesięcioma zespołami i min. dwoma dużymi headlinerami były mocno oderwane od rzeczywistości. Pamiętajcie, że taki Download, Hellfest czy Wacken utrzymują się głównie dzięki gigantycznym kontraktom sponsorskim i marketingowym. U nas zainteresowanie potencjalnych sponsorów dużym festiwalem rockowo-metalowym byłoby podejrzewam niewielkie.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Takie to nasze polskie realia, pare zespołów, w tym ze dwa większego formatu, i mamy "festiwal"
do tej pory królowało w tym EN (Sonisphere, Impact), teraz widzę podłapało też MJM. Niby pod to łapałby też się Metal Hammer, ale ten event zawsze traktowałem jako concert jednej gwiazdy z fajnymi supportami (i ceny to odzwierciedlały, bo były zawsze przystępniejsze niż gdzie indziej). Tak jak pisał Wicker, na "uczciwy" fest rockowo/metalowy nie ma co u nas liczyć, najbardziej do takiego formatu zbliżył się chyba Metalfest, i co? No i już go nie ma 
Ja myślałem, że LN ogłosi Impacta z R+ na headlinera a tu takie cuś... skład rzeczywiście co najmniej dziwny. Nie będę ukrywał, że Korn mnie najbardziej interesuje (nie strzelać proszę
) z całego zestawu, ale i tak nie będą już grać s/t w całości, więc śmiało będzie można sobie chyba odpuścić, zważywszy na ten ceny za bilety...
-
Iron_Black
- -#Wrathchild

chciałem iść na Megadeth... ale na normalny koncert, a nie supportowanie KORNA :/
festiwal słabizna... ceny totalnie z dupy ...
odpuszczam i czekam na Megadeth z prawdziwego zdarzenia.
MJM to mega specyficzna firma - zaraz w wywiadach zaczną opowiadać czego to sobie Mustaine itp. nie zazyczyli przed koncertem (zauwazylem ze zawsze przy okazji organizowania gigow przez ta firme dziwnym trafem wyciekaja takie info - np. ze jlo chciala schabowego, a manowar polskie piwo i tego typu mniej lub bardziej głupie historie)...
festiwal słabizna... ceny totalnie z dupy ...
odpuszczam i czekam na Megadeth z prawdziwego zdarzenia.
MJM to mega specyficzna firma - zaraz w wywiadach zaczną opowiadać czego to sobie Mustaine itp. nie zazyczyli przed koncertem (zauwazylem ze zawsze przy okazji organizowania gigow przez ta firme dziwnym trafem wyciekaja takie info - np. ze jlo chciala schabowego, a manowar polskie piwo i tego typu mniej lub bardziej głupie historie)...
- Saimon1995
- -#Moderator

I właśnie nie wiem czy iść. Ceny średnie (trochę zawyżone, jak dla mnie), skład... Korn i Megadeth cieszy (tej ostatniej kapeli nie znam
), ale liczyłem, że walną mocnym headlinerem pokroju Rammsteina. Wtedy nie miałbym żadnych wątpliwości, że warto iść. Nawet jeśli bilety miałyby podrożeć o te 60-80 zł. A tak to mamy przyjemny festiwal, któremu brakuje heada. Fajnie, że Prestige robi konkurencję dla LN, ale mogli to zrobić... lepiej po prostu.
No z taką frekwencją jaka była to nie ma co się dziwić, że KnockOut odpuścił ten temat.Shedao Shai pisze:na "uczciwy" fest rockowo/metalowy nie ma co u nas liczyć, najbardziej do takiego formatu zbliżył się chyba Metalfest, i co? No i już go nie ma
www.MetalSide.pl
Ekipę Rudego fajnie byłoby ponownie zobaczyć, liczyłem, że wpadną do Polski, ale nie jako support, w dodatku jako support kapeli której nie lubię. Pozostaje czekać, aż w końcu będzie jakiś koncert z Megadeth w roli głównej gwiazdy. Na ten nie jadę.
Weźmy też pod uwagę gdzie ten festiwal był robiony. Do dziś nie wiem czemu stanęło na to Jaworzno, do którego dojechać łatwo nie było. Lokalizacja też robiła swoje w tym wypadku - moim zdaniem.gumbyy pisze:No z taką frekwencją jaka była to nie ma co się dziwić, że KnockOut odpuścił ten temat.Shedao Shai pisze:na "uczciwy" fest rockowo/metalowy nie ma co u nas liczyć, najbardziej do takiego formatu zbliżył się chyba Metalfest, i co? No i już go nie ma
https://www.last.fm/user/kamooo
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

No, ja sam ze śląska jestem, pamiętam że na oba festy chciałem jechać ale zawsze jakoś tak wychodziło,że no nie 
Wiesz... jak ktoś chce, to znajdzie sposób, a jak nie chce to zawsze znajdzie wymówkękam pisze:Weźmy też pod uwagę gdzie ten festiwal był robiony. Do dziś nie wiem czemu stanęło na to Jaworzno, do którego dojechać łatwo nie było. Lokalizacja też robiła swoje w tym wypadku - moim zdaniem.
www.MetalSide.pl
To prawda, masz racje. Ale wielu leniwych poszłoby na taki fest, gdyby był on robiony w Łodzi, Poznaniu czy Warszawie, gdzie po prostu łatwiej dojechać i wrócić. A skoro był robiony w Jaworznie, daleko od czegokolwiek, to z automatu niektórzy ludzie odpuszczają.
https://www.last.fm/user/kamooo
Niby blisko domu, ale jakoś te ceny mnie odstraszają. Z tego całego zestawu najbardziej interesuje mnie Sixx:A.M. Megadeth też fajnie by było znów zobaczyć, natomiast chyba wyszedłbym przed KoRnem
widziałem raz, była nuda jak diabli
Pożyjemy zobaczymy...
Night Mistress Fan Club Łódź